Дългото чакане след трансфер – тема 118

• 26 635
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
8-ми ден от трансфер на две ембриончета съм... Как върви при вас, има ли симптоми някакви? При предишен трансфер не усещах абсолютно нищо, нямах никакви симптоми и беше успешен. Сега понеже и гърдите, и кръста и корема ме болят, съм си наумила, че май ще е негативен теста. Другото, което забелезах, е че преди при слагане на песари с прогестерон във влагалището отвътре се усещаше по-твърдо и подуто, при приятелка, която е бременна в момента същото, а сега не е така, което ме филмира още повече. Нямам търпение утре да отида и да пусна кръвен...

# 601
Как така не може инвитро с висока фрагментация? Любопитно ми е какво са обяснили. При нас не обърнаха внимание на фрагментацията въобще и аз настоях за Теса, за да я избегнем.
Отбелязвам, че наблюденията са ми лични и основно върху подходите на моята клиника. Споделям моята история и това не значи, че мащабно се действа по същия начин.

Имах доверие, но то не беше оправдано.
Напуснах клиниката и отидох на консултация в Турция, докато се подготвяхме за нов опит забременях спонтанно. Турските специалисти бяха потресени от начина, по който са ме подготвяли за трансфер в България. Оказа се, че цветната ми снимка е била манипулирана.

Понякога си мисля, че тук се работи по алгоритъм за успеваемост, фокусът е върху случаите, които обещават бърз и лесен резултат. Останалите пациенти се „вкарват“ в протокола, ако стане, добре, ако не, поне ще има постъпления за клиниката.
При нас имаше и мъжки фактор. Сами пускахме голяма част от изследванията и почти сами се лекувахме. Давам за пример разликата: в Турция, когато видяха около 30% ДНК-фрагментация, категорично заявиха, че при тези обстоятелства инвитро не може да се проведе. В България, напротив,  дори ни се скараха, че сме пуснали изследвания по собствена инициатива и че очакваме лекарски коментар.

# 602
8-ми ден от трансфер на две ембриончета съм... Как върви при вас, има ли симптоми някакви? При предишен трансфер не усещах абсолютно нищо, нямах никакви симптоми и беше успешен. Сега понеже и гърдите, и кръста и корема ме болят, съм си наумила, че май ще е негативен теста. Другото, което забелезах, е че преди при слагане на песари с прогестерон във влагалището отвътре се усещаше по-твърдо и подуто, при приятелка, която е бременна в момента същото, а сега не е така, което ме филмира още повече. Нямам търпение утре да отида и да пусна кръвен...

Твърдо и подуто вътре?? Направете си тест, тези … показатели не са релевантни

# 603
Голяма част от сперматозоидите са фрагментирани и увредени, изисква се да се приложи допълнителна селекция, като MACS например, с цел подбор на сперматозоиди с добра оплодителна способност. Ала в Турция искаха първо да се свали фрагментацията и тогава, така се увеличава степента на успех.

Иначе не ме разбирайте погрешно, не апелирам да не се приемат хормони. Има жени които са с ИЯР/НЯР  които не отговарят на стимулации или нямат достатъчно ендогенна продукция на хормони, там няма как по друг начин. Но, млади пациентки с добри показатели да бъдат на стимулиран ЗЕТ заради удобството на лекаря за мен е неразбираемо. 

Как така не може инвитро с висока фрагментация? Любопитно ми е какво са обяснили. При нас не обърнаха внимание на фрагментацията въобще и аз настоях за Теса, за да я избегнем.
Отбелязвам, че наблюденията са ми лични и основно върху подходите на моята клиника. Споделям моята история и това не значи, че мащабно се действа по същия начин.

Имах доверие, но то не беше оправдано.
Напуснах клиниката и отидох на консултация в Турция, докато се подготвяхме за нов опит забременях спонтанно. Турските специалисти бяха потресени от начина, по който са ме подготвяли за трансфер в България. Оказа се, че цветната ми снимка е била манипулирана.

