СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 11 - Седмокласникът е на финала, майката е вече взела-дала....

• 29 717
  • 795
  •   1
Отговори
# 495
  • София
То другата седмица ще ходи ли някой изобщо на училище?
Тц. Точно днес написах бележките утре да ги даде на класната. Че и за последната седмица написах. Досега въобще не сме ги ползвали тези дни.

# 496
Последната ще ходи моят, че по нищо не са оформени.

# 497
Е, аз този с тенденцията за поправки, не мога да го спра.. С другия мога де преговоря нещата, че много се напрягам от някакви червени камбанки вече в платформата...

# 498
Днес изненадващо ми се обади учителката по БЕЛ от училище на наборчето. Аз доста се оплаквам от това училище и от учителите в него, но този път много приятно ме изненадаха. Сега той е твърда 5-ца по БЕЛ, толкова твърда, че няма място за спор и надежда за друго. Тя изпитва само писмено и не мога да отрека, че контролните му са с грешки. Бяхме приели, че ще е 11 точки надолу и нищо не може да се направи по въпроса. Обаче жената каза, че в часовете била много доволна от него, работел изключително активно и старателно и на всички контролни трудните задачи са верни, а е объркал толкова елементарни неща, че дори не може да разбере как е възможно да го направи. Даже го била питала след едно контролно дали не е влюбен. И рядко си била позволявала подобни неща, но щяла да му даде шанс да го изпита за 6-ца и да дойдел на училище много добре подготвен за изпитване. От друго място знам, че не го прави по-принцип, защото деца са я молили преди да ги изпитва за повишаване на оценките и тя е отказвала.
Много приетно ми стана, не мога да отрека, че му зачита старанието, защото детето много учи и определено мисля че знае за повече от 5. А по математика е същата история - справя се много добре с модул 2 и с трудните задачи от края на модул 1 и винаги губи грешки на задачи от 1 до 3. Като видя пак грешен отговор на задача 1 и пълен брой точки на последната задача от модул 2 и ми иде да му шляпна един зад врата. Явно и по БЕЛ има същия странен проблем.
Та така - взимам си думите назад за тази учителка и стискам палци дребния да се пребори за 6-цата.
П.С. В същото време учителката в курса му на последното занаятие му била чела конско как няма да успее на изпита, а в същото време той беше изкарал доста висок резултат по БЕЛ на последния изключително труден изпит - повечето си бяха понижили резултата, а той имаше повече точки от друг път. Много ме ядосва тази жена с неадекватната си стратегия за 'надъхване' на децата, че ще успеят.

# 499
На 25ти са на екскурзия нашите...ще ходи двата дена преди това...и до петък тази седмица.

# 500
  • у дома

Не видях листове за чернова в клипа обаче ?

И баси...пет плика в голям плик, и що..да е сложно щото.
Черновите квесторите ги събират в един общ плик ,те не се проверяват от няколко години е това.

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 14:51 от svetlaem

# 501
Аз знам че не се проверяват.
Не знам какво става с тях...
Благодаря..

# 502
Момичета, да разведря обстановката малко: говорим си с детето, че в някои училища има квоти - обяснявам й какво е това. Тя ме застреля с въпроса: А какво правят тези, които не са определени / джендъри? Е не можах да й отговоря. 🤣

# 503
А сега де?!? .....отпадат от квотите. Ще учат само в училища без такива..... Grin

# 504
Момичета, да разведря обстановката малко: говорим си с детето, че в някои училища има квоти - обяснявам й какво е това. Тя ме застреля с въпроса: А какво правят тези, които не са определени / джендъри? Е не можах да й отговоря. 🤣
Хаха, браво на детето! То наистина, в западните училища, където е прието да си самоопределяш пола, добре че е без квоти. Иначе щеше да има самоопределяне спрямо оценката ти.

# 505
  • ту тук, ту там
То другата седмица ще ходи ли някой изобщо на училище?
Не съм чула в класа на сина ми някой да е спрян от училище. И моят ще си ходи, само един ден (не помня кой, но след нво) ще имат екскурзия.
Със сигурност няма да освобождавам.

# 506
  • София
Ние ще вземем домашна причина за понеделник, да може спокойно да си отиде на рисуване въпреки разместения график в училище. Останалото време ще си ходи.

# 507
Ние ще вземем домашна причина за понеделник, да може спокойно да си отиде на рисуване въпреки разместения график в училище. Останалото време ще си ходи.
За рисуване няма ли да извинят служебно децата?

# 508

Е както е по паспорт 🤣 Емили тротинетката нали го/я съдиха с мъжкото му име, какъвто се води по документи.

# 509
То това недоразумение едва ли има второ такова.....

Общи условия

Активация на акаунт