Нашите second hand находки - тема 52

• 9 194
  • 89
  •   2
Отговори
# 45
Вчера с майка ми бяхме на шопинг във ВУ Грабни https://www.facebook.com/profile.php?id=100066957663827
Беше последният ден на магазинът в Пловдив, ще го затварят Cry и последната седмица всичко беше на -30%

Накупихме няколко сета. Най-скъпото излезна кожената чанта на Eddie Bauer 7лв
Зелената рокля на Vila много ми хареса.

# 46
Днес платих 8лв. за подгъв на панталони.

# 47
Преди години, една нервна шивачка с всяко ходене и си увеличаваше цената. Това ме принуди да си купя шевна машина.

# 48
Често давам находки от ВУ на шивачка да ми ги преправя - най-често да стеснява панталони, поли в талията. Тя все ме бъзика, че със затворени очи купувам и все не си улучвам номера. Но ѝ обясних, че избор на номера там където пазарувам няма.
Примерно обаче съм видял жесток панталон на max mara или дизайнерска пола, рокля които искат стесняване, ами как няма да ги взема. Тя ги преправя много професионално и после ми заспиват, за не повече от 10 лв. Но тя е била моделиер и знае какво прави. Аз също имам машина, но не мога да постигна нейното ниво каквото и да правя.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 13:52 от anonymiss

# 49
Майка ми също е моделиер по образование, шивачка по професия. Знае какво прави и как, има много клиенти и вече със затворени очи разпознава дрехите ВУ, после ми разказва - колко качествена рокля е допаднала при нея, ама без етикет, как си личи, че нещо е било вече ремонтирано и т.н.  Най-масово шие пердета, на второ място са дрехите от ВУ Simple Smile ако не беше тя, не знам дали бих плащала толкова пари за ремонти аз, която предимно от втори употреби пазарувам без да гледам размера, защото 90% от нещата ми се налага да минават през нея.

# 50
За лев и нещо от мпулса

# 51
Трудът на шивачките е много подценен в България и много дами клиентки им се мръщят, като кажат някаква цена за ремонт. Но не си даваме сметка,  че не е малко работата и има ситуации с кофти ушити дрехи, подплати, лоши материи и понякога се занимават с 1 цип два часа, примерно. "Е, кво толкова, един подгъв само" - супер, вземи си го вкъщи и си го направи, като е толкова просто. Grinning Това е специфична работа, учи се, за да си шивач. За ремонт на дрехи няма да ти е достатъчно да си държала правия тегел в някой цех. Има много чалъми, хакове и трикове. Да не говорим за позицията, в която застават на стола - леко прегърбени към машината, това си носи последствията, но... минуси на професията. Фризьорите за 15 мин. мъжка прическа взимат 20-40лв., те пък са прави с отекли крака, но колко да взима шивачката...

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 21:46 от lowkeyyy

# 52
Аз имам машина. И какво. Не шие сама.

# 53
На майка потника, зеленият, ме изненада, че пишеше "Made in Bulgariq". Тя ми каза, нали помниш, че баба ти на младини работеше в шивашки заводи, фабрики (не съм сигурна точно как се наричат) къде масово се работи/шие професионално само за износ, Швейцария, Италия и подобни висока класа заради прекрасните цени.
Реших да проверя конкретната марката на потника, не е зле хич:

https://www.gudrunsjoden.com/en-eu

Инфо Wikipedia
https://en.wikipedia.org/wiki/Gudrun_Sj%C3%B6d%C3%A9n#:~:text=Gu … shion%20designer.
Countries of productionIndia, Bulgaria, China, Portugal, Greece, Italy, Morocco and Nepal.
*както доста марки се правят у нас, защото искаме сравнително ниски цени, на които сме доволни, а шием качествено.

Професионалистите си ги има, но по големите заводи.
А тези, които са частните, така да се каже са толкова малко, на другите както се каза по-горе не им се занимава, просто и се правят нещата "през пръсти", или просто "не си ги бива".

Баба ми, жива и здрава на 92г все още владее машината и може да плете.

# 54
  • София
Хора, Мания Дружба работи ли все още (не съм ходила от мнооооого време) и не знам дори дали е активна?

# 55
Работи. Ден за зареждане - сряда. Бях преди две седмици, минах просто така, без големи очаквания предвид, че беше ден преди зареждане, а имам няколко находки и съм доволна.

# 56
4лв от Хумана,мисля,че е ест. кожа,защото има следи от употреба по ъглите,но не е напукана или изтъркана.Няма етикет ,само едно "Z" по хастара.

# 57
  • Sofia
За един малък юнак 🤠,от Мания ВМА,за 8лв.

# 58
  • София
Такава шапка и аз взех преди няколко месеца от Манията до Банята (в Центъра, София). И всеки път като минавам пак има, поне 5-6 броя бяха последно. Така че който си хареса - да мине Simple Smile

# 59
  • София
Там има ли подобрение в цените ? Преди бяха доста високи дори в последните дни преди зареждане .

Общи условия

Активация на акаунт