Любители на рози 5

• 15 176
  • 547
  •   1
Отговори
# 525
  • при късмета
От тях съм взимал луковици за гладиоли и лилиуми. Гладиолите, от 12 броя цъфнаха само 3, другите само зелено, без цвят. Лилиумите също бяха различни разветки, същата работа. Гладиолите не излязоха на втората година изобщо,  лилиумите които цъфнаха и втората година, от розово-бели, на втората жълти излязоха.
Обаче съм инат и поръчах пак, че се оказа, че се вадели луковиците  като прецъфтят, а аз ги оставих. Рози не съм поръчката от тях

# 526
Нямам идея какви са , но щом не излизат в Гугъл колко колекционерски ще са ? И то за 14 лв .. Съмнява ме . Аз не бих рискувала за 10 - 15 лв. има толкова много , които предлагат във фейсбук и то вече цъфтящи и със снимки на реалните цветове . Аз толкова много рози съм гледала от рускини и всичките имена са ми излизали , а тия може би сами са си ги кръстили ...

# 527
  • София
😂 😂 😂 Е чак колекционерски... Но да и на мен така ми лъхат, че са  като по разсадниците без патенти, но вместо номер са си измислили име... Което е съвсем подвеждащо...

# 528
😂 😂 😂 Е чак колекционерски... Но да и на мен така ми лъхат, че са  като по разсадниците без патенти, но вместо номер са си измислили име... Което е съвсем подвеждащо...

Кой знае какви ужасни растения ще ти пратят . Поръчай си от Фейсбук като искаш . Пак нямат патент , но ще ти пратят таз годишен цъфтеж , а не обработени снимки . Даже една дама продаваше 5 на цената на 6 , но не знам дали вече важи .

# 529
  • София
На пролет ще поръчвам... Сега нямам сили да копам и подготвям място... А и аз за момента предпочитам сортовите...
Чакам си търпеливо да пуснат moin moin, за едно друго място искам жълта оранжева и червена... Някакви средни на растеж флорибунди до метър ми се искат на височина... За жълта си харесах inka, за оранжева и червена още мисля... Да стават хем за частично слънце, хем за сухо, жежко лято, хем да са устойчиви на болести сортове искам, хем с издръжлив цвят, който не пада за един ден, не прегаря, не окапва от 3капки дъжд... Сложна история... Та мн ми е трудно с тези фейсбуци и номерирани рози, за които никой никакви подробности не дава.

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 14:12 от Angel_Dust

# 530
Напротив , трябва да четеш повече . За розите с номера не пишат имена , но на повечето продавачите им знаят имената . Хубави сортове си избрала . Мойн , мойн гледам ,че е доста цъфтежна има и в червен цвят , но трябва да погледна за името . Жълта казват, че Керио е хубава също и цъфтежна и не боледува . За оранжева гледам - Сахара , Таймлес Ноа , Супер Трупер е хубаво оранжево , Изи даз Ит , Свети Патрик - жълта . Червена - Hommage a Barbara , Блек Меджик , Мадам Делбар .

Аз съм си направила списък и на пролет ще почвам да купувам . Не че имам къде да ги сея де . Ама да ги имам .

# 531
  • София
Керио я гледах също, но инката ми хареса мн, че е и самопочистваща се. И ми пасва и като размер и характеристики.
За оранжеви се чудя на бенгали, vavoom, може и пак да пробвам и Gartenspaß тя по-цветна и не знам с червена как ще се върже... Аз червени мн не харесвам, но заради мм искам една, бях харесала мн графина диана, но ми се ще по-малък храст...
Ще разгледам тези, които си писала ако нещо ми хване окото... За съжаление като цяло най-мн продължавам да харесвам на дейвид остин рози, а те мисля хич не са подходящи за мен, въпреки че  не издържах и си взех една оливия🤪
може би нещо такова, ще почета още за всяка

