Домакини 92 - лято, лято

• 29 983
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
При майка валя пет минути, но доста разхлади. При нас не е прегледах камерите довечера ще трябва да поливам.

# 541
  • София

Добро утро с една от есенните ми чашки!

# 542
  • София
Привет, момичета!
При нас днес вали като из ведро. И утре го тавата такова. До венчавката остават броени дни. Събраха се роднини и приятели, а времето ме притеснява.
Иначе не пиша,понеже вече почти преполови времето с децата и скъпернически "цедя" всяка минута с тях.
Поздрави от мен и цялата ни Луда фалимия. (Снощи гледахме италиански филм с враждуващи мафиотски фамилии и уж беше тъжен, но ние идеално си се представяхме в ролите. Ужас! Wink )

# 543
  • при късмета
Добро утро!
На есен отива при нас, много се е смрачило и захладняло.
И аз видях, че има смокини вече, ще взема днес да направя малко сладко.
Фивър, стискам палци да е хубаво времето на венчавката
Имам да направя една супа топчета днес и отивам на пазар.
Гушки на всички Hug

# 544
Как ми се прияде супа топчета, не е истина.

# 545
Ние бяхме за 36 часа в Бургас, сега минаваме през Стара Загора, че мм има една среща и след нея пердашим за София. Вчера в Бс беше много хубаво време, сутринта ставаме и изненада - леко вали. Но така се беше смрачило, че сигурно ще се излее силен дъжд. Сега в СтЗ също е супер причерняло… Аз още не съм свикнала да проверявам прогнозата, че в Малайзия откакто свят съществува, всеки ден е едно и също.

ММ утре заминава в командировка в Румъния, но и аз съм човек демек трябва да ям, та ще се наложи да готвя. Супа топчета ми звучи много добре! 😉

# 546
И ние сутринта се прибрахме. Бяхме вчера при майка и татко. Имаха нужда от помощ. Сега и тук заваля и любимите ми ВиК отново копаят и няма вода та скумрията ще е за вечеря, а сега на яйца ще сме за обяд.

# 547
Такъв дъжд ни валя от СтЗ до тунела.... направо потоп. И имаше катастрофа преди тунела - един тир се беше завъртял и спрял в разделителната мантинела посока София, но полицаите бързо отреагираха и не се бавихме много. За щастие имаше само материални щети по камиона и мантинелата.

Като казахте супа топчета - дали може да се замразят топчетата? Аз не слагам ориз в тях, а само кайма, белтък, пюриран лук и подправки. Да направя количество като за 2-3 супи, да ги замразя и като ми трябва бързо ядене, да ги направя на супа.

# 548
  • София
Аз си замразявам топчета и ми е много удобно. И аз не слагам ориз в тях.
Даже през септември планирам сериозно приготвяне на зимнина, че тази зима искам да си организирам минимум домакинска хамалогия.

# 549
Аз си замразявам топчета и ми е много удобно. И аз не слагам ориз в тях.
Даже през септември планирам сериозно приготвяне на зимнина, че тази зима искам да си организирам минимум домакинска хамалогия.

Супер! Преди малко ме осени идеята, ще взема да се захвана с изпълнението й.
Аз замразявам сготвена кайма за паста, лазаня, мусака в зип торбички. По принцип използвам рецепта на Джейми Оливър, но е малко на принципа "каквото имам в хладилника".

# 550
  • София
Аз ги замразявам сурови. Смесвам с лук и подправки, оформям и ги слагам в пликчета с доза за едно готвене. После не ги размразявам, а ползвам директно.

# 551
Само да ви нагледам.Хладно е и аз дишам. В жегите не мога.

# 552
При нас дъжд няма. Топчета за супа правя само от кайма и смлян кориандър.

# 553
Аз слагам ориз и така съм замръзвала. Утре и у дома ще има супа топчета. Мъжът ми ще е на леща за обяд. За вечеря ще го мисля. Имам чушки за пълнене обаче и гювечета ми се ядат. А в това хладно време определено може и по-топли неща да хапваме.

# 554
  • София
Ами днес явно е денят за супа топчета, и аз това готвих!
Времето днес беше доста хладно .
В последните дни малко неприятности. Мама я приеха в болница, беше в интензивното, но вече е добре, утре или вдругиден ще я изпишат. Вдигнала много високо кръвно, много зле и станало, такива работи. Уплаши ни доста.
Детето стяга багажа. Ходи и на работа всеки ден до края на седмицата. Време не остана .
Смърфи, ти много пътуваш, дай ми съвет,моля.
Доста лекарства има, тя пие едни хранителни добавки за червата, като купих за четири месеца....Отделно разни за болка, за температура,за гърло....В пликче съм ги сложила, извадени от кутиите им. Дали ще и правят проблем? В чекирания багаж ще са.

Общи условия

Активация на акаунт