Дългото чакане след трансфер – тема 118

• 28 061
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Здравейте,
Трансфера ми беше на 30.05. Теста ми беше назначен за 13.06, но днес си направих, прикачвам резултата. За мен е отрицателен, но лекаря не дава да спирам лекарствата. Иска да ги слагам до петък и да направя пак, защото имало шанс. Моля дайде ми мнение

Т.К. и аз съм в подобна ситуация. Транферът ми беше на 31.05 на две петдневни бластоциста, днес направих тест (10-ти ден), определено отрицателен, но ми казаха да продължа лекарствата до петък... Наистина не виждам смисъл...

# 151
Т.К за 11-ти ден след трансфер резултатът е абсолютно отрицателен. Пълен абсурд е да се дава надежда и да се продължава с лекарствата, но щом доктора иска да ви измъчи още 2 дни, пуснете пак. Единия вариант е да имало слабо ЧХГ, което вече е паднало,  другия вариант е да не е имало нищо. До 5 се води отрицателен теста.

Stine Jensen, някъде видях ,че имате цито 3А, което може да е свързано с полово-предавани болести ( уреа, микоплазми, хламидии, херпеси и др.) . Пуснете си Фемофлор и Фертилити в Геника, там излизат всички гадости и дори може да видите в какви проценти. Фертили се пуска с менструална кръв и изследва какво има в лигавицата на матката, а Фемофлор е с вагинален секрет, но е по-добрия вариант на микробиология, защото обхваща и половите болести. Ако има херпес или друго възпаление имплантация трудно се случва, а и тези неща се лекуват преди бременност, че после могат да направят големи бели. Та в случая може и да са ви спасили. ЗАдължително се лекувайте и никакви трансфери преди да сте чиста. Цито, МКБ и други се пускат за контрола минимум 14 дни след АБ, защото АБ често дава фалшиви резултати .

Слънце, в Турция при кой д-р бяхте?

# 152
Дамата с първия отрицателен тест да си задраска имената, че се виждат. Simple Smile Може да не я смущава, но ако не го е забелязала реших да го спомена. Simple Smile

# 153
Т.К за 11-ти ден след трансфер резултатът е абсолютно отрицателен. Пълен абсурд е да се дава надежда и да се продължава с лекарствата, но щом доктора иска да ви измъчи още 2 дни, пуснете пак. Единия вариант е да имало слабо ЧХГ, което вече е паднало,  другия вариант е да не е имало нищо. До 5 се води отрицателен теста.

Stine Jensen, някъде видях ,че имате цито 3А, което може да е свързано с полово-предавани болести ( уреа, микоплазми, хламидии, херпеси и др.) . Пуснете си Фемофлор и Фертилити в Геника, там излизат всички гадости и дори може да видите в какви проценти. Фертили се пуска с менструална кръв и изследва какво има в лигавицата на матката, а Фемофлор е с вагинален секрет, но е по-добрия вариант на микробиология, защото обхваща и половите болести. Ако има херпес или друго възпаление имплантация трудно се случва, а и тези неща се лекуват преди бременност, че после могат да направят големи бели. Та в случая може и да са ви спасили. ЗАдължително се лекувайте и никакви трансфери преди да сте чиста. Цито, МКБ и други се пускат за контрола минимум 14 дни след АБ, защото АБ често дава фалшиви резултати .

Слънце, в Турция при кой д-р бяхте?

В Турция бях при професор. Търаш в Аджибадем. Нищо различно не правят от тук.....

# 154
  • Sofia
Слънце продължавай и не се отказвай. Обсъдете със Стаменов нещо да промените, води се от добрите лекари, би трябвало да се случат нещата.

# 155
Слънце продължавай и не се отказвай. Обсъдете със Стаменов нещо да промените, води се от добрите лекари, би трябвало да се случат нещата.

Да, непременно ще обсъдим нещата. Замислям се и аз ако е необходимо за някакви допълнителни изследвания на лигавицата/матката.

# 156
Аз също съм след отрицателен трансфер, вече 5ти…. само веднъж съм виждала положителен и той беше биохимична….сега ми предлагат ERA тест, но е доста пари, а не намирам много информация и положителни резултати след него и не знам вече какво да правя…

# 157
  • София
Какво представлява този тест?

# 158
Аз също за първи път чувам за такъв тест. Може ли да ни кажеш какво представлява и защо го преглат, каква е целта.

# 159
Ера теста е изследване за имплантационния прозорец. На някои жени е изместен. И това е причината да не се случва имплантация на ембриона.

# 160
Ера теста е изследване за имплантационния прозорец. На някои жени е изместен. И това е причината да не се случва имплантация на ембриона.

Точно така, четох, че уж заради ендометриозата понякога се случва при някои жени 30% да е изместен, но не са малко парите (1500-2000 лв) пък гаранция Франция…. но пък, ако наистина това изместване с 12-24 часа е тоооолкова важно за прогестерона и знам, че след това ще имам успех ги давам парите на мига, но не знам защо съм настроена песимистично и хич не вярвам на това изследване…

# 161
  • София
Говорихме си с ембриоложката за този прозорец след моята процедура и тя каза, че този "прозорец" много често се променя месец за месец, което го прави изключително труден за определяне и общо взето няма голям смисъл.

# 162
Да, важно е, но и аз не съм си го правила, не ми се даваха пари и за това, а и не ми беше препоръчан от лекарите, с които работим.

Може би това изследване се прави преди трансфера, не съм наясно, иначе няма смисъл, ако се мени всеки месец.

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 09:11 от miki8713

# 163
Не е така, не се мени всеки месец. Може да се промени, ако се появи полип, инфекция и т.н., но горе долу си остава същия. Аз знам за случаи при които изместен прозорец се оказва причина за неуспехи при трансфери. Но да, доста е скъп и някои репродуктивни не вярват в това изследване.

# 164
Не е така, не се мени всеки месец. Може да се промени, ако се появи полип, инфекция и т.н., но горе долу си остава същия. Аз знам за случаи при които изместен прозорец се оказва причина за неуспехи при трансфери. Но да, доста е скъп и някои репродуктивни не вярват в това изследване.

Благодаря за пояснението. Наистина, ако се менеше всеки месец няма смисъл от подобно изследване. Но, ако не се мени, има смисъл, ако досега е нямало имплантация.
Сега си спомних, че още на второто инвитро питах лекаря за това изследване, и той каза, че няма нужда от него.

Общи условия

Активация на акаунт