Дългото чакане след трансфер – тема 118

• 28 126
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте момичета! Как контролирате своя пулс Sad след трансфер имам положителен резултат и се следим дали има покачване на ЧХГ. Много ме притеснява, че пулсът ми като ходя към офиса или тръгна да се разхождам за 10-тина минути наблизко и скача по над 120 и трябва да вървя доста спокойно, че да е под 120 Sad четох, че нормален пулс в ранна бременност е между 90 и 120 и следя с часовника ми Sad какво мислите по въпроса? Как да понижа пулса ако пак хвръкне нагоре и какво правите вие?

# 241
Прогестерона от 26 ng/ml е паднал на 24.1 ng/ml .Малко и аз имам вина ,забравих да си поръчам пролутекса и нямах за снощи и за днес сутринта инжекция.Утре ще звънна да кажа,а тия Рамус ЧХГ -то излезе в 14,00 ,а прогестерона в 21,00 .

# 242
Прогестерона от 26 ng/ml е паднал на 24.1 ng/ml .Малко и аз имам вина ,забравих да си поръчам пролутекса и нямах за снощи и за днес сутринта инжекция.Утре ще звънна да кажа,а тия Рамус ЧХГ -то излезе в 14,00 ,а прогестерона в 21,00 .
Аз да се включа за хейта към Рамус - ЧХГ-ТО, което си пуснах след трансфера на ден 9 и което знаете как се чака - с адски тревоги и надежди, та.. пуснах го в събота сутрин и излезе в неделя на обяд 😡🤬🫤
На следващата седмица пусках прогестерон на кучето и излезе още в 19:00 вечерта в събота. Изобщо не мога да разчитам на тях, но нямаме други в града..

# 243
Ники, честито за положителния резултат! Нормално е пулса да е по-висок. Ако се тревожиш, пусни да видиш как е щитовидната жлеза,при мен високия пулс беше от нея. Регулирахме с ендокринолог дозата на еутирокса и всичко си влезе в норма. Друга причина, може да е кръвното.
Според мен е нормално, по време на бременност да е по-висок пулса по време на ходене или извършване на някаква физическа дейност. Така тялото ти казва: Спри!
Сега се сещам, че веднъж имах сърцебиене, защото хапнах малко шоколад. Това беше още в началото. Поради тази причина избягвах всичко шоколадово. По принцип не ям шоколад, хапва ми се само преди цикъл или по време на цикъл.
Тялото само ти показва какво може и не може да правиш.

Аз също не харесвам Рамус, едната причина е, че бавят резултатите, другата е, че веднъж ми се наложи да правя профил на кръвната захар и инсулина и трябваше да стоя в лабораторията и да почивам между взиманията на кръвта. Апарата се развали, жената започна да се вайка. Резултатите на една жена бяха изтрити и тя ги въведе по спомен. Това май беше толкова! И нанася стойността по памет. Доста съмнително беше. Оттогава не я ползвам тази лаборатория.
Но, като нямате друга в града, е доста изнервящо, време е да ви отворят нова.

По време на бременността бяхме на почивка около Благоевград, и тогава ми беше датата за теста, причерня ми, че нямаше някоя по-надеждна лаборатория и ходих в Рамус, първо там не знаеха какво е прогестерон, чудеха се и се маеха. Чак мъжа ми се подразни и направо й каза на жената, как не знаете , за какво сте тук. Беше в някакво село. После решихме, че ще идем направо в Благоевград, направо в централата им, там горе долу същата работа, апаратурата се развали, трябваше да чакаме до следобед или на другия ден. А имаше не добре покачващо се ЧХГ, и бях под още по-голямо напрежение. Съжалих, че по време на тестовете не си бях в родния град.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 05:39 от miki8713

# 244
Ники, честито за положителния резултат! Нормално е пулса да е по-висок. Ако се тревожиш, пусни да видиш как е щитовидната жлеза,при мен високия пулс беше от нея. Регулирахме с ендокринолог дозата на еутирокса и всичко си влезе в норма. Друга причина, може да е кръвното.
Според мен е нормално, по време на бременност да е по-висок пулса по време на ходене или извършване на някаква физическа дейност. Така тялото ти казва: Спри!
Сега се сещам, че веднъж имах сърцебиене, защото хапнах малко шоколад. Това беше още в началото. Поради тази причина избягвах всичко шоколадово. По принцип не ям шоколад, хапва ми се само преди цикъл или по време на цикъл.
Тялото само ти показва какво може и не може да правиш.

Аз също не харесвам Рамус, едната причина е, че бавят резултатите, другата е, че веднъж ми се наложи да правя профил на кръвната захар и инсулина и трябваше да стоя в лабораторията и да почивам между взиманията на кръвта. Апарата се развали, жената започна да се вайка. Резултатите на една жена бяха изтрити и тя ги въведе по спомен. Това май беше толкова! И нанася стойността по памет. Доста съмнително беше. Оттогава не я ползвам тази лаборатория.
Но, като нямате друга в града, е доста изнервящо, време е да ви отворят нова.

