ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 119

• 42 376
  • 508
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте. От около два месеца започнах тренировки с инструктор и започнах да качвам кг. Това ме притеснява, инструктора твърди че това е вода, че се получава когато ям повече въглехидрати. Не съм стриктна в режима имам си доста прегрешения, но и преди се хранех така и си свалях, а не тренирах. Може би трябва да спазвам режима точно, но много ме притеснява това че реално аз и преди се хранех така, а не качвах.

# 121
Мускулите тежат повече от мазнините.

# 122
По-скоро повишената физическа активност въздейства на апетита.

# 123
Имам си мазнини по тялото. Излишни имам 4-5кг, концентрирани в корема и ръцете. Но упражненията за корем ми се свеждат само до страничните мускули, понеже се опитвам да прибера доста голяма диастаза. Там в корема положението не е хубаво, но мисля да не спирам. Разбирам, че и мускула тежи повече, но и обиколките не са се променили, а кг да. Незнам дали е нормално или е червена светлина и трябва да наблегна и да съм много стриктна с калорийния прием.

# 124
На мен ми звучи нормално, а и предполагам че не е някаква драстична разлика нагоре, освен че казваш и че обиколки нямаш увеличени.

А аз не разбрах какво стана миналия ден, но така не бях изкарвала вода никога. Направи ми впечатление като ходех до тоалетната че е много, цял ден. На другия ден яхам кантара аз и гледам кило надолу, случайно се уцели да бях се теглила и предния ден, че иначе не се качвам често. Така и не разбрах какво стана и как и защо, не мисля че бях подпухнала и задържала течности преди това...
Някой се изказа че можело от пълнолунието да било, тия дето ги следите тия фази, имате ли такива наблюдения?

# 125
Здравейте. От около два месеца започнах тренировки с инструктор и започнах да качвам кг. Това ме притеснява, инструктора твърди че това е вода, че се получава когато ям повече въглехидрати. Не съм стриктна в режима имам си доста прегрешения, но и преди се хранех така и си свалях, а не тренирах. Може би трябва да спазвам режима точно, но много ме притеснява това че реално аз и преди се хранех така, а не качвах.

Ако тренираш усилено, претоварваш се и имаш мускулна треска е напълно възможно мускулите да задържат повече вода от обикновено. Като жена според месечния цикъл също понякога задържаш повече вода. Както правилно са ти казали, физическата активност отваря апетит и ако не следиш калории може и да ядеш твърде много - килограми се свалят само ако си в дефицит и държа много дебело да подчертая, че ако не сваляш, значи не си в дефицит (кой каквото и да говори, законите на термодинамиката важат!). Разбира се има го и момента кога се е теглил човек, ходене до тоалетна и т.н. Просто да се каже, че вода се задържа от въглехидрати не е вярно, въглехидрат може да означава много различни неща. От силно преработени въглехидратни храни сигурно задържаш, от зеленчуци и салата - едва ли.

# 126
Привет, банда! Не съм писала скоро, но то и няма какво де. Аз си държа от много време вече 51-52 кг, в зависимост от цикъла понякога задържам вода, после се отводнявам, но ... знаете - женски неволи. С домашните тренировки не съм спирала, за да поддържам тонус. Днес си направихме с моя мъж "свински ден" на плажа. Утре ще сме на яйца, защото със сигурност ще има задържана вода от храните. Поздрави от плажа 😋

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 07:59 от sharpy

# 127

Ако тренираш усилено, претоварваш се и имаш мускулна треска е напълно възможно мускулите да задържат повече вода от обикновено. Като жена според месечния цикъл също понякога задържаш повече вода. Както правилно са ти казали, физическата активност отваря апетит и ако не следиш калории може и да ядеш твърде много - килограми се свалят само ако си в дефицит и държа много дебело да подчертая, че ако не сваляш, значи не си в дефицит (кой каквото и да говори, законите на термодинамиката важат!). Разбира се има го и момента кога се е теглил човек, ходене до тоалетна и т.н. Просто да се каже, че вода се задържа от въглехидрати не е вярно, въглехидрат може да означава много различни неща. От силно преработени въглехидратни храни сигурно задържаш, от зеленчуци и салата - едва ли.
Определено не съм в дефицит и апетита ми се повиши. Не тренирам интензивно, защото аз съм още начинаеща и не мога да правя доста неща, не съм силна и лесно се уморявам. Ще започна стриктно да следя калориите, поне това си зависи от мен изцяло. С тренировките ми е много трудно, нямам никаква сила в себе си. Имам много работа, ама много.

# 128

Определено не съм в дефицит и апетита ми се повиши. Не тренирам интензивно, защото аз съм още начинаеща и не мога да правя доста неща, не съм силна и лесно се уморявам. Ще започна стриктно да следя калориите, поне това си зависи от мен изцяло. С тренировките ми е много трудно, нямам никаква сила в себе си. Имам много работа, ама много.
Здравей, преживяла съм точно същия процес и мога да ти кажа , че не е от мускулна маса, а просто папаш повече и задържаш и малко вода . Намали храната

# 129

Някой опитвал ли е тези добавки от the green bear? Има и за задържане на вода ,апетит и т.н. сега попаднах на тях.

# 130
  • Mediterraneo
Не купувам никакви подобни боклуци, рекламирани от знайни и незнайни инфлуенсъри или от страници във ФБ и ИГ. изобщо не купувам нищо, което току- що излиза на пазара, не е проверено във времето и не мога да чета обстойно за него преди да започна да го приемам.

# 131
Преди време давах много пари за фет Бърнъри и карбо блокери. Загуба на пари Да, загуба на тегло Не.

# 132
Изкушавам се, но съставките не ми харесват. Аз пия кафе всеки ден, а повечето съдържат ударно кофеин.
От жегите съм свалила целия корем, но не се радвам, защото нямам енергия.

# 133
Френският диетичен парадокс,(може би парадокс?!). От изследването "Начин на живот във Франция и САЩ":

– Ходене (французите по-често ходят по-бързо от американците)

– Вода (французите пият средно повече вода от американците и по-малко подсладени напитки)

– Плодове и зеленчуци ( средно французите консумират повече зеленчуци от американците)

Изводи от книгата "Заблудата на мазнините":

Добри мазнини срещу лоши мазнини. Французите получават до 80% от приема на мазнини от растителни и млечни източници.

Французите ядат повече риба от американците (средно по три пъти в седмицата)

Французите ядат по-малки порции и по-бавно ги ядат,което позволява на тялото да започне да усвоява храната,преди да се добави още храна.

По-нисък прием на захар. Американските храни с малко съдържание на мазнини обаче съдържат много захар. Френските диети избягват тези продукти,като предпочитат пълномаслени версии без добавена захар.

Едно от възможните обяснения на френския парадокс е че след унизителното поражение на Франция във Френско-Пруската война,френското правителство въвежда агресивна хранителна програма към бременни жени и малки деца с цел укрепване на бъдещите поколения войници (тази програма е приложена тридесет години преди аналогичната инициатива на Англия в отговор на Англо-Бурската война).

Това може да е едно от обясненията на ниските нива на затлъстяване и сърдечни заболявания сред французите и англичаните.

# 134
Ох, колко много диня ям през лятото, че кантарчето стои под леглото и не се ползва, че ако се наложи да се премеря след изяждането на половин средно голяма диня ...не ми се мисли за числото на кантара. 😁

Общи условия

Активация на акаунт