ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 119

• 42 618
  • 508
  •   1
Отговори
# 270
Наистина си е различно при всеки, всичко което казвах е че не са панацея фибрите - нито за отслабване, нито за ВЦто. Щом на теб си установила че ти действат добре - супер. Но няма как са се изказва някой че за всички ще е така.
А под много или малко имам предвид умишлено приемане всеки ден на някаква "доза" фибри която пълни стомаха както се спомена за отслабване. Тогава си е просто хвърляне на баластра без хранителна стойност в стомаха за да не се изяде друго. Освен и че не на всеки червата го и понасят това де, зависи и чревната флора на какъв хал е.

# 271
Vetrena, Ancestral Superfoods имат интересни продукти, изпробвала ли си нещо друго от тях?

Да, освен Gaya от време на време взимам Druidess и си добавям в смутито или овесените ядки. Купувам по две опаковки, като свършат, сменям с нещо друго и след някой месец пак.
Харесвам и Chieftain - слагам по 10 г в мини закуската преди сутрешния трен. Водят го за мъже, но всъщност е отлично за трениращи жени, специално писах мейл да ги питам.
Гранолата Aurora ми е много любима, особено поръсена върху скир с пресни плодове за следобедна закуска.
Преди два дни видях, че са пуснали и солена гранола. Веднага си поръчах, сигурна съм, че ще е страхотна върху салати, хумус или брускети.

Много харесвам продуктите на марката и каузата, която стои зад тях. Ще опитам и други неща. Хвърлила съм око на Oracle и Ishtar за най-близко бъдеще.

# 272
Привет Simple Smile
Да направя един бърз отчет. Започнах миналия вторник. До петък бях минус 2 кг, които за моя радост задържах събота и неделя. Основно вода предполагам, защото намалих сериозно въглехидратите. А и аз тръгнах от много високи кг. Покрай първия учебен ден и тичане за разни неща в последния момент, паднаха още 700 гр. Тази седмица ще видим Simple Smile

Относно фибрите, с годините започнаха да не ми понасят. Ядях огромни салати, сега по-скромни количества. Колкото и да обичам броколи и подобни, малко повече да хапна и ме подуват, къркори ми корема... С WS-то нямам проблеми, дори и да не ям някой и друг ден. Плодове почти не ядях с години, сега ми се хапват и ям по малко.

# 273
Вода със сигурност се изкарва отначало като орежеш въглехидратите, може и доста рязко точно като почваш.  Близни малко сол ако почне да ти прималява от това или пък направо някакви електролити вземи, макар че те повечето ги подслаждат.
Но пък вода или не - тя също та е излишна щом си я махнала, все отнякъде се започва.

# 274

Някой опитвал ли е тези добавки от the green bear? Има и за задържане на вода ,апетит и т.н. сега попаднах на тях.

Аз в момента ги пия заедно с чая свалих 3кг за около 3 4 седмици.

# 275
Здравейте. Имам да свалям страшно много килограми, започнала съм и досега съм свалила 5кг за около 2м. Някои използвали картите на Христо Мутов? Трябват ми идеи и да може всички да хапват.

# 276
Като прочета овесени ядки и приключвам, с който е да е диетолог. .

# 277
агрументи?

# 278
Много са - ето част от тях :
Овесени ядки се пръскат с глифозат – химикал,
който убива плевели, свързва се с увреждането на червата./Доктор Берг/
Овесените ядки
Считани за закуска на шампиони, но реално тежки за храносмилане, пълни с фитинова киселина (която блокира усвояването на минерали) и често водещи до подуване. Ако имате проблем с щитовидната жлеза или чувствителен стомах – често ще усетите дискомфорта още след първите лъжици.

