Домакини 92 - лято, лято

• 29 648
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Смърфи, вместо пържени, можеш да си ги нарежеш, да ги оваляш в брашно, яйце и галета, да ги напръскаш с олио или зехтин и да ги изпечеш на вентилатор върху кухненска хартия. Стават точно като пържени и не им пристояваш в жегата до котлона.

# 181
Разминаха ми се тиквичките, ще излизаме довечера. Yum

# 182
  • при късмета
Добро утро!
И на мен много ми се спи. Станах в 6, да изпратя Шефа, отиде на екскурзия, уж си доспивах после, ама събудя ли се веднъж, какво доспиване
Вчера беше същата работа, само дето малко по-късно станах. Заради водата трябваше да ходя до Своге, един съсед ни вдигна няколко човека, че искаха да удължават нашия каптаж, за една далечна махала, ама уж го спряхме.
Славе, няма да пускаме още палците, после двойно бира
И моите рози някои са развъдили въшки, а тук на една хризантема живеят. Със сапунена вода решавам проблема, ама е нетрайно.
Като никога си знам менюто за днес и утре, допивам си кафето и отивам на пазар

# 183
  • София
Привет!
Днес детето се прибира от Виена. Хич не и се тръгва, ама хич. Един месец е там, а казва, че иска да остане да живее там.

Аз пак се притесних за стомаха, другата седмица пак е на гастро, изследвания, ще видим.
Във Виена спазваше почти през цялото време тази Фодмап диета, която и каза гастрото и веднага се подобри. Но ако я нарушеше с глутен, се подуваше корема как. Сигурна бях , че е от глутен.
Обаче снощи е яла безглутенови спагети с песто и пармезан и се е подула.
Не знам.
Чета, че много хора със синдром на раздразненото се подуват от фруктани, тв се съдържат в пшеницата, с и ме само. Има ги в чесъна също. А в пестото в ресторантите четох, че слага чесън.
Не знам. Може и да не е към глутена
Пак се филмирах, а така спокойна бях.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 11:34 от Валенцето

# 184
Вале, може да се направи тест за този глутен. Мисля, че чрез гастроскопия се взема материал за биопсия от стомаха и се прави изследване. Нека да пита гастрото. Така ще знаете дали наистина глутенът е виновен. Не се филмирай отсега! А за Виена я разбирам много добре Мими! Hug

# 185
  • София
С кръвен тест се прави, Смърфи, биопсия е при по тежки случаи.
Ще видим какво ще каже гастрото.

# 186
Вале наистина докато не се изясни причината няма да ви е спокойно. Стиснете едно палчета за мъжа ми. Утре ще пиша повече.

# 187
  • при късмета
Вале, няма да е сериозно, не се притеснявай.
Джейми, стискам палци
Заразихте ме с тези тиквички, добре, че на актифрая ги пържа

# 188
Джейми, стискам!
Вале,  стига си пуска сценарии.
   Мими е родена за велики дела!

# 189
На който му останат сготвени тиквички- веднага ще го отърва от тях.
Джейми, стискам палци!
Вале, споко, всичко ще е ок! Дишай!

# 190
За мен вкусът на пържени тиквички е неповторим. Макар че и аз прибягвам до вентилатор или фрайер, нито не е същото.
   За днес едно лято ядене -лук,чушка,патладжан,зелен боб,домати. Като лютика .И пилешки филета.

# 191
Когато съм на вилата винаги правя тиквичките на скарата. Много бързо стават. После съответно копър, чесън, оцет и зехтин или млечен сос. Е, не са като пържените, ама уж по-полезно.

# 192
Обожавам и гриловани тиквички. И такива приемам.

# 193
Абе, видяло се е, че ще пържа тиквички. Stuck Out Tongue Winking Eye Само да видим кога, че всеки ден имаме по нещо...

# 194
  • при късмета
Добро утро!

Успех на Криста и добре дошла на Мими
Аз си допивам кафето и отивам да мия прозорци у майка

Общи условия

Активация на акаунт