Хайде на театър - 16

• 30 011
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Владо Пенев е впечатляващ във Великденско вино според мен.

# 526
Отивам да търся дати за Виното за октомври. Любопитно ми стана. Не харесвам Пенев, въпреки че в Бащата се справи добре, но пък и тя не е кой знае колко трудна тази роля. Има чудесни примери за изпълнението ѝ.
Павлин Петрунов би ми бил много по-интересен и приятен.

# 527
  • Галифрей
Има на 2 и 21 октомври.

Харесвам Пенев а и той има има много хубав глас правил е стотици дублажи. ❤

Не знам дали бих гледала Великденско вино може би един ден като съм настроение, ама не си падам много по много драматичните и тежки пиеси. Щом Явор Гърдев я поставя, значи е хубава.

# 528
  • София
При озвучаване и прочит на книги се справя далеч по-добре, отколкото на сцена според мен. Simple Smile Там му е силата. 😀

# 529
Гледах “Великденско вино” през юни. Всичко е много субективно, но според мен темата е значима, текстът е добър, а Владо Пенев е голям. Личи се, че е силно свързан с ролята, защото на аплодисментите се разплака. Това не се вижда всеки ден.

# 530
Скрит текст:
Хах, че и взех да ходим повече хора на Орфей 😃

Аз не посмях, да не ме бие после някой. Joy След всички отзиви тук…

Безкрайно съгласна с Al и Olive...  Самата аз не съм фен на Орфей, но съм се опитала да аргументирам сериозно мнението  си, като специално във всеки мой пост подчертавам, че това е субективна, моя скромна позиция. За семейна близка приятелка - Орфей беше откритие. Защото специално в изкуството няма как да говориш като последна инстанция. За един нещо е прекрасно, за друг ужасно. От много фактори зависи при всеки от нас: определено натрупване на знание и култура в една или друга насока, праг на чувствителността, в традиционна или по - бохемска среда си израсъл, какво е за теб изкуството: само механизъм за отмора или стремеж за излизане от познатото и комфорта. Понякога заради нещо гледано се отключват и скрити травми (при мен се е случвало например) С всичко това искам да кажа, че каквото и мнение да се изказва тук е задължително да се уточни, че то е само твоето собствено. Simple Smile  По мои наблюдения, когато за един спектакъл или филм има крайни, радикално противоположни отзиви - той явно предизвиква различни, силни емоции - а това вече означава качество и неслучайна провокация... И задължително като театроман отивам да го гледам. Пък каквото сабя покаже Simple Smile Имала съм два три случая, когато съм излизала, безкрайно шокирана, подтисната или дори уплашена от спектакъл. И първата ми реакция е: ох боже защо си го причиних. А след това съм се хващала месеци наред да  анализирам и дори да сънувам части от този спектакъл. И в крайна сметка разбирам, че той е постигнал целта си - развълнувал ме е, и ме е подтикнал да мисля. (надявам се разбирате нямам предвид халтурите в Сълза и Смях)
Тъй като до сега нямах възможност да пиша за Сън в лятна нощ на Диана Добрева - ето и моите 5 стотинки по темата. Обожавам пиесата на Шекспир. Гледала съм 6 -7 различни нейни трактовки в България и чужбина. Зашеметяващ за мен беше спектакъла на Александър Морфов сигурно преди 15 години и повече в Народния театър. Той беше извел тази странна “комедия“ до абсолютно трагичните и тонове. На финала всеки един от героите беше изгубил нещо ценно от личността си: невинност, смелост, стремеж към еманципация, дори чувството любов беше изгубено... И този прочит беше по - важен от иначе великолепните визуални хрумки на Морфов. При Добрева за мен е обратното - визията традиционно за нея е страшно силна, а самата история започна да ми се губи в течение на представлението. Симпатични ми бяха дописаните текстове, позасмях се, но някак си останаха лековати и недовършени в посланията си. Подразни ме патетизирането на словото, съвсем ненужна ми беше трактовката на Пък ( в ролята Севар Иванов ) - транссексуалността е къде, къде по - интересна от това, което видях: доста буквално и опосредствено кълчотене. Някои актьори бяха чудесни като Георги Гоцин например, други потънали в собствените си добри щампи, но отдадени.  Мисля, че направих грешка да гледам от втори ред, защото нищо от визията, която видях по рекламните снимки не беше такава - изглеждаше ми всичко много бутафорно. Съзнавам, че вече от 7 - 8 ред не е така, обаче си се разочаровах няма какво да лъжа. Въпреки всичко спектакъла на Добрева е нещо, което не бива да се пропуска. Нейната фантазия е безкрайно картинна и според мен ще допадне на всеки един тийнейджър и романтичен зрител. Лична оценка: 6.5 / 10  Simple Smile

Tilda, много красиво написано мнение, с голямо удоволстви го изчетох и споделям възгледите ти за Сън в лятна нощ!

Алиса, благодаря за препоръката за Дишай, слагам го в списъка. Сфумато представленията попринцип са ми тежки, но имам пак желание за по разстърстващо изживяване.

Владо Пенев не съм го гледала на живо, в сериалите го харесвам. Ще следа за Великденското вино.

zvаnchе, и аз Донков не мога и не искам да гледам заради това, което знаем и сме виждали за него. Дори и като артист не съм му фен- няма да забравя , как придаде много тежест на образа на Дон Жуан в Народния преди много години, въобще не ми хареса.

# 531
  • Галифрей
Споделям този интересен момент от подкаста на Чефо където Койна Русева обяснява за звъненето на телефоните по време на  спектакли.

# 532
Дами, далечно е още, но се оказа че датата за която съм купила билетите от промото на НТ за “Когато гръм удари..” съвпада с друго събитие на което преди това съм потвърдила присъствие.. та ако някой има интерес-свободни са(2)

# 533
  • София
Ако някой го интересува, излязла е програмата на 199 за септември- https://theatre199.org/bg/schedule?month=09.2025

# 534
  • Галифрей
Чест с Владо Карамазов хубаво ли е?

# 535
  • София
Средна хубост бих казала аз. 😃 Не е лошо, но темата е толкова банална и толкова предъвквана, че не успя с нищо да ме впечатли.

# 536
Група, имам извънредно положение.

Подарявам един билет за сега , днес, след час, за "Горката Франция" на съмър феста. Другарчето ми го трясна стомашния вирус.

Подаряваме от сърце. 19:30 започва.

# 537
  • София
Отново тихомълком отбелязано и случайно открито:

# 538
Дами, далечно е още, но се оказа че датата за която съм купила билетите от промото на НТ за “Когато гръм удари..” съвпада с друго събитие на което преди това съм потвърдила присъствие.. та ако някой има интерес-свободни са(2)
За коя дата са?

# 539
25 октомври 19 часа.
Ред 4, места 85 и 87

Общи условия

Активация на акаунт