# 279
Глифозатът се използва повсеместно, това е тотален широкоспектърен хербицид. На практика всички зеленчукови, плодови, житни, бобови и всякакви други култури могат да бъдат замърсени, ако не се спази карантинният срок преди бране и консумация. Да се твърди, че овесените ядки са опасни, защото се пръскат с глифозат, е изкривено твърдение.
Който се притеснява, може да си купува био овесени ядки.
Такава е и препоръката на самия доктор Берг. Принципно той препоръчва кето диета. Нормално е такъв специалист да не харесва овесените ядки, защото съдържат въглехидрати (по негови думи) Blush

В неговите виждания яйцата, наденицата и беконът са здравословни алтернативи за закуска - ако въобще трябва да закусваме, казва докторът, защото той е апологет на интервалното хранене и не препоръчва закуски.

Като обобщение - неговите предупреждения са основно срещу разтворимите овесени ядки, рафинираните и овкусените видове, защото се разграждат твърде бързо, някои съдържат и захар, т.е. имат прекалено висок гликемичен индекс.

Що се отнася до фитиновата киселина - казва се, че тя може да намали усвояването на минерали, особено при хора, които разчитат основно на овесени ядки за закуска.

Отново опираме до добрия стар баланс. Всичко с мярка.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 18:04 от Vetrena

# 280
  • в пералнята
Момичета, малко ме е страх, но се връщам тук.
От юли до сега съм свалила 5 кг и с нетърпение чакам да падна под тези заветни 60.
Целта ми е 55 и много ми се иска да стигна до там.

# 281
Arhinora, това е страхотна новина! Поздравления! От какво те е страх?

С брутален плюс от 2кг съм, но май е от солени неща. Нямам повод да мисля, че е сланина, но съм ядосана.
От юли не съм свалила и грам!
Храня се много добре, и не ми се правят диващини. Ще намаля обема леко и вдигна зеленчука за засищане. Протеинът не ми е проблем.
С тренировките от юли насам си възвърнах силата и оправих кръста. Нищо не ме боли, тряскам лицеви като шевна машина, стойка на ръце (до стена все още) държа по-дълго.

Днес започнах Iron на Caroline Girvan, но ще я модифицирам според моите нужди, ще пиша в тренировките, не е за тук.

# 282
Глифозатът се използва повсеместно, това е тотален широкоспектърен хербицид. На практика всички зеленчукови, плодови, житни, бобови и всякакви други култури могат да бъдат замърсени, ако не се спази карантинният срок преди бране и консумация. Да се твърди, че овесените ядки са опасни, защото се пръскат с глифозат, е изкривено твърдение.
Който се притеснява, може да си купува био овесени ядки.
Такава е и препоръката на самия доктор Берг. Принципно той препоръчва кето диета. Нормално е такъв специалист да не харесва овесените ядки, защото съдържат въглехидрати (по негови думи) Blush

В неговите виждания яйцата, наденицата и беконът са здравословни алтернативи за закуска - ако въобще трябва да закусваме, казва докторът, защото той е апологет на интервалното хранене и не препоръчва закуски.

Като обобщение - неговите предупреждения са основно срещу разтворимите овесени ядки, рафинираните и овкусените видове, защото се разграждат твърде бързо, някои съдържат и захар, т.е. имат прекалено висок гликемичен индекс.

Що се отнася до фитиновата киселина - казва се, че тя може да намали усвояването на минерали, особено при хора, които разчитат основно на овесени ядки за закуска.

Отново опираме до добрия стар баланс. Всичко с мярка.

Овесът според много диетолози не е храна за хора, а за животни. Всеки сам си преценя.

# 283
От 45гр овес никой не е умрял, не се превземайте. 30гр въглехидрат има там, за който иска да мушне преди тренировка.
Никой не ви насилва. Не го яжте и толкова. Не е сложно. Joy

# 284
Аз ям овесени трици, понасят ми чудесно, рядко и ечемик/овес си правя запарен като добавка към салата. Нямам осезаем проблем с килограмите /дори е в моите очи само/, но спазвам балансирано хранене.
Скрит текст:
Ако много огранича въглехидратите започвам да припадам, прилошава ми и счупих гладачната маса наскоро, щото се подпрях на нея.
Внимавайте!

Общи условия

Активация на акаунт