Пубертетът при момчетата - тема 18

• 31 725
  • 699
  •   2
Отговори
# 390
Намалявате му парите до минимум, преместване в друго училище ако компанията е от там , далече от компанията в която е сега, много говорене, запишете го на спорт , който му е любим или друго занимание някакво …следете го, ако знаете децата, които придават или пушат, докладвайте в полиция, училище, обадете им се и ги заплашете ако трябва, че ще ги гоните до дупка с полиция ако се доближат до сина ви….

Има ли някой родителски опит с момче в пубертета пушещ трева ?
Какво може да направи семейството и осебено майката за да не се превърне в наркомания ?

# 391
Излизат ли вашите момчета вечер? Моят 17 годишен излезе в 21ч, каза че отивал в билярд клуба близо до нас, но го гледам сега че е отишъл доста далече.

# 392
  • София
Излизат ли вашите момчета вечер? Моят 17 годишен излезе в 21ч, каза че отивал в билярд клуба близо до нас, но го гледам сега че е отишъл доста далече.
Почти пълнолетен е. Сигурно е срещнал приятели и са решили да отидат другаде. Какво ви притеснява? Щом имате шерната локация даже знаете къде е.

# 393
Не излиза вечер,но аз на тази възраст се прибирах с последния автобус до нас.Той не го прави, защото няма с кого, тъй като живеем на разстояние от София и е проблем прибирането после.Лятото стои до по-късно, пробира се пеша от центъра на нашето селище, където се събират да ритат.

# 394
Допреди няколко месеца излидаше всяка вечер без изключение. От новата учебна година започна да пропуска някои вечери и отначало малко се притесних от тази промяна. На 17г. е. Прибира се в 22ч, петък и събота понякога по-късно, но макс 24ч, ако са в приятел, който живее в съседния блок с уговорката, че преди 22ч ще ми пише, че е там.
За мен е странно, че ви позволява да го виждате къде е на тази възраст. Моят беше с приложение като беше 4-5 клас и обикаляха с колелетата целия град.

# 395
  • София
Моят на 16г излиза с приятели. Прибира се към 23ч. Миналата вечер беше на хелуинско парти с преспиване... Обаче решил да си дойде сутринта в 5.00ч. с такси. Не познавам детето, у което са били.

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 11:18 от hris.g

# 396
И ние виждаме малкия(16), а малкият вижда брат си на 22г😀
Не го следим, но пътува и много често нямаме връзка с него, защото е завеян.Тогава поглеждам къде е.

# 397
Притеснявам се, че не казва с кого е, къде е, вечер късно знам ли на какви може да налети...то сега има гамени...не знам. Затова го следя, приложението е от години и сигурно е забравил. Ако знам че са 2-3 бива, ама ако се прибира сам, не казва нищо, мълчи като партизанин.

# 398
  • Русе
И ние се следим взаимно. Много ми е удобно. Вечно ме тресат някакви паранои и като видя, че всеки е там където е казал, че е, се успокоявам и не се налага да пиша съобщения или да звъня.
Моето излезе в петък и се прибра вчера Simple Smile От един купон на друг, но бях запозната с цялата програма и  нямах притеснения къде е и с кого е. На 16,5 е.

# 399
  • София
Откакто аз бях дете в моето семейство винаги е било закон да се знае кой къде е, и деца, и възрастни. И сега е така. Намирам го за нормално. То е различно от да се позволява или забранява някой да бъде някъде, но е хубаво да се знае кой къде се намира.
Вече за тийновете приложение е най-добрия вариант, защото те масово не си вдигат телефона, нито си четат съобщенията.

# 400
На 15 е. Прибира се преди 8 , ако е излизал с приятели. Имаме всички приложение да се търсим и не е въпрос на следене. Пък и той ако се мести ми звъни да ме предупреди.

# 401
Не виждам нищо лошо да знаем кой къде е. Чуваме се по телефона, не се следим....Детето има фемили линк на телефона. За мое успокоение най-вече, но и примерно веднъж се беше заблудил и хванал грешен автобус. Обади се и каза да го видя на приложението къде е и какво да си хване за вкъщи.

# 402
Той си вдига телефона, но не мога през половин час да му звъня. Проблема е че не казва къде е, с кой е. Абе с Овен дали сте си имали работа Scream Искам до 22ч да се прибира, той в 21ч излиза. Затова питах вашите как са.

# 403
Е, ама твоят е на 17 г., моят няма 15 г. Различно е....

# 404
Хора,моя син след половин година ще стане на 15 и не излиза абсолютно никъде,освен на училище и тренировки. Цяло лято си седи в къщи. Добре,че ходим на почивки и на вилата,иначе няма да мръдне. Не иска да има приятели,преди го търсеха момчета от стария квартал и клас и той само им отказваше. Идвали са до вратата ни и с голямо нежелание,притиснат тръгва с тях и след половин час се прибира. Обича да седи на компютъра и общуването му се свежда до говорене и писане с руснаци,с които играе игри. Честно казано,си мечтая да ми каже,че ще излезе с приятели,макар и да закъснее ще съм много щастлива..

Общи условия

Активация на акаунт