СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 11 - Седмокласникът е на финала, майката е вече взела-дала....

• 31 889
  • 795
  •   1
Отговори
# 270
Лелеее, душ, то голямо приключение, не ти завиждам...
Моят син също не ще да му се вижда чело, маже я надолу тая коса, чак ме дразни. Ми, не му отива така, но не мога да го убедя Simple Smile
То май няма човек, дето да се харесва на снимките за лични документи.
И аз си мислех тези дни, че чакането на резултатите вече ще ни довърши Dizzy Face
Аз не съм от "комитета" по подаръците, та не мога да помогна с инфо какво ще подаряваме ние. Взимали сме ваучер от мол, за почивка, кошница с лакомства, забавен портрет...

# 271
# 272
  • Стара Загора
Абе търся, търся темата....направо се притесних, че не пишете, пък то аз не съм разбрала за новата

# 273
ЕГН вписва ли се накъде по листите на НВО че моят не го знае?

# 274
Дават им една бележка от училище и каквото пише на нея трябва да препишат на идентификационна та бланка. Име и ЕГН. Но за това помага и квесторът, някои деца са толкова ошашкани, че и името си пишат с грешки

# 275
Я помогне квестора..я не...

Благодаря.

# 276
  • София
В идентификационната бланка се вписват имената, ЕГН и вх. номер. Тези данни ги има на служебната бележка. Бланката се подписва от ученика и от квестора, така че проверяват. Няма страшно, спокойно.

# 277
Четох - говорите за пробните изпити от Междучасие. Моята дъщеря беше на два пробни един след друг на 01.06. Не ходи в Междучасие и до сега не е правила пробен.
Очаквах, че ще получа резултати по мейла. Все още няма нищо.
Как и кога се получават резултатите?

# 278
Здравейте, да помоля да хвърлите по едно око на решенията на задача 24 от НВО 2018 г. С доп.построения е, но нещо ми се чупи в решението и не мога да разбера какво е?

Кое ви се чупи и е неясно?

# 279
  • София
Обяснихме всички, аз и хората от опашката, че снимката е черно-бяла и да слага веднага фибите.
А всъщност снимката е цветна с много високо качество Smiley Просто на личната карта я слагат черно-бяла и ужасна. Това, разбира се тийнейджърката не трябва да го знае и е добре да си живее с мисълта, че няма да се вижда фибата Satisfied

# 280

Здравейте, да помоля да хвърлите по едно око на решенията на задача 24 от НВО 2018 г. С доп.построения е, но нещо ми се чупи в решението и не мога да разбера какво е?

Dinco, подточка Б 🫡! Мерси предварително😇

Не ми става ясно, в посоченото решение, защо построяваме т. Р, така че MN=NP? На какво правило стъпваме...

# 281
Не излезе ли най-накрая нещо за отворени врати на немските и спанската гимназия. Следя ги, ма да не съм изпуснала?

# 282
Четох - говорите за пробните изпити от Междучасие. Моята дъщеря беше на два пробни един след друг на 01.06. Не ходи в Междучасие и до сега не е правила пробен.
Очаквах, че ще получа резултати по мейла. Все още няма нищо.
Как и кога се получават резултатите?

Изпращат резултатите по емейл около 2 седмици след полагането на изпита.

Dinco, подточка Б 🫡! Мерси предварително😇

Не ми става ясно, в посоченото решение, защо построяваме т. Р, така че MN=NP? На какво правило стъпваме...

Не стъпваме на правило, правим допълнително построение, избираме такава точка P на правата HN, така че MN=NP. По този начин от HN=MN+NB излиза, че HP=NB, а от там, с другите неща, които имаме, триъгълниците
HPМ и BNM са еднакви.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 14:12 от slaveia84

# 283
Compass, дано става ясно.

# 284
  • Пловдив
Не е описано точно като правило, но в 90% от задачите, в които има сбор на отсечки те се пренасят на една права. Така "изправяме" двете отсечки разположени на различни места в равнината. Това най-често се прави при равенства, както е в тази задача и не толкова при неравенства. Трябва да разберат идеята защо се прави иначе самото решение просто си увисва и остава само за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт