Любители на рози 5

• 15 322
  • 547
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, пак идвам с въпрос. Поливната система се е омотала в някакви треви и не е поливала розата поне 2 седмици. Въпросната розичка посадих краят на юни месец, хвана се и имаше много нови листа и клонки. Мислех, че вече може да жиеее и без ежедневно поливане, все пак е на вън, имаше дъждове..
Според вас от липса на поливане ли станаха жълти листата и дали като оправихме поливната система ще се оправи и розичката?

# 211
Ще живне, новозасадените си искат поливане, защото нямат дълбоки корени.

# 212
  • в страната на чудесата
Аз май имам временна победа срещу листните въшки с айкън и суич срещу всякаква мана. Полиантата живна и отново е в пъпки. Засега са здрави, ще видим след седмица как ще е.

# 213
  • София
Здравейте момичета, бързо въпросче...доволни ли сте от rozi.bg (сайта) върти ми се, че е коментиран , но забравих...а си харесах на снимки 2..

аз доакто питах и ги поръчах.

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 10:31 от Angel_Dust

# 214
Не съм поръчвала от rozi.bg (сайта), но той май е на Димови и са много хвалени. Успех с поръчката.

# 215
  • София
Мерси, поръчах и една от бритрозако... Чакам си ги трите, опитвам се да им направя лехичка... Дано се хванат, от брит ми казаха, че сега все още е чудесно време за контейнерни и че като цяло имали повече шанс да хванат отколкото гол корен, колко е така не знам... Ще стискам палци... Също се надявам двете от рози бг да са средни храсти... Така до колкото търсех по снимки какъв сорт биха могли да бъдат има шанс да са от тези, които дават до метър, аз повече не искам... 😅 Та стискайте палци да не последват учестта на първата ми роза. 🤣

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 17:35 от Angel_Dust

# 216
Хвърлила съм око на две рози от Бритрозарико. Видях, че розите им са с патент, така че мислех да поръчам. Ще съм ти благодарна да споделиш в какво състояние е розата и дали си останала доволна.

# 217
Аз съм ок с рози бг, на сина на Димова е, има интересни сортове, някои рози са ми идвали неразвити, но здрави.

# 218
  • София
Janice като дойде може да я снимам, но обективно мнение няма да мога да дам при липсата ми на опит.

За рози бг, мерси и на двете, дано са ми на късмет..

# 219
Ейнджъл, аз не съм с особено голям опит също. Интересува ме дали растенията идват в добро състояние, да нямат някакви заболявания и дали имат паспорт.

# 220
  • София
Какво представлява паспорт на роза?

# 221
Идва с етикет от производителя (Кордес, Дейвид Остин, Тантау). Ако искам роза от даден сорт си взимам патентна роза, а не от човек, който размножава, защото не се знае какво ще излезе.

# 222
  • София
Аз такова някакво картонче имах и на розата, която ми умря от сортови семена.. 🤷‍♀️

# 223
Разбира се, че няма гаранция, дори с такова картонче, че розата ще оцелее, но поне е някаква сигурност, че това е сортът и е на този селекционер. Обикновено розите на Кордес са много издържливи. В момента моята кордеска цъфти за трети път този сезон, избута адските жеги и да видим как ще е зимата. Есента смятам да заложа резници от нея.

# 224
Гаранция няма, имам и с етикети, имам и от резници, вторите, ако се развият, са уникални и като цъфтеж и издръжливост, присадките са винаги слабо звено.

Общи условия

Активация на акаунт