СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 11 - Седмокласникът е на финала, майката е вече взела-дала....

• 29 621
  • 795
  •   1
Отговори
# 75
По принцип и тия дето очакват висок, винаги могат да се сгромолясат.. така че, да - всички сме в един и същ кюп, независимо от очакванията

# 76
Тъкмо щях да напиша точно това, но second ме е изпреварила.
Кой има гаранция какъв бал ще изкара детето? Лично аз си проучвам всички опции.

# 77
Аманда много благодаря:)

Сподели нещо повече, как е като цяло в 18-то? Деца, среда, учители...

Относно бала:) моят е с мноого големи възможности по отношение на точките🤣та споко, пиши си, чети си😀

Ей, пак искри са хвърчали. В тази тема, за да напишеш нещо и трябва официален документ да прикачваш...
Ми няма лошо да споделим, пък който не го интересува, не чете...

# 78
При нас за цялото време имаше проблем само с една млада учителка по български. Не я харесаха и това е. А момичето се стараеше.
След това си обичаха учителите по БЕЛ. Едната я обожаваха, казваха, че е толкова готина, че изпитваш неудобство да не учиш при нея. Но тя се възползва от правото си за ранно пенсиониране, ако не се лъжа. И другите си ги харесваха.
Според мен като цяло училището е хубаво. Ако малкото ми дете не беше толкова зле с математиката, със сигурност бих го избрала пак

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 17:48 от Аmanda

# 79
Днес ми е петъчно. Наборът слънчаса и прегря и от вторник е вкъщи с висока температура и други екстри. Свали 3кг и е голяма драма, загуби мускулна маса. Днес вече е по-добре, но ще го оставя вкъщи и утре.

Сигурно се сещате за задача 23б от ПИ на СМГ, която споделих преди време? Излязоха резултатите и като цяло са доста високи – среден резултат 72.7т от общо 223 деца. Но от тях само 2 имат максимален брой точки на 23б.

Наясно съм, че извадката не е представителна. Все пак в София има 12хил седмокласника, в страната още повече и на тези ПИ се явяват различни деца. Съвсем лаишки си поиграх в ексел просто от любопитство. Сравних резултатите от последните им два ПИ: на 13.04 – със среден резултат 73.1т. от 166 деца и на 18.05 – 72.7т. ( и двата доста над средното за страната от 2024).
Разгледах положението при над 80т. Тук е интересното. И при двата ПИ около 48%-49% от децата имат резултат над 80т. Обаче при този от 13/04 децата с над 90т. са 33%, докато на 18/05 с трудната 23б - са 22% с над 90т.  След миналогодишното недоволство от страна на МГ, ТУЕС, родителите дали няма да дадат една леко по-трудна задача? Чудя се и друго - дали МОН събира някакви статистики от всички тези пробни НВО-та по школи? Все пак може да се ползват за някакъв ориентир освен данните в Школо.

# 80
В смисъл как да събира данни от частни школи, в които всичко е доброволно и необвързано с монската структура? И да ги вкарва в школо с каква цел?

# 81
Ако дадат задача с такова допълнително построение, много ще се изненадам. Направо ми е в графа научна фантастика. Те децата не го учат сега това.

# 82
В смисъл как да събира данни от частни школи, в които всичко е доброволно и необвързано с монската структура? И да ги вкарва в школо с каква цел?

Не да ги вкарват в Школо. Просто да събират данни, статистика, обобщено. Няма значение.

Динчо,
Не точно такава задача. Просто каквато и да е по-трудна.

# 83
Забравих да пиша за децата.
Не знам какви са очакванията ви. Аз на изпращането страшно много харесах словото на момичето от арабската паралелка.А мисля, че тази паралелка се води най-нискобаловата в училището и децата от нея са най -буйни.
Много емоционално беше, много артистично.
Синът ми каза, че и те са били най-задружният клас. По негови странични  наблюдения. Той беше във френската паралелка.

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 18:17 от Аmanda

# 84
Тази статистика ще бъде много изкривена. Защото става дума за наливане на пари и не всички деца посещават, дори сигурно по-малко от половината го правят в София, а вероятно още по-малко в страната. В класа на моя ходят под някаква форма допълнително около 10 деца.

# 85
Тази статистика ще бъде много изкривена. Защото става дума за наливане на пари и не всички деца посещават, дори сигурно по-малко от половината го правят в София, а вероятно още по-малко в страната. В класа на моя ходят под някаква форма допълнително около 10 деца.

+1.

Безкмислено е.. да. Така смятам

Тия статистики какво мислите ги правят? Нали си има НВО... чак пък и школите Rolling Eyes

# 86
  • София
Цялата тази схема с НВО като балообразуващ фактор е изкривена. Никой няма да реши сложна задача без допълнителна подготовка, а НВОто по идея мери нивото на училищното образование. За МГ, ТУЕС и където другаде трябва, е добре да има допълнителен модул, който да не влиза в дипломата и да не служи за балообразуващ за останалите училища.

# 87
Ми да има...да сложат.

Сега като мерят какво е свършено в училище...да слагат задачи от одобрените си учебници...дето сами са си ги писали...и одобрявали..

# 88
Те пак мерят. 42.94точки е средния резултат по МАТ миналата година за страната.
И какви ТУЕСи, какви СМГта. Това просто е една друга мини-микро-вселена, която няма общо с другото.
Сега “подредихме” чуждите университети, можем спокойно да поджвакаме дъвката смг vs. всичката друга…

# 89
В нашето училище -на седмокласника,  нищо не е свършено. Роман мога да напиша и комедиен филм мога да снимам за броя и психическото състояние на учителите по математика в периода 5-7 клас. Вече не знам колко са общо и кой е най- стабилен от тях Simple Smile
Децата и те не са от най -хрисимите, но е под въпрос кой печели състезанието по неадекватност по присъствие в училище и смисъл на това присъствие.

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 18:45 от Аmanda

Общи условия

Активация на акаунт