Понякога си мисля, че тук се работи по алгоритъм за успеваемост, фокусът е върху случаите, които обещават бърз и лесен резултат. Останалите пациенти се „вкарват“ в протокола, ако стане, добре, ако не, поне ще има постъпления за клиниката.
При нас имаше и мъжки фактор. Сами пускахме голяма част от изследванията и почти сами се лекувахме. Давам за пример разликата: в Турция, когато видяха около 30% ДНК-фрагментация, категорично заявиха, че при тези обстоятелства инвитро не може да се проведе. В България, напротив,  дори ни се скараха, че сме пуснали изследвания по собствена инициатива и че очакваме лекарски коментар.

# 604
Извинявам се, но какви методи използват в Турция за намаляване на ДНК фрагментацията?
Защото в България чух най-различни неща - от антиоксиданти до прием на антибиотици.

От мои познати, преминали през инвитро в Турция, знам, че турците не разчитат на хранителните добавки за значително подобряване на картинката.

# 605
От моите проучвания фрагментация се бори само с постоянство в подобряването на качеството на живот - храна, спорт, въздух, стрес, без пластмаса. Очевидно без алкохол и цигари. На мен не ми се чакаше с години мъжът ми да влезе във форма. Затова направихме Теса в Турция. При нас свърши работа.
Макс, Зона преди това нямаха ефект. Но това в Надежда. Между ембриологиите в Надежда и Мемориал не мисля, че има място за сравнение. Според мен в Турция са магьосници и вероятно и с фрагментацията, без Тесата пак щяхме да успеем.

Добавки не ни помогнаха, прогресивно се разваляха показателите. Какви ли не добавки, вкл. от Турция.

# 606
Ние си променихме изцяло начина на живот и това съм го споделяла в предишен пост, след което забременях и не съм стигала до повторен преглед в Турция в който да обсъждаме стратегии за намаляване на фрагментацията.  Но споделихме какви добавки пием с какво се храним, колко спортуваме и имаше положителна нагласа отстрана на лекарите.

Изследването за днк фрагментацията го правихме в ноември и веднага започнахме да действаме в посока подобряване на резултатите.  Прегледа в Турция и намеренията за следващ инвитро опит там се осъществиха на по-късен етап,  като малко след това съм забременяла. Така, че резултатите от днк фрагментацията са правени няколко месеца преди Турция, просто им ги показахме със задна дата.

Извинявам се, но какви методи използват в Турция за намаляване на ДНК фрагментацията?
Защото в България чух най-различни неща - от антиоксиданти до прием на антибиотици.

От мои познати, преминали през инвитро в Турция, знам, че турците не разчитат на хранителните добавки за значително подобряване на картинката.

# 607
Аз само да кажа по моя въпрос с ниското чхг. На 9ти ден след трансфер на две петдневни ембриончета ми беше 34.71. Днес на 11ти ми е  89.09. Имам кръв и мислех, че ми идва, нооо.. вървим нагоре. Нз дали ще се получат нещата, но го пиша за статистиката. Ако друга жена изпадне в такова положение да знае, че има надежда. Simple Smile

# 608
Стискам палци да се задържи и всичко да е наред

Аз само да кажа по моя въпрос с ниското чхг. На 9ти ден след трансфер на две петдневни ембриончета ми беше 34.71. Днес на 11ти ми е  89.09. Имам кръв и мислех, че ми идва, нооо.. вървим нагоре. Нз дали ще се получат нещата, но го пиша за статистиката. Ако друга жена изпадне в такова положение да знае, че има надежда. Simple Smile

# 609

Упсех, Стефания! Flowers Four Leaf Clover

# 610
Ех, какви хубави новини! Стискам палци, Stefaniya Heart

# 611
Благодаря Ви! ❤

# 612
Здравейте, момичета!
След успешен трансфер до коя седмица приемахте прогестерон и естрофем?

# 613
  • София
Естрофем - до 9
Прогестеронът - спрях инжекциите в 10 и всичко останало в 12-а

# 614

Пусна ли кръвен тест? Стискаме палци за успех!

Стефания, честито! Следим по-нататъшното развитие! Желая ти успех!

Общи условия

Активация на акаунт