По време на бременността бяхме на почивка около Благоевград, и тогава ми беше датата за теста, причерня ми, че нямаше някоя по-надеждна лаборатория и ходих в Рамус, първо там не знаеха какво е прогестерон, чудеха се и се маеха. Чак мъжа ми се подразни и направо й каза на жената, как не знаете , за какво сте тук. Беше в някакво село. После решихме, че ще идем направо в Благоевград, направо в централата им, там горе долу същата работа, апаратурата се развали, трябваше да чакаме до следобед или на другия ден. А имаше не добре покачващо се ЧХГ, и бях под още по-голямо напрежение. Съжалих, че по време на тестовете не си бях в родния град.

Благодаря ти Мики 🥹 вчера ЧХГ ми беше 205 и ми казаха че Прогестеронът ми е 16 и това ми се стори малко ниско, но от клиниката ми препоръчаха да продължа да си вземам вагинално препаратът вечер само. Попитах ги дали да увелича дозата и те ми казаха не ис ега се притеснявам Sad в чужбина съм и явно тук лекарите са малко шантави. Дали да почна сама да взимам и медикамент също заедно със свещичките или би било много опасно?

Колкото до пулса май трябва да мина преломната 6-та седмица и да отида до ендокринолог. 🥹 при мен вече два пъти нещата приключиха в пета седмица и страхът е голям, защото другата седмица 23.06-29.06 ми е петата дефакто

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 10:46 от NikiSsS

# 245
  • в сърцето на държавата
Минах стимулация, пункция, трансфер, но е отрицателен. Имам 2 замръзени ембриона, някоя като мен - след колко време е  опитвала пак нова имплантация?

# 246
Минах стимулация, пункция, трансфер, но е отрицателен. Имам 2 замръзени ембриона, някоя като мен - след колко време е  опитвала пак нова имплантация?

Аз имах неуспешен свеж трансфер и още на следващия цикъл направихме замразен трансфер. Беше успешен Simple Smile

# 247
Ники, можеш по всяко време да си пуснеш TSH и FT4. Не чакай да стене 6-та седмица. Повтаряй си, всичко ще е наред. Прогестерона си е в граници, но може да го вдигнат още. Слушай лекарите, на своя глава не прави нищо. Не знам защо по принцип лекарите не обръщат внимание на прогестерона. Явно не е чак толкова важен, не знам.

# 248
Аз да попитам нещо , макар че въпросът ми не е много за тази група. При дълъг протокол възможно ли е да има свеж трансфер? Предстои ми такъв и просто искам предварително да знам за да не тая надежди Simple Smile

# 249
Възможно е, аз в Плевен бях винаги с дълъг протокол и винаги имах свеж трансфер.

# 250
Ники, можеш по всяко време да си пуснеш TSH и FT4. Не чакай да стене 6-та седмица. Повтаряй си, всичко ще е наред. Прогестерона си е в граници, но може да го вдигнат още. Слушай лекарите, на своя глава не прави нищо. Не знам защо по принцип лекарите не обръщат внимание на прогестерона. Явно не е чак толкова важен, не знам.

Проблемът е, че в чужбина няма такива лаборатории, а и не исках да летя за да съм в България сега. Казаха ми, че високият пулс сега е нормален знак заради новото натоварване на организма. 🥹 чак на 30.06 съм на преглед в клиниката и ще откача до тогава.

# 251
Аз също съм била два пъти по дъръг протокол, няма пречка след пункцията да има свеж трансфер. Единственото усложнение е, ако се получи хиперстимулация. Успех! 💛
Аз да попитам нещо , макар че въпросът ми не е много за тази група. При дълъг протокол възможно ли е да има свеж трансфер? Предстои ми такъв и просто искам предварително да знам за да не тая надежди Simple Smile

# 252
Благодаря много! А как ви се отрази?  Аз доста се притеснявам и малко вълнувам. Имах две стимулации вече, втората беше абсолютна трагедия. Двойни дози спрямо първата и малко загубих вяра и в ин витрото. Вместо да чувствам, че се приближавам до целта , аз се отдалечавам.  При втората мисля,че един ранен доминантен фоликул я прецака и четох , че с дълг протокол по-плавно вървят фоликулите . Докторката, която ми прави първите две , я бях попитала за дългия и ми беше казала, че е загуба навреме.

# 253
Абсолютно вярно е, че при дългия протокол фоликулите нарастват по-равномерно. Кой протокол е по-успешен, няма точен отговор. Късият протокол е доста по-разпространен и предпочитан. Но щом при вас два пъти не е дал резултат, редно е да се коментира с лекаря и дългия протокол.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 22:29 от Believe23

# 254
Stefania, аз бях в същата ситуация с ранния доминантен фоликул. Не стига, че имам малко фоликули, ами и само големия нарастваше. Оказа се празен, както предположи докторката, а другия изваден с незряла яйцеклетка.
На няколко пъти на втори ден се виждат по един - два такива фоликули. Беше ми споменала, че следващия път ще съм по дълъг протокол. Аз не съм много запозната с него. Знам, че се започва от предходния на същинската стимулация цикъл.
Чудя се защо пречат тези гранични фоликули 9-10мм на другите да реагират добре и защо са в повечето случаи празни.

Общи условия

Активация на акаунт