Нашите second hand находки - тема 52

• 56 987
  • 490
  •   1
Отговори
# 90
Вчера върнах пратка към Ремикс и ме таксуваха 7,39лв за връщане. Явно връщането ще си остане на тази цена или само временно са намалили таксата за получаване. Също така са премахнали полето за описване на неописан дефект и така не можах да напиша какъв е проблемът с конкретната дреха. А една от блузите, които получих, миришеше убийствено силно на смесица от пот и парфюм - и то не само под мишниците, а цялата блуза. Изключвам варианта някой да я е пробвал и умирисал, защото няма как само от пробване да се пропие толкова силно с миризма. Явно е носена и не е обработена после. Естествено, изобщо не я пробвах, но само докато я извадя от торбата, ръцете ми се бяха умирисали Persevere И друг път ми се е случвало да получа дрехи, които да понамирисват леко, но такова чудо не бях виждала. Започвам да имам съмнения до колко обработват и дезинфекцират дрехите.

# 91
Аз винаги им пиша имейл с описание на проблема и прикачвам снимки. Досега винаги са ми уважавали рекламациите.

# 92
  • София
Хора, каква находка си намерих само!
Първо обикалях за нещо целенасочено, но междувременно си харесах тази пола (само малко ми е широка, представете си), на копчето, но ще ѝ затварям само ципа или може да преместя копченцето. Но ми стои идеално. От 1 магазин на спирката на Лъвов мост в посока Люлин. За 60 стотинки. Все ще намеря с какво да я нося, хубава е. И материята не се мачка, което е много съществено за мен, защото не понасям гладенето... то, аз какво ли от домакинстването обичам, ама нейсе.
Обаче... находката ми е... тези планински маратонки за бягане. Декатлонски. Е, да бягам няма, ама за ходене с такива подметки ще е супер. И без това летните ми планински обувки се  скъсаха леко.
Хора, тези, ако са обувани повече от веднъж, хайде 2 пъти аз съм хеликоптер!
Дори връзките им са чисти и бяха вързани една за друга, та пробвах само едната. Даже отидох да питам дали и те са на тази цена, защото другите все пак бяха носени, употребявани...
На снимката не са прани! Умишлено. Така изглеждаха! Само на подметката има зацапано!
Проверих - в Декатлон са намалени на 100 лв (без 1 стотинка Simple Smile )! От 150лв. А в един сайт ги намерих за 80 паунда.
И цената им беше... 5 лв!
Утре мисля да ходя на Витоша! С тях, естествено, вече са изпрани и съхнат на балкона.

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 16:49 от Светулчица

# 93
Хора, каква находка си намерих само!
Първо обикалях за нещо целенасочено, но междувременно си харесах тази пола (само малко ми е широка, представете си), на копчето, но ще ѝ затварям само ципа или може да преместя копченцето. От 1 магазин на спирката на Лъвов мост в посока Люлин. За 60 стотинки. Все ще намеря с какво да я нося, хубава е. И материята не се мачка, което е много съществено за мен, защото не понасям гладенето... то, аз какво ли от домакинстването обичам, ама нейсе.
Обаче... находката ми е... тези планински маратонки за бягане. Е, да бягам няма, ама за ходене с такива подметки ще е супер. И без това летните ми планински обувки се  скъсаха леко.
Хора, тези, ако са обувани повече от веднъж, хайде 2 пъти аз съм хеликоптер!
Дори връзките им са чисти и бяха вързани една за друга, та пробвах само едната. Даже отидох да питам дали и те са на тази цена, защото другите все пак бяха носени, употребявани...
На снимката не са прани! Умишлено. Така изглеждаха! Само на подметката има зацапано!
Проверих - в Деклатлон са намалени на 100 лв (без 1 стотинка Simple Smile )! От 150лв. А в един сайт ги намерих за 80 паунда.
Утре мисля да ходя на Витоша! С тях, естествено, вече са изпрани и съхнат на балкона.

Страхотни обувки,със здраве да се разхождате! 🙂На вас колко ви излязоха само не разбрахме 🤔
Това за миризмата няма да коментирам,често съм се чудила дали наистина се спазват правилата относно дезинфекцирането на дрехите...Аз получих това от Ремикс,мн е хубаво дебело,на Only е,но е изрязан етикета и нз дали съдържа вълна,та го пуснах на програма за вълна с подходящ препарат,но със студена вода...Дали е достатъчно?Не го минах с дезинфектант...

