Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 89

• 28 144
  • 784
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Момичета, имам един въпрос към по-запознатите и тези, които тренират.  Мога ли да пия протеин на прах?
Протеините отговарят за растежа, развитието и обновяването на клетките в  организма. Дали обаче няма да способства и за развитието на раковите клетки?
Абсолютно можеш, но по-добре си вземи някакъв без 2-3 подсладителя все пак, има и растителни от биомагазините, но са по-скъпи.

# 256
  • Варна
Storytime, направи Пет и се махай от ВМА.Момичетата ще препоръчат болница. Според мен са за съд. Писа ми на лични една жена, която не иска да пише в темата.Отворена биопсия, след това кватрактеномия, нечисти резекционните линии, мастектомия, химия, без никакво образно. След химията Пет и метастази в костите. Всичко е било излишно. Всички тия перипетии при известен професор. Аз  ако съм на тяхното място ще пиша до медицински одит и министерството на  здравеопазването.

# 257
Калпазанка, не е звънял още,  но обеща, че днес ще ги имам. Преди часа с онколога, ще мина през него.
DZ, кой онколог избра?

# 258
Спрях се на Проф. Цонев
Начерта ми плана за действие - ПЕТ, химия 6 курса на 21 дни (забравих каква каза) +имуно , обикновен скенер, мастектомия с ЛВ, Олапариб
Искаше и насоките на проф. Тимчева да му дам.
Това което предложи е 1:1 с нейното, но се радвам, че го взема впредвид🤗

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 17:51 от DZ

# 259
Момичета, пак се шашкам. На майка KI67 е 50- 60%. Според това, доколкото разбирам е доста агресивен. И другото което четох из темите, че хормонопозитивен рак с хер негативен се повлиява от химио в 13% от случаите. Тя, милата има и засегнати ЛВ. Видяха 1 увеличен на ехограф.

# 260
  • Варна
DZ, какво се оказа, нов тумор или мета. Щом ще си на това лечение е потвърден тройнонегативен. Желязно ветрило, изчакайте скенера и не се шашкайте. Има в темата момичета с много заразени ЛВ на по 30г и не се тръшкат, борят се. И аз да питам, Золадекс, Резелиго, кога се спира. Сестра ми е вече 1,3г. на Резелиго. Беше на 47 като го почна с редовен цикъл. На гинеколог ли трябва да ходи или да пуска някакви изследвания.

# 261
  • Sofia
Желязно ветрило, високото ki67 e заради G3. Вярно е, че хормоно зависимият рак се повлиява в по-малък процент от химията, но химията влияе на лимфните възли и може да ги изчисти. Това, че на ехография не са били в норма нищо не знае. Както казва Alatea, изчакайте ПЕТ скенера.
Alatea, поне 5 години Золадекс. При мен е така и около мен, който е коментирал е за най-малко такъв срок.

# 262
Alatea, нов е. Доктора каза, че направо ме пише с Брака мутация. Аз ще звънна, за да задействам предварително нещата, но те ще ми заложат лечението без първоначално да имам положителен. Каза, че в моя случай + майка, просто няма как да не е .

Желязно ветрило,  на майка беше над 95% и пак се лекува и бори 4г. По високото Ки, се повлиава по-бързо от химията. Нямаше и следа от основния тумор след химията.
Има шанс, само не говори пред нея за твоите притеснения и не се дръж притеснена.
Аз много неща спестявах на майка и така се държеше. В момента в който разбра положението си от усложлива докторка, се отказа да живее. За 40дни приключи Sad

# 263
Алатеа, онколог трябва да реши кога да го спре. Идете на гинеколог и вижте какво е състоянието на яйчниците. Той ще каже дали има вероятност да се върне цикъла. Ако няма такава, все пак е на почти 49 и вероятно няма да се върне , може да го спрат  . Д-р Ганчева ми каза, че минимума е 2 г. .

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 20:15 от Incantrix

# 264
Момичета, благодаря на всички, които ми писахте. Съжалението видях още в лицето на администраторката, която ми подпечата епикризата.  Както и да е. Сега си мисля как ще мога да скрия това от семейството си, защото не искам да знаят (само мъжа ми знае). Но като човек живял цял живот с коса до кръста  ще трябва да правя не знам какви магии, за да не разберат.  Ще си купя перука, близка до моята коса. Обаче как ще ми се отрази химиото, като имам куп алергии. Чета, че 3-4 дни след вливанията не ставаме за нищо. Мисля да се евакуирам на вилата, но добра идея ли е да бъда далеч от болница в тези дни? В главата ми е каша, толкова много въпроси и мисли..

# 265
Storytime, принципно и аз смятам да бягам на вилата, стига да не търся много тоалентата, че все още е външна нашата🙄
Но заради алергиите ти, не съм сигурна при теб как ще е . Далеч ли е от града?

# 266
Storytime, принципно и аз смятам да бягам на вилата, стига да не търся много тоалентата, че все още е външна нашата🙄
Но заради алергиите ти, не съм сигурна при теб как ще е . Далеч ли е от града?
На около 40 Мин.  На сходен етап ли сме с теб в борбата?

# 267
Алатеа, за Золадекса/ Резелигото и аз се лутам какво да правя. Бях на 43 когато го започнах. Сега съм на 48 и стават точно 5 години при мен. И тъкмо си мислех, че му се вижда краят, мамологът уклончиво ми каза, че има доказани ползи от хормоналната терапия до 10 години. Гинекологът, пък, миналата седмица направо ме отряза - имала съм заразени възли и нечисти резекционни линии, със запазени гърди съм, млада съм била, можел да се върне цикълът. Ако искам да махам яйчниците, ама аз не искам. И двамата са доказани специалисти. Аз си пуснах и хормони, но се оказа излишно, защото и двамата ми казаха, че в момента са неинтерпретивни.
Онколозите в Сити са меко казано незаинтересовани и явно сама ще трябва да реша какво да правя.

# 268
Корен, при кой се следиш в Сити?

# 269
Опосум, честита да си! Моето пожелание е да станеш много стара баба!
Incantrix, да, можем да приемаме протеин на прах. Знаем, че най-трудно се набавят протеините и тези на прах са много удобни. Естествено в разумни количества.Тренирам с тежести от години и приемам редовно протеини на прах. Още преди диагнозата внимавах много с храната, с тях си правя и най-различни десерти, без захар, без брашно. Включвам в менюто си почти ежедневно скир/извара/котидж- всички те са източник на добро количество птотеин, добавям плод/ядки за закуска. Със скира правя таратор/ млечна салата. Като и от тях правя страхотни печива/десерти. Адски важни са протеините в менюто ни. Независимо дали спортуваме силово или не .
Аз имам въпрос, днес приключих с лъчето. Нямам никакви странични ефекти към момента, трябва ли да очаквам нещо от терапията на по-късен етап? Забравих да попитам доктора днес.

Общи условия

Активация на акаунт