СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 11 - Седмокласникът е на финала, майката е вече взела-дала....

• 29 641
  • 795
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте.
И аз съм взела-дала от няколко дни. Не мога да спя Sad Оформянето не е ясно. Дано се случи преди излизането на резултатите. Знам, че не трябва да се влияят, но учителите са възрастни и битува мнението за разлика не повече от 1-ца. Детето е изморено...

# 661
И как точно ще я постигнат тази разлика, след като резултатите от матурите ще излязат след като изтече срока за годишно оформяне ?!

# 662
И за друго не се разбрахме тази година - за цитирането на изразните средства в тезата.
Госрожата в училище казва, че не трябва и реже оттам точка, госпожата от уроците пък казва, че трябва. На последнат теза му е резнала 1 точка заради това, че не е цитирано изразното средство.
Да се побърка човек.
Няма специално изискване детето да упомене изразните средства, нито има забрана да го направи. Важното е да изгради смислен и аргументиран текст. Ако изр.ср. ще помогнат за това, да пише за тях. Важното е да не е изтипосано ни в клин, ни в ръкав, просто за да покаже, че го знае и това да му отнеме време и място за нещо друго по-важно.
Но в оценяването на всичко това има доза субективизъм, така че няма как да се каже коя е единствено правилната стратегия.

# 663
  • БУРГАС
Момичета,  какво означава да " напише преразказа и дидактическата задача"? В смисъл , да напише в скоби " преразказ" или?

# 664
И да напише "от името на..."

# 665
  • София
Класната ми потвърди, че ще извини служебно отсъствията за деня на изпита по рисуване

# 666
Класната ми потвърди, че ще извини служебно отсъствията за деня на изпита по рисуване
Има и разпределение на училищата за изпита в системата Simple Smile

# 667
Някой да има отговорите от това помагало?

# 668

Аз ги имам..

# 669

Аз ги имам..

Ще ми ги снимаш ли, моля ?

# 670
  • Бургас
Ние сме вече 11т. назад заради 5-ца по БЕЛ, страшен звер излезе тази даскалица.
А ние освен 5 по БЕЛ вероятно и 4 по математика Sad Вече май ми е все тая, да се свършва.

Изпуснала съм цялата тема, нямам обяснение защо, и наваксвам сега.
На моето вече взе да му се изяснява какво става...оня ден ми вика ти що не си ми казала че трябва да уча Laughing
Моята снощи разбра, че ѝ трябват оценките от дипломата по математика и БЕЛ (дано се е шегувала) и естествено "що не си ми казала". Все едно е спусната случайно отнякъде Joy

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 16:44 от selleste

# 671
Отново отворих да разгледам паралелките и балообразуващите оценки. Направи ми впечатление следното - в приложението на сайта на most-learning.net балообразуващите на 22-ро училище оценките са едни, а в сайта на училището съвсем други!  На сайта паралелките Хуманитарни и Обществени науки са посочени като нови с балообразуващи БЕЛ и ЧЕ, а на сайта на училището са БЕЛ и ИЦ. Кое е вярното?!

# 672
  • София
Вярно е написаното в ДПП. Това most-learning.net нищо не е.

# 673
Вярно е написаното в ДПП.

Да,  реших да игнорирам тази таблица и да се придържам само към тази на ДПП

# 674
При нас утре дават заветните бележки. Ще видим как ще оцелеем тези последни дни. Моята ходила с приятелки в жегата и яла някакъв бургер, от тези мазните, с капещите  майонези и кетчуп, а хич не ги обича, но понеже всички яли и тя яла. Сега лежи и я боли корем. Баща и поне е бетон, каза че щял да я заведе в Пирогов, да и набиели системата, две клизми, две хапчета имодиум и я изпращал на матурата, все ще я запишем някъде и да се свършвала тази драма. Добре че са мъжете, да разсъждават логично

Общи условия

Активация на акаунт