Дългото чакане след трансфер – тема 118

• 26 413
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Нз за фраксипарин. Прочетох е, че предпазва от образуване на тромби. Аспирин протект е за същото нещо , доколкото знам. Не съм лекар и не твърдя , че разбирам. Знам , че по-лесно можеш да кървиш от тези лекарства.

# 676
Ами не съвсем, натокиназата няма отношение към кървенето. Тя разгражда вече образували се тромби, а фраксипарин (варфарин, аспирин също) предотвратява образуването на такива, като има антикоагулационни свойства т.е. разрежда кръвта  и така кървиш по-лесно. При здрави хора / ниска доза (като натаспин, ама много ниска доза е това за да предизвика кървене) рискът от клинично значимо кървене е нисък при употреба на натокиназа.

Еми, не разбрах откога е това зацапване, но предвид чхг стойностите си хванала много ранна имплантация и най-вероятно предстои да приключи успешно. Та кървенето може да е имплантационно, ако лекарят смята, че не е повод за притеснение-не го мисли изобщо.  

Нз за фраксипарин. Прочетох е, че предпазва от образуване на тромби. Аспирин протект е за същото нещо , доколкото знам. Не съм лекар и не твърдя , че разбирам. Знам , че по-лесно можеш да кървиш от тези лекарства.

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 16:03 от Alfafa

# 677
Може. Съжалявам ако съм подвела някой.

# 678
alfafa, зацапването е от тази сутрин. Малко се успокоих като видях, че от 9miu се е покачило до 24miu за 48 часа. Надявам се да се захваща стабилно и заради това да има зацапване. Имам и леки болки ниско долу.

# 679
Стискам палци всичко да е наред 🙏

# 680
Момичета, пак съм аз. Тъй като за пръв път ми те случва биохимична бременност и си чудя къде е проблема. Знаете ли каква може да е причината за биохимична бременност? Да не би аз да не съм се пазила достатъчно добре, уж не съм правила резки движения, тежко не съм вдигала, повечето време си почивах и пак ме гризе да не съм сгафила аз някъде?

# 681
Здравей, delena!
Съжалявам за случилото се! Аз преди 3 месеца бях в същата ситуация и също като теб се обвинявах. Недей! Не си го причинявай, не го заслужаваш. ❤ Случва се, това ще чуеш и от лекарите. Никой не може да ти каже защо. Да, имплантирало се, но не се е закрепило достатъчно силно милото мъниче!
Ако имате правен ПИД на ембриона, може да изключиш, че проблемът е в него, твърди се, че ембриончетата с генетични мутации по-трудно се имплантират.
Не си мисли, че едно по-рязко клякане или завъртане са проблем за имплантацията, не са. Просто малшанс, за жалост.
Имате ли замразени ембриончета?
Ние нямаме, това ни беше втори опит, а от първия дори нямахме развил се ембрион. Казвам ти го не за друго, а за да знаеш, че не си сама. Прегръщам те!

Момичета, пак съм аз. Тъй като за пръв път ми те случва биохимична бременност и си чудя къде е проблема. Знаете ли каква може да е причината за биохимична бременност? Да не би аз да не съм се пазила достатъчно добре, уж не съм правила резки движения, тежко не съм вдигала, повечето време си почивах и пак ме гризе да не съм сгафила аз някъде?

# 682
Най-често и вероятно е генетичен проблем с ембриона, което за съжаление е нормално - не всеки ембрион е нормален и тялото го отхвърля. При повтарящи се БХ започва да се търси причина.

# 683
Много съжалявам за случилото се! Най-вероятно е било проблем с ембриончето.
Хубаво е да изключите проблем в самата матка (хистероскопия, фертилити тест или фемофлор). Знам колко е разочароващо, аз дори нямах имплантация, нямах и нито един замразен ембрион. Просто нещата понякога не се случват. Горе главата и продължаваме да се борим! ❤️

# 684
Ако е една БХ, от всичко е възможно да се получи. НО , като човек с три БХ , едната от които на ембрион с ПИД ще ти кажа, че при нас причината се оказа имунологични проблеми, които никой не беше изследвал и дори насочил, макар че съм била при " светилата" в инвитро клиниките. Оказа се, че освен високи НК клетки , имам и лош КИР профил . Така че , една БХ може и нищо да не значи, но две или повече със сигурност значат и не, не винаги проблема е в ембриона. Аз имах бременност със тризомия, която се задържа до 18 г.с. Така че, тялото не винаги отхвърля в началото лошите ембриони ( за съжаление). Затова се прави ПИД и/или пренатален тест.

# 685
Здравейте, и аз се включвам с въпрос относно БХ. След неуспешни трансфери спонтанно стана като по чудо, за съжаление след 240 чхг започна да пада. Мога ли следвашия месец отново да опитам спонтанно? За следващ трансфер трябвало да чакам. Някой с опит по темата? Дойде ми нормален цикъл на 39 ден броено от предния цикъл.

# 686
Омайниче, няма проблем да започнеш с опитите още този цикъл. Щом веднъж е станало спонтанно, има голям шанс отново. Желая ти го от сърце.

# 687
Аз също бих опитвала поне няколко месеца. Щом веднъж се е получило, ще се получи пак.  Ако се повтори БХ може вече да се търси причината, както по-горе писаха момичетата. Сега всичко може да е. Пожелавам всичко най-добро 🙏🍀

# 688
Здравей  ,аз го пих до 13 г.с и имам две близначета живи и драви Пу пу пу . Пий го и не се тревожи ,но избягвай контакт с много хора ,за да се предпазиш от вируси.
Успех 😊
Здравейте, имам един въпрос понеже пробваме по естествен път след два неуспешни трансфера. Гинеколожката ми изписа да вземам Програф 1мл по една таблетка от първият ден на овулацията до теста за бременност ако се получи такава. Имам завишено ниво на това ANA (antinuclear antibodies) screening, HEp-2 (immunofluorescence)
Titer: 1:320 и може би затова, обаче ме притеснява този Програф, не е ли опасен за равитието на плода ако съм с позитивен тест за берменност?

# 689
Здравейте, аз съм след трансфер на 16.08 и имам от време на време при повече стоене на крак или залежаване като мини контракции в матката. Някоя имала ли е подобни оплаквания?

Общи условия

Активация на акаунт