Хайде на театър - 16

• 29 831
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
В понеделник гледахме "Разговори с мама" в Театър 199. Представление, на което, като ми се е мяркало в програмата, никога не бях обръщала внимание - дали защото актьорите ми бяха непознати, дали защото сюжетът не ме грабваше... Но искахме да заведем на театър майката на приятелката ми, която ни е на гости и нямахме особен избор, та се спряхме на това заглавие.
Става дума за отношенията между една възрастна майка и сина ѝ, който е семеен. С фино чувство за хумор и чудесен сценарий, тази постановка беше свежа глътка въздух сред последните ми театрални разочарования.
Е, вече знам имената на актьорите и определено бих гледала неща с тяхно участие - Меглена Караламбова и Георги Къркеланов. Още повече, че актрисата играе невероятно, а е на 82 години.
Самата постановка се играе от 2016 и има защо. Актуална и разглеждаща сериозни теми, "Разговори с мама" определено си заслужава.

P. S.: Току-що взех билети и за Prima Facie през септември.

# 556
Хриси, много ми се гледа и на мен Разговори с мама. Надявам се есента да го хвана.
Меглена Караламбова е чудесна в Заешка дупка.
*
За Перфектни непознати има дата и вече билети в продажба – 24.9 в Сълза и смях.

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 13:28 от Аня

# 557
# 558
Здравейте. Искам да купя билети за театър в Sofia summer fest  за  родителите ми (65+).Датите на които ще са в София съвпадат с постановките :
"Жена ми се казва Борис",
"Баща ми се казва Мария" и
"Баща ми се казва Мария - на село". Моля да ми препоръчате на коя да заложа.

# 559
Не съм убедена, че ще им харесат, и не съм гледала третата, но между първите две определено първата.

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 07:27 от Flo Ann

# 560
Лично аз не бих гледал нито едно от тези заглавия
Здравейте. Искам да купя билети за театър в Sofia summer fest  за  родителите ми (65+).Датите на които ще са в София съвпадат с постановките :
"Жена ми се казва Борис",
"Баща ми се казва Мария" и
"Баща ми се казва Мария - на село". Моля да ми препоръчате на коя да заложа.

# 561
Аз не съм ги гледала, точно защото съм си отбелязала, че са някакви простотии. Но може и да не съм права!

# 562
Аз също не бих ги гледала, заради повечето лошите отзиви.
Но пък имаше и такива, които са ги харесали.
Говоря за първите две постановки.
И както се казва: "На вкус и цвет товарищей нет".

# 563
И аз не бих, но разни хора, разни идеали. Simple Smile

# 564
Аз съм гледала сигурно преди 10 години първото. попаднах случайно във Варна. Изобщо това не мога да го нарека театър, а някава пародия. Жалко за артистите защото между тях има и добри, но в това талантът им според мен не блесва. Въпреки всичко след като се пълни със зрители, явно си има своите зрители. Но те едва ли посещават изобщо качествен театър. Жена ми , майка ми, стринка ми се казва Пенчо или Борис все тая - радост за долницата.  Simple Smile

# 565
Георги Къркеланов е любим мой актьор от времето, когато не пропускай представление на Армията! Не го бях гледала от близо 20 години и тази пролет успях да отида на "В очакване на Годо" в Брюксел- ами беше прекрасен, върна ме в младежките ми години, и изобщо не се беше променил!
За постановките с Мария, Борис и т.н. не съм много сигурна, че са подходящи за това поколение. Мисля, че първата като идея не е лоша, аз съм я гледала в друг състав преди години в София, и мисля по френския оригинал е правена комедия с Робин Уилямс, но в сегашната версия ми е малко съмнителна...въпреки,че салонът беше пълен и публиката много се забавлява...

# 566
Един от любимите ми епизоди! Има и с Явор Гърдев

# 567
  • Галифрей
Чуваш ли как пеят хората?
 les misérables    

Картожник номер 24601 окован целият във вериги, обявен в кражба за парче хляб и плюс много опити за бягство  лежи в затвора  19 години. Когато го пускат той е длъжен да показва жълт лист,че е биш  затворник. Никой не го  иска,отхвърлен от всякъде и късмета му се отваря когато се опитва да краде сребърните свещници от свещеник това  началото на  историята на Жан Валжан.
Предполагам,че всички сте чели романът Клетниците на Виктор Юго. Мюзикъла сигурно е един от най-известните в светът и да ме извиняват Хю Джакман и останалите звезди от филма / мюзикъл 2012. Ама не можете въобще да стъпите на малкият пръст на нашите артисти!
Владо Михайлов му паства ролята като на ръкавичка. Божествен! Кланя се от всякъде! Респект!  Всяка детайл,всяко движение и толкова емоционално красиво 😭❤  Един изстрадал мъж с голямо сърце.  Той и Орлин Павлов бяха като в филмът “ Двама мъже в градът”
Разбирам,защо Вениамин стана всеобщ любимец от капките. Напълно заслужено в ролята на Мариус. Прекрасен ❤❤
Магично изживяване пред катедрала.Музиката не беше на запис имаше си оркестър долу.
Клетниците е огромен мащабен спектакъл. Декорите,костюмите, имаше войници с конете. Все едно гледах френският мюзикъл в оригиналност. Неповторимо е това!
Гледайте мюзикъла Клетниците няма да съжалявате!

# 568
Благодаря, Диана. А и Саня (не запомних имена Александра … -живее в Австрия) е страхотна в ролята на Козет - това, което даваха като откъс по БНТ - главно част от арии на нейната героиня. Наистина ли е 3 часа + …? Това беше единственото, което ме разколеба да си купя билети, но те играят до събота вкл.

Последна редакция: нд, 27 юли 2025, 14:56 от saffron

# 569
  • София
Един от любимите ми епизоди! Има и с Явор Гърдев

Голямо удоволствие е да гледаш интервю с толкова умен и начетен артист, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт