Домакини 92 - лято, лято

• 29 975
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Вале, няма да има проблем с лекарствата. Аз винаги нося една средно голяма тоалетна чанта с хапчета. В нея има и ел.термометър. Сложи й и един широкоспектърен антибиотик.

Да се възстанови майка ти бързо и да няма повече такива проблеми!

# 556
  • при късмета
Добро утро!

Явно си четем мислите с тази супа топчета. Смърфи, топчетата щом се продават замразени, значи може и сама да си ги замразиш. И това е идея, да си направиш няколко пликчета и после да са готови, че голям сръткавеж с тях. Вярно, правиш повече, но пък после бързо. И аз като Мария в каймата за топчетата само подправки слагам
Вале, стискам палци майка ти бързо да нормализира кръвното и всичко да е наред.
Вчера си взех дребни смокини за сладко, затрупах ги със захар и днес ще го правя

# 557
Добро утро! Благодаря за кафето!

Изпратих мм за Румъния, тъкмо излитат. Уговорих се и с фирма за пране на килими за другата седмица да вземат нашите за пране и освежаване.

Ма ко, дори не съм знаела, че продават готови топчета за супа... Wink
Рецептата за моите топчета я знам от една стара професионална готвачка - кайма, пюриран лук, подправки и белтък. Белтъкът като се пусне в горещата вода, стяга веднага и топчето остава цяло. Жълтъкът го използвам за застройката.

Забавят ни багажа с един месец... Днес ще подреждам един шкаф, че трябва да започна да освобождавам място, където е възможно.

# 558
  • при късмета
Аз овалвам топчетата в малко брашно, за да стоят цели.
Иначе, готовите съм ги пробвала, ама не са моите. Не помня на коя марка бяха

# 559
И аз овалвам в брашно. Ориз не слагам, и застройка не правя.У нас се тачат "прозрачните супи".
   Вчера правих ризото с манатарки, стана убиец.

# 560
  • при късмета
Добро утро!

То направо ден, не утро, ама днес сериозно се успах. Като разглобена съм, много уморена се чувствам
Смърфи, докато ви пристигне багажа, ще трябва да го стягаш за следващите 3 години
Гушки на всички Hug

# 561
  • Бургас
Моите топчета са като гръмнал бойлер,но пак не им прощават.
Чета ви тези дни,но не се наканих да пиша.Децата от Германия бяха за седмица,сестра ми от Варна ни гостуваше,а бе все бях заета.
Започвам куфарите за Гърция.Тръгваме в началото на другата седмица.
Трябва и Криста да приготвя за училище.Вчера купихме униформата и тетрадките.
След Гърция направо влиза в класната стая,няма да имам време.
Честно казано,нямам търпение лятото да свърши и да се опразни града.Вече се задушавам в тези тълпи и жеги.
Валка,сложи и един Монурал на детето.Той е АБ при цистит.В крайна нужда да има.Момиче без това не пускам.Две прахчета са,но са ме спасявали живота буквално.

А,Мако писала с мен.
Морген,макич!
Трудно заспах и аз снощи.Същата работа съм днес.Нямам никаква енергия

Хубав ден,дами!

# 562
Фосфозен е по- евтин антибиотик за цистит.
Благодаря за кафето, Ма Ко!

# 563
Добро утро, ааа добър ден!

ММ е в Румънещи, сестра ми е на гости да си правим компания, тоест вечерите, а следващите два уикенда се очертават да сме извън София. Програмата ни е пълна до края на октомври... искам почивкаааа.

Смърфи, докато ви пристигне багажа, ще трябва да го стягаш за следващите 3 години

А, пепел ти на езика. Не мърдам оттук! Не искам да чувам за багаж, местене, нови държави и т.н. Искам да летя от БГ, а не до БГ. 13 години стигат, поне засега. С тези възрастни родители не става да сме далеч.

# 564
  • София
Благодаря, момичета, за съветите!

Тежи ми нещо и искам да споделя.
За Лейдито . Липсва ми, много ми липсва.
Имам голям грях пред нея.
Когато последно говорих с мъжа ѝ, той ми даде телефона на майка ѝ и каза да и се обадя някой ден, да поговорим.
Още не съм. Не мога. Много пъти тръгвам да звъня и....не мога. Познавам я, идвали са вкъщи, спали са вкъщи и ....не мога. Като някаква лигла.
Толкова трудно се съвзех психически след ужасяващите болки и операцията, че сега още най малкото нещо ме разклаща и от чист егоизъм явно не звъня.
Ох....

# 565
Валенце... прегръщам те! Ще се обадиш, когато си готова за такъв разговор. Той не е лек. Нито за теб, нито за другата страна. В понеделник бях на гроба на майка, все още не мога да приема, че е няма. Cry

За Мими - купи й два теста за ковид и грип. Ако нещо се разболее, да знае какво е.
https://www.aptekadetelina.bg/covid-19-flu-a-b-rsv-ag-combo-rapi … ssette?search=Rsv
Винаги си нося тестове, термометър, антибиотик, тамифлу и един куп други лекарства за глава, корем и т.н. Като мини аптека съм, но проблеми по летищата не сме имали.

# 566
  • София
Благодаря, Смърфи, купила съм тестове. И Тамифлу😉

# 567
  • при късмета
И аз често мисля за Калинчето. И за Радето де, но за Калинка е по-прясно. Пренасях карамфил в другата леха на вилата и от 3 коренчета се хвана само този който боднах, точно като за нея се бях замислила. В голяма жега ги местих. Сега съм си го кръстила на нея и се сещам всеки път, като поливам. А белия люляк от Радето толкова добре се намести горе.
Вале, не си егоист. И лигла не си, на всички ни е мъчно.  И преди ти казах, много добре ще направиш, ако звънкаш на жената от време на време, но когато си готова. Като събереш смелост, само ѝ кажи, ако има нужда от нещо, да не се притеснява да каже. И аз я познавам лично.
Сменяват ни управлението на асансьора и се качвах пеша с торбите. Събирам си ангелите и започвам да действам, че днес съм много назад с графика

# 568
Вале, споко. Човек минава и през такива неща. Ще споделя и аз нещо подобно. С голям мерак купихме от братовчедите дяловете им от къщата на баба и дядо. Там съм отгледана. Години минаха от покупката, много повече от смъртта на баба и дядо, а аз още не мога да отида до къщата.... И това ще мине.

# 569
Вале, за тези неща няма правилно и грешно.Когато и както го усетиш.

Общи условия

Активация на акаунт