Дългото чакане след трансфер – тема 118

• 28 087
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Аз също съм млада, също доказана еднометриоза. Има и лек мъжки фактор. Знам, че доста от жените са против ПИД, но поне при нас, това показа, че възрастта наистина не е определяща. Имам едно здраво дете само от една яйцеклетка (ест.цикъл, без стимулации) преди няколко години. Ето че сега нещата не стоят така и ПИД ни спаси от много напразни трансфери. Ако не е открит друг проблем, замислете се за изследване на ембрионите, дори и да изглеждат перфектно и да оцеляват всички до ден 5 няма гаранция, че са ок.

# 166
  • София
Не съм се интересувала от имплантационния прозорец, този разговор проведох с ембриоложката, докато чаках на леглото след трансфера. Тя беше по-скоро срещу подобен тест, защото според нея няма особен смисъл. Разбира се, мнения и експертизи има много.
От една страна при жени, които са правили тестове за имплантационния прозорец и нещата са станали, със сигурност ще казват колко е важен. От друга при жени, които са правили тестове за имплатнационен прозорец и нещата не са станали, със сигурност ще казват, че е безсмислен.

# 167
При мен два пъти са изследвали имплантации мен прозорец и двата пъти не е изместен и въпреки това няма имплантация. Аз правя всички изследвания, които препоръчват лекарите, за съжаление все още няма резултат.

# 168
Аз също правих имплантациомен прозорец преди последния трансфер, оказа се, че е изместен. Пак нямахме успех. Сега отново ще го направя преди този трансфер, защото пък открихме друга причина за неуспешната имплантация, така че ще му дам още един шанс на това изследване.

# 169
Аз също правих имплантациомен прозорец преди последния трансфер, оказа се, че е изместен. Пак нямахме успех. Сега отново ще го направя преди този трансфер, защото пък открихме друга причина за неуспешната имплантация, така че ще му дам още един шанс на това изследване.

Каква е била при вас другата причина, която сте разбрали след това изследване? Отговориха ли ви лекарите, щом имате изместен прозорец и те са се съобразили с него, защо пак не се е получило?

# 170

Каква е била при вас другата причина, която сте разбрали след това изследване? Отговориха ли ви лекарите, щом имате изместен прозорец и те са се съобразили с него, защо пак не се е получило?

Много трудно лекар може да даде категоричен отговор защо не се е получило. Фактори основни поне три! Не е коректно да се очаква точен отговор защо не е станало. От друга страна и липсата на дискусия за неуспеха и евентуалните стъпки напред също не е коректно към пациентите.

# 171
Редактирам: забравих да допълня, че имаме ПИД на всички ембриони, та и по този показател също нямаше причина да не се случат нещата.

Да, съобразиха се с него. Отговор защо не се е получило нямах след опита и доктора нямаше, защото бяхме направили доста допълнителни неща след първия трансфер и биопсии и хистероскопия, изследвания за тромбофилии, кариотип, имунологичен базов панел и всичко беше наред.
Да ама след разширени имунологични изследвания се оказа имунологичен проблема,  направихме KIR профил, за съвмвстимост между паръньорите и се оказа, че аз съм най-неблагоприятния генотип и тялото ми отхвърля ембриона. Реално и двата трансфера преди това са били обречени според мен. Сега се готвя за трети трансфер и ще имам задължително терапия вливки, за да има шанс да се имплантира ембриона и да го задържа.

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 13:04 от Imblue

# 172
Здравейте,

Аз в петък съм на преглед след неуспешният ми трансфер и да обсъдим Цитомазката ми, някой беше писал по-горе да се изследвам, пускала съм всички ПСР панели за полови болести всичко беше отрецително освен Уреоплазмата, която уж бяхме излекували, на Цитото ми пише възпаление в матката неопределено, имах и кървене в последните  3 години, хистероскпия преди 3 месеца правих и нямаше уж нищо притеснително освен някакви леки сраствания на отминала в миналото инфекция и които уж ми казаха, че са отстранили.
Правих ИМПО плюст и Импо, Пид на ембриона и си беше балансиран добро качество. Преди 2 години пускахме и да видим дали сме съвместими с партньора и там не се намери проблем.
Надявам се да открия най-накрая каква е причината за това възпаление и да го излекувам напълно и тогава пак ще пробвам дет се вика за последно.
Отчитам за грешка, че Цитономазката ми беше пусната преди трансфера точно а не поне месец преди това, за да можем да реагираме и да спасим ембриона от безмислен трансфер.

