Домакини 92 - лято, лято

• 29 622
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Не, напротив ,трябва да има домати близо до земята. Ако има само на върха, не е ок.
Ето така трябва да са

На върха трябва да дадат плод в края на сезона.

# 121
  • при късмета
А в такъв случай как да разбера кое е колтук, кое клон, който ще ражда?
Оф, занимавам те с глупости, ама с цветята ми е по-лесно да се уча, отколкото със зеленчуците

# 122
Добре, че аз и децата не ядем домати.

# 123
  • София
Не ти разбрах въпроса.
Обаче следобяд ще ти снимам всичко подробно кое какво е и ще ти пратя в Месинджър.
Най общо казано чепката, която ще роди домати, се намира над листото,а не между листото и стеблото.

# 124
  • при късмета
Ти си злато, Вале

# 125
  • София
И то сто кила злато!😁😁😁

# 126
  • София
Валенце, те младите реално се ожениха миналото лято на 25.08. Тогава подписаха в гражданското и им кумуваха голямата ми дъщеря и зет ми. После се почерпихме в най-тесен кръг.
Още тогава те искаха да имат и църковен брак, както и по-голямо тържество. Затова още тогава направихме резервация за тази година за 24.08. Ще се венчаят в църква тук на морето, а после ще се съберем вече в по-широк кръг с близките и с техни приятели. Този път обаче ще са с други кумове - техни приятели, понеже най-голямата ни дъщеря са католици, а младоженците са православни. И ще има някои дребни подаръчета за гостите, ще се снимат с тях на фона на морето, ще спазят някои "ритуали" - свекървата ще ги захрани с хляб и мед, ще имат първи танц, ще режат торта и тя ще хвърля букета. През останалото време ще има хапване и танци. И така.

# 127
Е, ми че това си е същинска сватба.Ще е готино, на брега на морето..
   Вале, имаш ли идея дали чери доматчетата имат братя и дали се махат?
Моята щерка си направи разсад от семенца, а вече има доматчета.И краставици, тести грийн.И за тях да питам, знаеш ли дали като откъснеш краставичка, махаш листото? Един градинар ми каза за Гергана така да правя.

# 128
  • София
Чери домати не се маха нищо.
За краставиците зависи от сорта, ама аз никога не махам.
Тесто Грийн се колтучат, но това не значи да махаш листото, а колтуци.
Сега се допитах до ИИ, да, махат се колтуци, но да си прочете подробно, че ми е сложно.На Герганата аз знам че нищо не се маха.

# 129
Значи, другата година всички дружно отиваме у Валюци на курсове - кой за градинарсто, кой за цветя. Даже да е по козуначено време, че да намажем и ние малко от нейните произведения. Stuck Out Tongue Winking Eye

Лавандулата става все по-лилава от ден на ден, другата година ще видя само как да я вържа, че съвсем ще завземе терасата. Но шубракът с цветове не се подрязва. Друг модел е. Явно са го засадили като възможно най-евтиното. Масово съседите са го махнали и да си сложили зеленении по свой вкус. Ще проуча за следващата година да го сменям и аз с нещо по-джиджено. Изискването е да не минава височината на парапета.

Ма ко, ако имаш още от карамфила, ще ми дадеш ли да бучна в една саксийка сега? Дано не го уморя, де.

Плами, малкият дявол е бил това падане, че голяма беля е можело да стане!

Фийвър Рей, дано ти разрешат да ни покажеш малко снмики от морската сватба! Сигурна съм, че ще е много готина!

И само да кажа, че ако на някой градината му даде повече, отколкото му трябва, с удоволствие бих си купила градински зарзават.

# 130
Значи, другата година всички дружно отиваме у Валюци на курсове - кой за градинарсто, кой за цветя. Даже да е по козуначено време, че да намажем и ние малко от нейните произведения. Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз само ще ям.

# 131

А, ние с теб ще сме на курса за китки. Ти не ядеш домати, аз място нямам... Joy

# 132
  • при късмета
Имам, Смърфи и за теб и за Мария. Когато ти е удобно ще се видим, тъкмо и кафе ще пием

# 133
Сладурки чета аз много сте описали, а то каква тема сте захванали. Никакви краставици аз не култуча, тази година за първи път доматите ми не са като храстчета, даже мъжът ми е изненадан. Обикновено всеки корен има по три четири върха и всички си раждат предоволно.
На ма ко карамфила ми цъфти в градинката. Kissing Heart Лично до училище ми го достави преди няколко години на път за почивка.

# 134
Момичета, приемате ли и една ужасна и нескопосна домакиня във вашите редове?.
Домакиня малко може така да се каже по принуда от обстоятелствата, ама вече почна да ми харесва Wink

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 08:02 от Tortilla Flat

Общи условия

Активация на акаунт