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 14:52 от Angel_Dust

# 532
Скрит текст:
Керио я гледах също, но инката ми хареса мн, че е и самопочистваща се. И ми пасва и като размер и характеристики.
За оранжеви се чудя на бенгали, vavoom, може и пак да пробвам и Gartenspaß тя по-цветна и не знам с червена как ще се върже... Аз червени мн не харесвам, но заради мм искам една, бях харесала мн графина диана, но ми се ще по-малък храст...
Ще разгледам тези, които си писала ако нещо ми хване окото... За съжаление като цяло най-мн продължавам да харесвам на дейвид остин рози, а те мисля хич не са подходящи за мен, въпреки че  не издържах и си взех една оливия🤪
може би нещо такова, ще почета още за всяка

Имаш варианти , аз предложих като цветове , вече ти търси инфо . Вече е късно . Дано се получи така , както си го намислила . Погледни червена Флорентина или Блек Меджик .

# 533
Керио е изключителна! Здрава, трайна, цъфти ми и в момента. Много лесна роза за отглеждане.

# 534
  • София
Ще помисля още значи и за жълтата, тъкмо бях решила, че нея поне съм избрала🤪
Керио как се държи на частично засенчване и колко голяма става, на места пише 60х60,на други над метър на 80,което вече ми е идва май много голяма за мястото...

За оранжевата все ще избера някоя там много ми харесват, но с червената... Ще имам най-голям проблем, толкова не харесвам червени, че не знам дали искам да е тъмна бордо или яркочервена, май сега клоня  като цвят към out of rosenhеim, manora ... Но трябва да погледам и почета повече за тях... Преди обратното гледах тъмните, но вчера и днес не ми харесват толкова тези бордо рози😂

Хепи а ти от къде си я купувала, за сега я намирам само в емаг??? И във фейсбук ми излиза(който не понасям и предпочитам да нямам мн досег с него)

Флорентина е красива, но катерлива роза, аз си търся дребни храсти и предпочитам флорибунда пред чаен хибрид... И май предпочитам по-стандартни цветова, не с къдрави венчелистчета, не че и от тях няма сладки, но по-точно къдравките са ми сладури като са по-простоцветна чашка, като джаз например. Вчера ми попадна снимка, голям е сладур...

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 11:43 от Angel_Dust

# 535
Не съм сигурна, мисля е от Севдалин Петров ми е едната, другата не се сещам. Но и двете Керио не са ми много големи все още, но постоянно цъфття, цвета не се влияе от жега, влага, студ, траен е и откъснат, и на растението. Мисля че Севдалин ми я препоръча като здрава роза за вилата. А всъщност я имах и от преди. Аз съм купувала от доста места, доволна съм от розите на собствен корен от фейсбук, има предимства на собствен корен, и на присадка.

# 536
Ооо на собствен корен е много по - добре от колкото на присадка . Ей така преди години бях купила 4 рози една светло лилава , вишнево и жълто мисля абракадабра , една бяла и една розово с бяло . Не помня от къде ги взех и най ме е яд , че имената им изгоряха от слънцето . Та така де засадих ги аз и до сега не знаех,че са на присадка и гледам боледуват . И чак сега като ми дойде тая мания и от толкова много четене и гледане , разбрах , че присадката трябва да е заровена от 3 до 5 см , а моята е над земята и разбрах от какво боледуват милите .
Керио трябва да проверя дали няма и по магазините Бриколаж и т.н . Майка ми иска много жълта роза .

# 537
На мен от магазините ми се хващат много по- малко. Всъщност само от магазинските имам загуби.
За присадката не знаех, вероятно просто не са били ок розите, че да боледуват. Харесвам на собствен корен, така няма издънки и изненади. Каквото и да расте, си е от розата Joy

# 538
  • София
Ами тук казвате да се заравя, мен и от разсадника и от 2-та магазина ми казаха както са си, така да ги поставя в земята, съответно малко стърчи присадката... Сега за зимата позатрупах леко с мулч.
Едната, която я зарових така си и умря, ама те причини бол може да има.
Ще видим на пролет как ще са ми 5-те розички и ще има ли оцелели... Ако умрат може и да ми секне ентусиазма.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 17:35 от Angel_Dust

# 539
Даже и в руските страници на рози пишат заравяне на присадката от 3 до 5 см за да не боледуват розите . Моите точно от това са боледували ,защото не са били заровени .

Общи условия

Активация на акаунт