Любители на рози 5

• 15 193
  • 547
  •   1
Отговори
# 90
Гледах ги моите рози, 2 трилистни имат и чак по-надолу е 5 листното. Утре ще ходя за ножица до Брико, че нямам, имам де, но домакинска, нямам градинска.

В какви саксии като височина засаждане розите си? Гледам да купя, обаче все ниски ми се струват. това 40-45 см ми се струва малко? Тези големите пък не са пробити, кашпите хубавите. Хубаво, да ги пробия, ама откъде да намеря подходяща подложка, а без подложка не става, защото пуска кал по балкона. Дайте съвети и за това, моля. Благодаря Flowers Rose

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 23:10 от blackcat6

# 91
Аз садя в тези от Пепко, като махам двойното дъно, правя дупки, слагам начупена керемида за дренаж и сея. Но нямам проблем с цапане на балкона.

# 92
  • София
Пластмасиви чинийки се продават на бройка

# 93
Благодаря! Ще мина първо през Пепко, цената ме устройва повече от всичко друго дето видях до момента.
Аз най-си харесвам бетонните, но много тежки и много скъпи, но пък почти вечни. Някога ако прежаля толкова пари, сигурно ще си купя бетонни, засега съм далеч от подобна инвестиция.

# 94
Тези от Пепко не са ли носки за рози?
Аз, днес изрязах прецъфтели цветове и клонки, които не съм рязала правилно преди. Ще видим как ще тръгнат после. Чакам утре да получа почвата за розите и ще пресея двете последни. Забавих се, заради неочаквани проблеми, ама виждам, че не ги притеснява изобщо.

# 95
Колко висока трябва да е, аз гледам някакви доста високи 45-57 или най-добре 70 см, но там цената ми идва дебела.

# 96
Ами, да😊Розите искат високи саксии, ако няма да са в градина. Може да са тесни но трябва да бъдат високи. Нали, затова и аз търсех бюджетни решения, но при мен са временно в саксии. Аз ще си ги нося в България, когато стигна до градината там.

# 97
  • София
Аз по едно време гледах как да ди отливаме сами бетонни саксии, не съм се отказала напълно от идеята 😊

# 98
  • в страната на чудесата

Това е една роза на 20 години, цъфти от сега докато падне сняг.
Четох и реших че е полианта. Защото преди 20-30 г едва ли по дворовете е имало друго.  И търся такъв храст. Идея откъде?

# 99
Снощи и аз гледах, то не е трудно, но нямам терен. Все пак аз съм в апартамент с балкон, няма къде да разхвърлям всичко иначе не е трудно, даже бих казала, че е забавно. Иначе бях решила, че ще взема кош за пране, че са по-бюджетни и в тях ще насадя розите, обаче снощи си размишлявам на ум - Абе, момиче, ти тия рози, що ги купи? Да ти красят терасата, е тогава много ли ще ти е красиво да ги набуташ в кошове за пране?  - Ми, не!!! Да, скъпо е, но не купуваш всеки ден саксии по 50-70 см. Просто купуваш веднъж и след няколко години пак, като се счупят, изгорят от слънцето и прочее.

Та след този монолог, някак приех, че трябва да купя наистина подходящи саксии и да не са някакви подръчни и грозни, щото това ще го гледам цяло лято и наистина няма да ми радва окото.

# 100
На снимката, която съм качила от брошурата има размерите. Малката е висока 22,6см, а голямата 29,7 см. Не мисля, че са ниски. Купила съм предимно такива саксии, за да са ми еднакви. В момента в Пепко има промоция 3 на цената на 2.
Имам рози, от малките, които продават в Лидл, Била и Кауфланд, гледам в сандъчета от години и са съвсем добре. Затова смятам, че почти 30 см за по-големи рози е добре.

# 101
Аз, щото видях размерите, затова казах, че са ниски.За мини рози стават, но за големи са малки и ниски.

# 102
Гледам в английската група за розите на Дейвид Остин, че ги гледат в по-плитки саксии, а растенията се развиват добре. Ще видим какво ще стане.

Също бюджетен вариант е да се купят най-обикновени големи саксии от Теди и да се боядисат и състарят. Имам такива, в които си държа две от хортензиите.
https://youtu.be/V5KFAFUElA8?si=FEcPxZuZkZci2bT-

# 103
  • София
Blackcat ако си в София, раходи се до ринг мола, в халф прайз понякога наистина има красиви, високи, големи саксии, керамични, кото са доста по-евтини от други с такива размери различни, които не са пластмасови.
Тук момичетата казаха, за рози, че трябва да е около 50см висока мин. Което си е една доооста голяма саксия.

# 104
Благодаря Flowers Rose В София съм, даже Ринга ми е по-удобен, а ми трябваше и една табла от Икеа, тъкмо ще комбинирам.

Общи условия

Активация на акаунт