Любители на рози 5

• 15 328
  • 547
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Аз разкопах и чистих и добавях на около 50-60см,позаринах вчера и оставих по една 30см саксия където ще са розите да не копам пак, сега само саксиите ще махна и ще сложа цветята с още малко пръст там... Иначе цялото прекопано е около 1.5метра на 60-70мисля малко шахматно да ги сложа, дано им стигне.

# 241
Ейнджъл, чудесни са розите! Много да цъфтят и да те радват! Purple Heart

# 242
Колко са високи розите от "Рози бг"? Струват ми се много високи и с много дълги пръчки и големи растения. Такива съм виждала и Диана Димова да изпраща.
Питам, че да знам до адрес ли да ги поръчам или до офис.

# 243
  • София
😂 😂 Ами нали на предната страница писаха, че е на сина на Димова... Големи са със саксиите около 1,20, аз на офис ги поръчах...

# 244
Да, да, знам кой стои зад сайта. Но от коментарите в групите оставам с впечатление, че от сайта не казват имената на розите, а Димова си ги казва.
Просто ми изглеждат огромни техните растения и тези, които изпраща Димова. Аз мисля от Димова да поръчам, защото им казва имената.
Розите им мисля, че са еднакви така или иначе.

# 245
  • София
Аз не я знам нея, не ползвам фейсбук. Той ми каза името на едната по телефона, но мозъка ми беше на друга вълна и изобщо не запомних... Малко ме е яд😄 но по принцип каза, че около 1,20-1,40 трябва да станат. В смисъл са си почти в размер🤔 на етикетчетата пише 70-100,но приемам, че може да не са съвсем персонализирани.

# 246
Ейнджъл, да ни ги покажеш, когато порастнат, да им се порадваме и ние.

На мен днес ми пристигна една влачеща. Ще я засаждам утре или в четвъртък и се надявам някой ден да стане като на снимката, от където я поръчах. Grinning

# 247
  • София
Уффф че красив цвят... Жалко, че нямам къде да слагам катерачки за сега.

# 248
И на мен много ми харесва цвета. Дано да е същия. Grinning

# 249
  • София
Честити нови розички, момичета!
Ейнджъл, и моите последно закупени четири броя са с почти еднакъв, същия като твоя цвят! Laughing Ще ги видим догодина напролет. Вчера счупих една с маркуча, пфу! Имам още доста работа по тази нова част на градинката - капково, ограничители, още няколко рози, вероятно бордюрни ще сложа.

# 250
  • София
😂 😂 😂 Явно е модерен цвят...
Та моите еднакви трябваше да са като горните две, всъщност това са 4-те които исках, като последната я смених с тази, по-ярката която купих(мн ми прилича на снимки на kensington garden) , защото е в подобни тонове, имаше я, изгодна и за боскобела четох и гледах, че е по-претенциозна на отглеждане...

Нищо де, ако оцелеят натам може 1-2мини или патио в малко по-различен цвят за радост на окото да добавя около тях и ще стане. Аз съм си харесала няколко, но в момента вече няма налични от тях...

Вероятно ще трябва да им измисля някакво автономно капково... С резервоар, но идея нямам какво.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 10:07 от Angel_Dust

# 251
Харесала съм си доста сортове рози. Обаче за момента ще изчакам позната, която ще ми даде резници от нейните, които са купени с патент, пък да видим какво ще ми се хване. Засега съм се насочила да купя 2-3 сорта и гледам предимно да са на Кордес. Много са издържливи и красиви. На Дейвид Остин също съм харесала 2-3 сорта, но чета разнопосочни мнения за виреенето им в България.

# 252
  • София
За дейвид остин и аз така, но зависи и от конкретния сорт, някои ги хвалят като мн издръжливи и здрави, други.... 😏 Щом имаш кой да дава резци и ако се хванат - супер, дано се получи. 💕

# 253
Janice_, правилно си се насочила към рози на Кордес.
Аз неведнъж казвам в темата, че те са ми най-здравите.

Minnie.Mouse, Rosarium Uetersen ли е розата?

Аз това лято съм ги оставила абсолютно на самотек моите. Имам си тийнейджърка, която не иска да идва на вилата и рядко успяваме да постигнем консенсус, съответно рядко ходим там.

Миналата година изрязах жестоко две катерещи, тъй като от предна година имаха поражения от ръжда. Тази година не ми цъфтяха добре, едната хич не иска и да расте даже........... 9-годишни са ми. А бяха така прекрасни в по-ранните си години. Направо се чудя тази едната дали да я мъча още или направо да я махам. Или пък да я наторя сега есента??? По принцип не ги торя.

# 254
  • при късмета
Аз знам, че катерещите не се орязват като храстовидните, ниско, всяка година. Ако я орежеш като храстовидна, наистина много ниско, няма ли да се рестартира един вид? Някъде го четох, но моята катереща е все още само на 3 годинки.
Тази, която поръчах пролетта, продължава да ми бие на храстовидна

Общи условия

Активация на акаунт