СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 11 - Седмокласникът е на финала, майката е вече взела-дала....

• 27 894
  • 795
  •   1
Отговори
# 30
Зависи каква им е целта. Според мен ще искат да запазят хорариума по руски, но каквато и да им е идеята в момента, след 3 год. може да е различно.
В 1-ва АЕГ 3-ти и 4-ти профил не са по двойки, което дава доста повече свобода в избора, за разлика от 73-то.

Последна редакция: ср, 04 юни 2025, 18:16 от Mur

# 31
От вчера до сега сте изписали света, викам изпуснах важни теми, а то висшето...ми ние с баткото още не знаем каква ще е хавата, та с малкия ли? Чужбината не ни е оферта на нас, за баткото де, втория ми е рано да го мисля 🫣  Значи не съм изпуснала нищо 😁😁😁
millenaka, бързо да се оправя набора 👍
Имам чувството, че колкото повече чета за профили и хорариуми, толкова по- объркано ми става.
Ивалета, Compass, браво на младежите 👏
Радвам се много на децата, които имат интереси и знаят какво искат.

# 32
Ехеее, не мога да ви изчета, много сте продуктивни!

Благодаря за новата тема и великолепното ѝ заглавие! Flowers Rose
При нас положението си е както си е редно за тази ситуация - на мен ми остава само още един печат за заверка в жълтата книжка, а дъщеря ми е на една крачка да се отправи към психиатрията. Да приключва тая дивотия, че не се издържа вече.

Имам чувството, че колкото повече чета за профили и хорариуми, толкова по- объркано ми става.
На мен ми е направо безнадеждно. Тия профили са ми трън в очите просто.

# 33
На мен четвърти километър ми е близо, скоро май ще съм за там....дано няма опашка.....Grin

# 34
  • у дома
ПП е добър замисъл с ужасна реализация...

# 35
По това време на годината четвърти километър го затварят и упътват майките на седмокласниците, и някои бащи, към кварталните кръчми

# 36
ПП е добър замисъл с ужасна реализация...
С това съм напълно съгласна!

# 37
По това време на годината четвърти километър го затварят и упътват майките на седмокласниците, и някои бащи, към кварталните кръчми
То и в кръчмата вече няма да ме искат. Все за тия нво-та говоря. Побърках и няколко майки на петокласници, тръгват на уроци лятото.

# 38
  • София
Побърках и няколко майки на петокласници, тръгват на уроци лятото.
Ох, бе! JoyJoyJoy

# 39
Ооооо, то от 5 клас е късно вече.... Няма да успеят децата да се подготвят достатъчно добре. От първи трябва.

# 40
То и в кръчмата вече няма да ме искат. Все за тия нво-та говоря. Побърках и няколко майки на петокласници, тръгват на уроци лятото.
Ти си като Марвин, от Галактическия стопаджия. Горките майчета

# 41
Изтрещяхме, ейййй!

# 42

Дестинация, моля.....

# 43
Далече сте ми...

# 44
Имам следния въпрос към по-разбиращите - гледаме новата паралелка в 73-то СУ с математиката. Тя е обявена с математически профил и в план приема е обявена със следните 4 профилиращи предмета: математика, физика, немски език и руски език. Въпросът ми е следния - след като паралелката е математическа, двата задължителни профила са математика и физика. Двата езика следва да се водят 3-ти и 4-ти профил - може ли училището да фиксира от сега тези два профила (3-ти и 4-ти)? Могат ли учениците да сменят някой от тях след 10-ти клас, примерно руския език?
В 73-то профилите са сдвоени.
Няма вариант да изберат едното и да не изберат другото. Тоест немският ще върви с руският.

Странно е като почнат обяснения кое е законово и кое не е, без хората да си дават ясна представа че е важно какви учители има в училището.
И при положение, че 73 има страхотни учители по езика какво да предложат на децата?

Нали всички търсим качество.
Какво като ФЕГ предлагат профил математика, като за последните две години трети път търсят учител за него.

Или късата клечка по математика в 2 АЕГ.

73-то има силни математици, с тази паралелка ще привлекат деца с афинитет към математиката, желаещи да учат немски език на високо ниво.
По спомен само СМГ предлага тази комбинация.

Общи условия

Активация на акаунт