# 94
  • София
5 лева бяха! Редактирах си поста.

# 95
  • София
Тези от Ремикс са такива мошеници, че просто не е истина! Толкова торби съм им изпратила - направо подарък. Дрехите ми са в отлично състояние и са предимно на луксозни или мидъл брандове. Днес ги "хванах" с едно палто, което не беше сред одобрените за продажба, но е публикувано в сайта. Познах си го - със сигурност е моето.
Писах им, но вероятно ще се оправдаят.. Не се лъжете да им изпращате хубави и скъпи дрехи. По-добре ги подарете или хвърлете.

# 96
  • София
Тези от Ремикс са такива мошеници, че просто не е истина! Толкова торби съм им изпратила - направо подарък. Дрехите ми са в отлично състояние и са предимно на луксозни или мидъл брандове. Днес ги "хванах" с едно палто, което не беше сред одобрените за продажба, но е публикувано в сайта. Познах си го - със сигурност е моето.
Писах им, но вероятно ще се оправдаят.. Не се лъжете да им изпращате хубави и скъпи дрехи. По-добре ги подарете или хвърлете.

А защо не си го заявихте за връщане? Аз съм го правила за неодобрени неща, за които преценявам, че имат потенциал за доизносване или продажба по друг начин.

Иначе имам забележки към обработката на торбите в последно време. Не отбелязват марката с пълното име, за по-малко известни марки не правят проучване за реалната стойност и слагат занижени цени или не отбелязват материята на дрехите, което също има отношение към стойността им.

# 97
  • София

А защо не си го заявихте за връщане? Аз съм го правила за неодобрени неща, за които преценявам, че имат потенциал за доизносване или продажба по друг начин.

Иначе имам забележки към обработката на торбите в последно време. Не отбелязват марката с пълното име, за по-малко известни марки не правят проучване за реалната стойност и слагат занижени цени или не отбелязват материята на дрехите, което също има отношение към стойността им.
Имам толкова много дрехи и обувки, че не ми се занимава вече.. По-скъпите неща продавам на други места, но за някои ми е по-удобно с Ремикс. Много се подразних обаче от постъпката им и мисля, че това ще е последният ми clean out… Иначе с описанията и размерите са много зле - не различават италианска, европейска и американска номерация и си пляскат XS, S и т.н както им дойде. Вярно, че имат изключително голям обем дрехи и съответно работа, но все пак трябва да са по-прецизни.
Относно дезинфекцията - споеред мен такава няма Simple Smile Перете си дрехите винаги след покупка. Същото важи и за Зара, че там дрехите уж нови, а от толкова проби, връщания и търкаляне по пробни и складове, са не 2-ра, а 102-ра употреба Simple Smile

# 98
Рядко се отбивам в Мания ,днес го направих-имат промоция  "вземи 3,плати2" .Бях взела точно 9 дрешки за децата, излязоха ми 10 и нещо.
За прането ясно,но ми се иска и да са дезинфекцирани,че забравям всеки път да го правя аз като купя дреха втора употреба.

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 18:00 от believe_

# 99
  • София
Аз в Зара повече се притеснявам Joy Като знам как премятат дрехите из пробните и през колко човека минават... Направо са като за боклука (то и качеството им е такова де). Ама масово са пощурели по тях..
Получавала съм от Ремикс "ново" яке с билетче от метрото и шнолка в джоба Simple Smile Та дезинфекцията е мираж.

# 100
Част от нещата :

# 101
  • Пловдив
Дрехите са за пране още в шивашкия цех...като се сетя по време на стажа на какво се нагледах недоумявам как има хора, купувайки нещо ново от магазин да не го перат първо.

# 102
Здравейте,
Днес минах през мания( магия) Гео Милев и се сдобих с тази разкошна романтична бяла рокля. Асиметрична, дантелена, с акцент пискюли. Цената беше 9 лв и малко.
При повече ровене се намират хубави неща.

# 103
Аууу, тази рокля ти стои екстра с*кси. 9лв не бих казала, че са ѝ много, ако на мен ми стоеше така, бих платила и 90 Joy, но искам да кажа само, че леко се възмутих тези дни, като разбрах от първо лице какви са едровите цени на ВУ. Страшен бизнес е, струва ми се, за големите вериги.

# 104
Ами то никой няма да се занимава за без пари.
Но като потребител аз доста започнах да се ограничавам (като цяло, не само 2 ръка) точно заради безумните надценки.
Не ги подкрепям, не ми харесват, освен това с всяка изминала година се доближавам към минимализма все повече. Без драма, напълно спокойно пропускам покупки, които мога да избегна. Не на последно място екологично погледнато, ако всеки спести нещо дори малко и дребно, ефектът става значим.

Общи условия

Активация на акаунт