Любители на рози 5

• 15 263
  • 547
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Да, там има и бриколаж, и пепко и юск,  все ще си харесаш нещо, може би...

# 106
В Икеа няма ли да има саксии?

# 107
  • София
Няма високи

# 108
Гледах в сайта им, не видях високи. Ще видя където написа Ейнджъл, пък ще преценя, то на мен и ниски ми трябват. Купих си едно индрише, полудя, и обръща саксийчето, трябва му нещо по-голямо. Обожавам индрише, а като дене хич не го харесвах. Почти съм тръгнала Grinning

# 109
  • София
Май някъде 35-37им бяха на икеа, поне като гледах преди месец, най големите на височина, за индришета ще станат, аз им харесвам теракотените, с чинийки са си, средновати цени, има едни малко цвят сьомга, умирам си за тях, но като се понамокрят и позацапат не са толкова красиви.

# 110
Точно теракотените бяха намалени в Икеа преди седмица. Големите саксии бяха по 27 лева, но се въздържах да купя.

# 111
Ейнджъл, саксиите в онзи магазин бяха много хубави, достъпни цени, но много тежки, никакъв шанс да ги пренеса и не си взех. 40 лева бяха, но големи, тежки, здрави саксии, отгоре на всичко и цветни. Взех от Бриколаж 3 бройки пластмасови за новите красавици, дълбоки са на 22,50 мисля, че бяха и е по-висока моята, не е 30 см, мисля че е 48 или нещо подобно, ще видя етикета, но сега съм смъртно уморена, че и дрехи гледах и съм прилегнала преди да стана да готвя нещо.

Скрит текст:

# 112
  • София
Втората ми сортова розичка цъфна - La rose Molinard. 🥰

# 113
  • София
Важното е, че си им намерила саксийки, иначе да- тежки са керамичните, е не колкото бетона, но все пак, а пълни не можеш ги помръднеш😝 там всеки път са различни като мина, но ме радва, че са и по-различни от по масовите магазини...

София - красавица е💓

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 21:00 от Angel_Dust

# 114
Пишеше, че са виетнамски мисля. Абе заслужават си отвсякъде според мен. Който има път наистина да мине, ама и носачи да си вземе Simple Smile Аз даже и не знаех за този магазин. Благодаря, че сподели 🌹

И градинска ножица си взех, утре е ден за пострижка Simple Smile

# 115

Една катерачна но не зная какъв сорт, има много цветове. Посадена е миналата година и не зная колко ще са продължителни
Утре ще снимам и две чаени
А най старата ми роза цъфти от сега до ноември, ще я снимам и ако утре някой разпознае сорт ще съм много щастлива Simple Smile

Мисля, че тази роза е  Ines Sastre.
https://www.bing.com/search?q=ines%20sastre%20rose&qs=n&form=QBR … BBC77AD555D503B3B
И аз я имам. Много е красива.
Ето я моята.

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 09:48 от utro77

# 116
  • в страната на чудесата
Аз не помня откъде я купих
Но мисля че не се чувства много добре - първо едно пиле я наака а аз реших че са гъби, сега има някое и друго пожълтяло листо
Аз да ви кажа пръсках с фунгицид за домати профилактично че нямах друго и вс рози са ок. Шампион май

# 117
  • при късмета
Първата ми щамбова роза от трицветна, остана едноцветна.

Единия цвят го отчупих по невнимание при пренасянето, лилавя си излизаше 2 години, тази пролет също беше тръгнал и явно студовете го покосиха.
Много са назад при мен, само това е цъфнало

# 118
От косенето ли ги пазиш с камъните,  ММ леко ги покосява с тримера Simple Smile

# 119
Ето я моята щамбова. На две години е. Още не е достигнала потенциала си.

Наблюдавайки розите си тази година, все повече се навивам за драстични реформи наесен. Преди 10 години, когато започнах да садя рози, нямах много опит и се нахвърлях като луда на всичко, което се изпречи пред очите ми. Във времето някои от розите ми станаха любими, а с други само бера ядове - задължително хващат всякакви болести и ме дразнят много. Мисля да ги махна и на тяхно място да си сложа доказани.

Общи условия

Активация на акаунт