Любители на рози 5

• 15 326
  • 547
  •   1
Отговори
# 225
Гледам в групите за рози, че масово си купуват рози от резници. Доволни са и споделят положителни отзиви. Не съм взимала такива досега.

# 226
  • София
А как се познава кое е от резец, преди да го купиш?

# 227
Гледам в групите за рози, че масово си купуват рози от резници. Доволни са и споделят положителни отзиви. Не съм взимала такива досега.
Предоволен, ако някой ти я даде отгледана и цъфнала, от това по-хубаво няма. Познават се, че нямат удебеление, на стеблото(присадка). Ако искате мога да ви снимам от двата вида при мен.

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 17:05 от I am coffee

# 228
Аз ще съм благодарна на снимки. Simple Smile

# 229
  • София
Да, ако я виждаш на живо ясно, но от сайт... 😂

# 230
# 231
Господинът, който е направил поста, има наистина много, много полезни постове по темата за рози и рози от резници. Тази есен ще заложа резници по неговите методи. Обяснява много добре, показва и ще видим каква успеваемост ще имам.

# 232
Благодаря!

# 233
  • София
Взех си розичките
Тази е от бритрозако на кордес

С този етикет

И тези двечките от рози бг

Малко се разочаровах защото кордеса и едната от рози всъщност страшно си приличат, а на снимки изглеждаха доста различни цветово... Но това да им е проблема...
Предполагам трябва да отрежа прецъфтелите пъпки като ги засаждам?

Сега вече ако оцелеят твърдо искам до тях цветово и една оливия на дейвид остин или нещо близко до цвят на нея... Ама първо трудното... Да се хванат🤪

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 11:49 от Angel_Dust

# 234
Тези двете харесах и купих.

Помните ли какви рози си купих от Лидъл, катерливи. И двете розови. Ми не. Едната изкара цвят. Жълта изглежда ще да е. Grinning

# 235

Сега вече ако оцелеят твърдо искам до тях цветово и една оливия на дейвид остин или нещо близко до цвят на нея... Ама първо трудното... Да се хванат🤪

Всички са много хубави, как няма да се хванат. Засадете според правилата и поливайте всеки ден в продължение на една седмица. Първия цъфтеж често е различен, така че тези дето са близки, може и да не са в последствие.

# 236
  • София
Всъщност кордеса трябва ше да е по-розовооранжев центъра, не да жълтее толкова, другите са  си като на снимката... А тези бамбуци да ги оставям ли на високите, предполагам за транспорта са ги сложили, но все пак?

Нали няма да им пречи около тях да посея тревичка да им пази почвата, да мулчирам ли коло самите тях земята...
В момента си е съвсем прясна леха, в смисъл копах дупка, чистих камъни, добавях компост, пръст огнила оборска тор малко... В смисъл голо е съвсем,а още е топло да не пресъхва и спича?

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 12:06 от Angel_Dust

# 237
Аз на моите последни рози ги оставих. Смятам догодина да ги махна. Сега като са младички, да ги поддържат.

# 238
Нека си имат подпорки, аз добавям понякога да пазят крехките леторасти, като заякнат се махат постепенно, за мулч или трева, за мен да си е окопано около розата(без нищо) си е най-добре.

# 239
  • при късмета
При мен с мулч пак има трева около корените на розите и реших проблема по друг начин. Сложих текстилна лента против трева. Тя е найлонова всъщност, но предназначението ѝ е да не расте нищо под нея и да задържа влагата. Иначе не мога да ги оплевя. Не ти трябва трева там. Земята от долу си е мокра, дори отгоре да е суха. Така или иначе дупката трябва да е поне 40-50 см. дълбока
Дълго да те радват розите!

Общи условия

Активация на акаунт