Хайде на театър - 16

• 30 511
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • София
И аз закрих сезона с Когато гръм удари, как ехото заглъхва. Хареса ми сценографията и играта на Теодора Духовникова и Дарин Ангелов. Много убедителни бяха в ролите си. Младите актьори Кремена Славчева и Бухалов малко преиграваха. Кремена е много красива според мен и се надявам да направи успешна кариера.

# 421
Диана, аз вместо специална ложа, ще поискам VIP придружител за определени представления (дори и да съм ги гледала). Няма да споменавам имена на актьори, но нали… да седят до мен, ако може и да ми държат ръката, че да не ме е страх в тъмното. 🦊
Ако знаете къде да си пусна молбата, кажете!

Това е много добра идея! Ако ни четат някой от работещите в театрите да ни пишат на ЛС! 😘

Ще помагаме с каквото можем Simple Smile

# 422
  • София
Гледах "Премахни от приятели", давам оценка 2/5, само заради Катя Иванова, младата актриса, която влиза в ролята на момче-тийн. Зомбори беше неубедителен, Луцинова крещеше истерично и преиграваше ужасно, Мария Сапунджиева беше ок. Слаба постановка, определено, с плосък хумор. 

# 423
На мен постановката ми хареса. За мен хумора не беше плосък , и по добре че имаше хумор че доста такива съм гледала от който да ти се доспи . Не смятам че Владо Зомбори беше неубедителен . Но всеки има право на мнение и вкус .

# 424
  • София
И на мен много ми хареса "Премахни от приятели".

# 425
  • София
Момичета, "Великият Гетсби" дали ще става за тийнове? Не пише възрастово ограничение. Само, че се пуши на сцената, но в много постановки се пуши.

# 426
  • София
Е, то в България навсякъде се пуши…
Според мен от 14-15 г. нагоре дали романа, дали представление по него са абсолютно подходящи, друг въпрос е дали ще е интересно за съвременните тийнове. Аз навремето бях запленена от романа, но аз харесвах много Фр. Скот Фицджералд.

# 427
Момичета, "Великият Гетсби" дали ще става за тийнове? Не пише възрастово ограничение. Само, че се пуши на сцената, но в много постановки се пуши.
Този коментар мен ме отказа.

# 428
Бях на Страх за опитомяване. Много ми хареса. Актьорският състав е екстра.
Залата пак с хора, дошли да си катерят краката по сцената най-невъзмутимо. И явно ветрилата са задължителен аксесоар.

# 429
Бях на Страх за опитомяване. Не ми хареса. Започна обещаващо, но после така се разми...

# 430
  • София
Аз пък бях на "Хеда Габлер" и много ми хареса - 5/5. Не очаквах да има чак толкова много локации, загуби се за момент картината, но бързо оправиха проблема. Много интересно и мащабно представяне. Доста труд и голям екип се крие зад него. Ще ми е интересно и на мен дали при лошо време би се получило. Бих отишла отвън да гледам някой път. 😃
Актьорите бяха сутрин, но най-добър за мен беше Юруков, след него Радина и Деян. А Албена Ставрева милата защо беше на тази сцена и тя не знаеше. 😂😂😂
 Единственият минус за мен беше, че ми беше трудно на моменти да следя 3 действия едновременно, но пак казвам- много ми харесва и препоръчвам. Simple Smile

# 431
Хах, и аз тази вечер гледах "Страх за опитомяване". 😃
Хареса ми умерено на мен. Има смисъл, без да е някакъв театрален шедьовър. Искаше ми се, обаче, хубавата идея да е развита малко повече. Ненчо Костов най-много ме впечатли, след него Деян Ангелов. Посланието, което аз лично възприех, е, че сякаш сме склонни да се вглеждаме повече в грешките и вината си - собствената и на околните, отколкото да се фокусираме върху доброто, което вършим ежедневно, а то също е в нас и около нас постоянно. Добро послание, бих казала. 3,75/5 от мен. Другата пиеса на Оля Стоянова - "Покана за вечеря" ми хареса повече.

А преди 2 дни получих изненада от сейчето 😘 и гледах пак в камерна зала на Народен театър "Чудесна неделя за Creve coeur" от Тенеси Уилямс. Много ми хареса. Тук някак не беше представено толкова мрачно и черно всичко като за негова пиеса, а по-скоро само в малко по-тъмни окраски. Simple Smile За 4 много различни жени, които се борят със самотата, всяка по нейния си начин, за изборите, които правят, компромисите, реалността, която връхлита ненадейно и взема връх над романтичните мечти. Параскева Джукелова беше страхотна, както винаги, а за София Бобчева нямам думи - очевидно съм я подценявала досега, но за това й изпълнение бих й връчила Аскеер за поддържаща роля. Брилянтна беше! Изгради един трагикомичен образ, който още с появата си на сцената ме накара да се смея, а на финала на представлението успя да ме просълзи с едно-единствено изречение. Лична оценка 4,5/5.
Остава ми само един спектакъл и закривам сезон 2024/2025. 🥰

# 432
Благодаря за препоръката за Crève-cœur, ще следя през новия сезон и ако още го поставят, ще го гледам.

# 433
Аз за другият сезон съм набеляза няколко постановки и чакам с голям интерес да мога да ги гледам .

# 434
И аз да дам отзиви за "Хеда Габлер" от тази вечер.
Много съм  впечатлена от изключително мащабната постановка, играта на актьорите както на сцената, така и по улиците в реално време.
На Радина Кърджилова страхотно й пасва ролята на Хеда.
Деян Донков играе в обичайния си собствения си стил.
 Бойка Велкова винаги съм я харесвала.
Но иизключително брилянтната игра за мен беше на Иван Юруков!
Лек минус за мен беше звука в някои моменти.
 И през цялото време в салона ми беше студено.
Препоръчвам на всяка цена да се гледа!

Общи условия

Активация на акаунт