Гнойна рана на кокалчето

• 320
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, мили мамчета.
Преди месец ударих кокалчето на безименния пръст на ръката. Имаше кръв и остана малка раничка. Мислех, че всичко е наред, а от няколко дни започна леко да се повдига. Изстисках има гной. Като гнойна пъпчица е останало. Виждам коренчето, а не ми се иска да боцкам(със стерилна игла , разбира се). Според вас за какъв лекар съм? На дерматолог или на хирург да отида?
Купих си Фусидин, защото е антибиотичен крем при гнойни рани. Ще пробвам ден-два.
Но бих искала да ви попитам знаете ли с какво да прегоря "коренчето" на гнойната раничка?
Много благодаря, защото наистина ме боли.
Целувки от мен.

# 1
Забъркваш тесто, по-добре от черно брашно, но всякакво става. Омесваш го добре и му придаваш формата на кокалчето. После го пускаш във вряща вода и вариш докато изплува (ако е залепнало за дъното побутни леко да се отлепи). Посипи със сода за хляб мястото, където ще се допре до кокалчето и го сложи на пръста толкова горещо, колкото можеш да изтърпиш. Почакай малко за да не те изгори все пак, но не много за да не изстине. После го омотай първо с хартия, после с бинт или парцали и спи така нощта. На сутринта няма да има гной и можеш да го намажеш с Немибацин например.

# 2
Забъркваш тесто, по-добре от черно брашно, но всякакво става. Омесваш го добре и му придаваш формата на кокалчето. После го пускаш във вряща вода и вариш докато изплува (ако е залепнало за дъното побутни леко да се отлепи). Посипи със сода за хляб мястото, където ще се допре до кокалчето и го сложи на пръста толкова горещо, колкото можеш да изтърпиш. Почакай малко за да не те изгори все пак, но не много за да не изстине. После го омотай първо с хартия, после с бинт или парцали и спи така нощта. На сутринта няма да има гной и можеш да го намажеш с Немибацин например.
Много благодаря. ❤️‍🩹Че направо съм в чуденка на какъв лекар да ходя иначе...

# 3
ЧС, много интресна рецепта. Като ученичка имах адски много циреи и какво ли не са им слагали да тегли гнойта, но тази за пръв път я чувам.

The Queen1, може да намажеш с йод, той е мощен дезинфектант и ограничава всякакви инфекции.
При нужда отиваш при хирург.

Това 'коренче" не се прегаря, а трябва да излезе. Защото то запушва, под него се образува още гной и то й пречи да излезе.

# 4
ЧС, много интресна рецепта. Като ученичка имах адски много циреи и какво ли не са им слагали да тегли гнойта, но тази за пръв път я чувам.

The Queen1, може да намажеш с йод, той е мощен дезинфектант и ограничава всякакви инфекции.
При нужда отиваш при хирург.

Това 'коренче" не се прегаря, а трябва да излезе. Защото то запушва, под него се образува още гной и то й пречи да излезе.

И аз така смятам. Ще мажа днес и утре, и ако не стане, отивам да го махнат.

# 5
Пробвай с тестото, утре ще намериш коренчето в него, а не в пръста. И после мажи с йод, с антибиотик, с Цикатридина...

Много циреи съм лекувала така, не само по себе си Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт