ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 119

• 29 321
  • 371
  •   1
Отговори
# 360
Сега поръчах нови 2225гр суроватъчен протеин, че моите са на привършване. За около 60е, не е мръднала цената.
Започвам нов тренировъчен и хранителен цикъл- без пшеница, млечни и захар. Не съм мръднала за 16 седмици, така че сменям тактиката.
Не съм от онези които свалят с "по малко от всичко".  Други дарби имам от природата, гледам да съм благодарна. Joy

Ще пиша повече в спортния подфорум.

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 16:02 от Dez

# 361
Сиска, какъв протеин купуваш?

Аз спрях млечните и се чудя какъв да си купя.

# 362
  • при моите деца .....
Не ми се разправя колко съм непостоянна. Пак спешно трябва да започна с ограниченията.
Все едно аз съм го писала!

# 363
  • някъде другаде
Не ми се разправя колко съм непостоянна. Пак спешно трябва да започна с ограниченията.
Все едно аз съм го писала!
И аз така. Уж от утре съм се зарекла да съм стриктна.

# 364
# 365
Ха-ха, и аз съм от утре /отново стриктно/. Simple Smile. Вече не знам какво да игнорирам от храната си. Въглехидрати - минимум - малко боровинки, някоя малка ябълка и това е. Контролирам млечните /донякъде/. Яйца, малко месо, зеленчуци  /домати, краставици, зелени чушки, зелен боб, броколи, спанак/. Един месец /почти/ без бира, концентрат - резултат - 1,5 кг., но за мен това е относително като такъв. Е да, физическа активност - минум - 3-5 хил.крачки. Цел - не голяма - 4/5 кг. Минала съм всички периоди - перимено, мено, постмено.... Иде ми да се "гръмна" вече - тяло тип "ябълка" - слаби ръце и крака, другото от една година се заобля и заобля.

И аз имам интерес за протеин, защото месото го ям насила и затова прибавям и сирене, макар че се опитвам да не е повече от 100 гр. на ден. Преди време за мъжа ми бях взела някакъв /по препопъръка на лекар/, мисля че беше качествен, но много ми беше сладък на вкус. Вече не помня дали беше с подсладител или просто обикновен въглехидрат. Предпочитам да няма захари, знам че има такива, но изобилието от брандове на пазара малко ме обърква. Така че, приемам препоръки с благодарности.

# 366
  • София
И аз се завръщам.
Приключих първата седмица с ОМАД и тренировки и днес стартирам втората.
От хранителните групи си позволявам всичко без сладко.
Всеки ден хапвам плод- голяма ябълка или грозде.
От зърнените редувам киноа, леща или леща белуга, боб, кафяв ориз.
Тестени- хляб- лимец с квас, паста- пълнозърнеста, от леща, нахут или лимец, пица.
Протеини- почти всеки ден риба, яйца,
Млечни- нискомаслена моцарела и кашкавал.

Тренирам 5 дена в седмицата с тежести, а в почивните дни разтоварвам с йога.

# 367
Да се отчета и аз:
вчера- пилешко филе на скара, зелева салата с краставици,гарнитура ориз със зеленчуци,1 печена чушка,30 грама пълнозърнест хляб–обяд
вечеря- млечен йогурт с плодове и 15 грама шоколадова поръска

днес- печено пилешко бутче с гарнитура ориз с маслини и праз лук, салата от 2 печена чушка с 30 грама фета сирене
закуска- активия натурална, 1 банан, 16 грама черен шоколад .

без вечеря!

# 368
Скок-подскок.
От 64 кг съм 57 и вървя надолу към заветните 50.
Но, т.к. съм с бебче, нямам време за тренировъчни зали, започнах 90-дневната диета на 15 септември.
Чувствам се добре и сита.
От няколко дни, успях да включа и тренировки, докато спи малчо. Ее, чувствам се по жизнена и с енергия.
Обожавам да вървя, но за съжаление, малкото стои в количката, само докато спи. 😁 Все пак, намерих моя набор с упражнения от руски блогове.
След месец съм пак на отчет. 😉

# 369
Здравейте!  Имам нужда от съветите ви , на кратко бивш спортист съм , но здравословното хранене не било силната ми черта , през последните години след рязко спиране качих доста килограми . В момента съм на 70кг. а съм висока едва 160см. , въпреки многото килограми доста от мускулатурата все още си седи ( само да отбележа че падна ли под 60кг. и драстично започвам да губя от мускулната си маса) , така че са ми перфектни на този етап. Това което започнах като начало е по 17 000 -20 000 крачки на ден , като час от тях е  кардио чрез бягане , а останалите са ходене. Днес ми е 10 ден с това темпо , но килограмите така и не мърдат . Закуската ми е 1 едно варено яйце и малка салатка. За обяд хапвам банан и шепа сурови ядки , вечерята е или пържола от контра филе или пилешко филе + салата . Веднъж седмично ми се случва да нагрубя с чаша бяло вино , не си падам по сладкото , за разлика от соленото, хляб и то пълнпозърнест ми се случва да консумирам 2-3 пъти в месеца (може би там ми е грешката). Всякакви съвети за начини на хранене и идеи за менюта биха ми били от полза .

# 370
1. За мен това си е глад, а не нормално хранене.
2. Алкохолът спъва отслабването, особено веднъж седмично. По празници и поводи можеш да си позволиш чаша вино, но категорично не препоръчвам по-често.
3. Банан и шепа ядки ми стои като следобедна закуска, но обяд не може да е категорично. Отделно самата комбинация не я препоръчвам.
4. Самите ядки не са уточнени какви са, а това има значение. Отделно не се препоръчват да се ядат всеки ден.
5. Какво имаш в предвид под салата? Слагаш ли дресинг и ако да, сама ли си го правиш или ползваш готов? Сол, зехтин и оцет слагаш ли? Ползваш ли слънчогледово/рапично/царевично или каквото и да е там олио? Това също е от огромна важност.
6. Препоръчвам ти известно време да следиш калории и макроси в различни приложения, най-известното от които е MyFitnessPal.
7. Избягвай едновременно да си с високи мазнини и високи въглехидрати, това е лоша комбинация. Гледай едното да е с голям превез над първото.
8. Говориш за качване на доста килограми, да не би да имаш инсулинова резистентност или проблем със щитовидната жлеза, които да стопират отслабването?
9. Не стартирай с толкова висока активност в началото, а постепенно надграждай. Примерно като за начало 10 000 крачки нормално темпо няколко дена, после ги вдигаш с 200-300 и т.н.
10. Консумираш ли млечни продукти? Не всеки организъм ги понася.

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 12:39 от Балкай Бартокомляс

# 371
видео на Александра Богданска за 34 дневно предизивикателство
https://www.youtube.com/watch?v=-KXSQhC4pCo

някой да знае нещо за Топ  Академи, постоянно ми излизат реклами във фейса?

Добре дошли  на B_vas и slavi77 Flowers Hibiscus

slavi77, аз закусвам бъркано яйце и авокадо, колко голяма шепичка са ти ядките?
нещо пропускаш, с толкова малко храна трябва да сваляш

Общи условия

Активация на акаунт