Надявам се поне другите, които чакате да се похвалите с положителни резултати.

# 173
Уреаплазмата е доста коварна бактерия и трябва от време на време да я следите да не се е върнала. Аз я хванах преди успешната си бременност, излекувах я уж и после по време на бременността беше отрицателна, родих си естествено без да има някакъв проблем. Миналата година забременях естествено, но се наложи да прекъсна бременността заради генетичен проблем в доста късна седмица. По време на тази бременност бях пуснала уж за всеки случай въпросната уреаплазна и бам положителна - 5 години след като си мислех, чв съм я излекувала. Партньорът си е същия и на времето той също отнесе бая антибиотик с мен едновременно. Сега пак се лекувахме и двамата даже с удължен курс и уж всичко е отрицателно.
Ама факт бях си забременяла с уреаплазма и нямах никакви симптоми. Незнам вероятно можеше да създаде проблем в 3тия триместър, но за съжаление не стигнахме до него.
Та внимавайте с тази уреаплазма много е упорита и е възможно да си остава в организма и да се активизира при спад в имунната система, аз така си го обяснявам моя случай.

# 174
Здравейте,

Аз в петък съм на преглед след неуспешният ми трансфер и да обсъдим Цитомазката ми, някой беше писал по-горе да се изследвам, пускала съм всички ПСР панели за полови болести всичко беше отрецително освен Уреоплазмата, която уж бяхме излекували, на Цитото ми пише възпаление в матката неопределено, имах и кървене в последните  3 години, хистероскпия преди 3 месеца правих и нямаше уж нищо притеснително освен някакви леки сраствания на отминала в миналото инфекция и които уж ми казаха, че са отстранили.
Правих ИМПО плюст и Импо, Пид на ембриона и си беше балансиран добро качество. Преди 2 години пускахме и да видим дали сме съвместими с партньора и там не се намери проблем.
Надявам се да открия най-накрая каква е причината за това възпаление и да го излекувам напълно и тогава пак ще пробвам дет се вика за последно.
Отчитам за грешка, че Цитономазката ми беше пусната преди трансфера точно а не поне месец преди това, за да можем да реагираме и да спасим ембриона от безмислен трансфер.

А изследване за HPV правила ли сте? Препоръчвам Ви и колпоскопия да се направи.

# 175
Здравейте,

А изследване за HPV правила ли сте? Препоръчвам Ви и колпоскопия да се направи.

Не съм правила HPV( то май почти всеки го има в организма си особено вече над 35 годишна възраст)  и мисля сега в петък и това да пускам и пак за бактерии с PCR тест, трябва да открием от какво е това възпаление, иначе не виждам да се случи имплантация, за мен проблема ми е там в него.

# 176
Здравейте момичета , отново. Днес направих кръвен тест и резултатът е 47. Днес е 9 ден от трансфер на 3 тридневни ембриона. Според вас дали е добре.ч?

# 177
  • София
Със сигурност е имало имплантация. Виж след 48 часа

# 178
За тридневен е супер.

# 179
Да ви кажа, направих тест, най - обикновен с лентички (lady test). Опитах се да го кача, но нещо не мога. Не знам някой правил ли е пт тези тестове, но са доста сбъркани. Първо се показаха.....три чертички направо. След това......остана една и две доста бледи. Простооо.....утре мисля да пусна кръвен. На 03.06. имах трансфер на зет 5 дневен.

Общи условия

Активация на акаунт