Хайде на театър - 16

• 29 390
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
  • Майничка
А може би ние сме били млади тогава, затова толкова вихрени и новаторски са ни се стрували! 😄
Скоро коментирахме с една позната "М.Бътерфлай" с М.Билалов. Не сме се познавали тогава, но явно и на двете ни е направил незабравимо (положително) впечатление.
(П.П. ... спектакълът, не само Билалов)
И след това си признах, че сега ако го гледам, първото, което ще си помисля, би било "Абсурд да заведа ученици на него!". 😟

# 16
Записвам се в новата тема с билети за “Империя на красотата” в края на юни, по препоръка на пишещите  тук в темата.

# 17
Записвам се с "Медея" за другата седмица.
Пожелавам си да ми се случи, че два пъти изпускам 🙂

# 18
  • София
Надявам се да не се приеме за реклама. Тези дни в Божурище се провежда фестивал и утре  трупата, в която участва дъщеря ми ще представи постановката "Случки" от 12.00 до 13.30 ч. Ако някой е в района и му е интересно, може да отиде да види децата. 😊
 Събитието е напълно безплатно. Преди това ще има и куклен театър.

# 19
Благодаря за темата! Ще гледам "Караконджул" скоро.

# 20
Явно ми е тръгнало да ви споделям за предстоящи премиери 🤣 Та, ето още една - "Последните часове на Мерилин Монро". Вие какво мислите? Деян ще режисира новата си възлюбена.. Той като актьор е брутален, но като режисьор не ми е любим. "Любовникът" в Народния вече не се играе, тъй като беше с Радина и него, но там той също беше режисьор и едва останах до края...
П.С Ех, този Народен театър, празнува се с череши и шампанско, баровци 😂

# 21
  • София
Аз се чудя дали след новия им общ проект няма да върнат пак "Любовникът". 😀
Иначе и на мен никак не ми хареса.

# 22
Аз не знам дали ще върнат Любовникът, обаче Донков не си поплюва. В един театър събира жена си и гаджето си. Май извън сцената, ще се разиграва един друг “театър“ на някаква жестокост, който не съм сигурна, че ще ми е интересен... А и въпреки, че харесвам Донков като актьор в театъра ( не в киното, там имам проблем с него като филмово присъствие ) си мисля, че хич не е свестен като човек. Прилича ми на мъчител, вербален насилник. Това е една от причините заради, които още не изказвам мнение за Хеда Габлер (гледах го) Искам някак да анализирам играта на Кърджилова и актьорското и превъплащение по - внимателно. Защото някакви пресантиманти имам, че играе емоционалното си състояние в реалността. С други думи играе себе си. И не само в Хеда, но и в Медея, и в Те вълните. Това по - скоро ме притеснява, от колкото да ми допада.

# 23
  • София
Любовникът не беше и моето, не знаех, че той е режисьор. Като актьор обаче е страхотен, трябва да се признае, в Хеда Габлер беше брилянтен.
Едит: Тилда, сега прочетох. Не ми се вярва - нали е щастливо обвързана с друг човек вече...много тъжно, ако е така.

Много рисково съчетание са череши и шампанско. Joy

# 24
Любовникът не беше и моето, не знаех, че той е режисьор. Като актьор обаче е страхотен, трябва да се признае, в Хеда Габлер беше брилянтен.
Едит: Тилда, сега прочетох. Не ми се вярва - нали е щастливо обвързана с друг човек вече...много тъжно, ако е така.

Много рисково съчетание са череши и шампанско. Joy
Мила Olive, дано дано да е щастлива... Случи ми се на Шишман преди месец да се размина с Кърджилова, заедно с едно от децата и. Никак ама никак не изглеждаше добре - не външно - там е прекрасна. Просто видях една отчаяна жена, отнесена, безащитна, уплашена дори някак... Ходеше като изгубена просто.  Дощя ми се да я прегърна, да я успокоя направо. Може да се е готвила за роля, но не беше това според мен. Освен това не си позволих да се вгледам в нея, че да я притесня. Като моментна светкавица някак запечатах това лице и вътрешно състояние. Без да съм изобщо по моралните заключения, обаче толкова скоро след раздяла да си събираш майката на децата ти, която носи репертоар и е звезда в Народния с прохождащото в професия гадже, не ми се струва много толерантно и добро решение. Има някакво преднамерено, нарочно йезуитство в подобно действие. Сещам се за една реплика на Бланш Дюбоа, важна за мен: “Единствено, което не мога да простя  е преднамерената жестокост“ - та за това става според мен дума. Донков има връзки, влияние, може да постави пиесата за Монро едва ли не навсякъде. Но, не... в Народния.

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 17:02 от Tilda.M.

# 25
Olive, за "Морето след теб" - много добри Вергов, Петър Антонов и Радена Вълканова. Режисура - на моменти беше като недовършена. Но понеже го гледах още премиерно, допускам, че в последствие е улегнало. Яна Борисова е драматург, който много харесвам и в който "се чувам" - това също много ми повлия.

# 26
В общи линии и моето мнение се припокрива  с това на KylieM  за "Морето след теб".
Според мен, решението за новото представление на Донков като режисьор е на директора и драматурзите на НТ, не толкова на самия Деян. Да, разбира се, той се е съгласил. Но след скандала с "Оръжията и човекът" съм склонна да мисля, че това е покана и решение най-вече на НТ.
И това представление ще чакаме с интерес  Simple Smile

# 27
  • София
Последните пиеси на Яна Борисова малко ме разочароваха, много харесвам ранните й обаче, ще взема билети и за Морето след теб, благодаря на всички за отзивите!

# 28
  • София
Olive, за "Морето след теб" - много добри Вергов, Петър Антонов и Радена Вълканова. Режисура - на моменти беше като недовършена. Но понеже го гледах още премиерно, допускам, че в последствие е улегнало. Яна Борисова е драматург, който много харесвам и в който "се чувам" - това също много ми повлия.
То за кога да улегне, почти не се е играло оттогава, заради Вергов.

# 29
  • София
Гостуващо представление от Търговище в Младежкия театър
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1181223267135113&id=100057423520823

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 20:16 от Starrydream

Общи условия

Активация на акаунт