Хайде на театър - 16

• 29 666
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • Галифрей
Благодаря, Диана. А и Саня (не запомних имена Александра … -живее в Германия) е страхотна -това, което даваха като откъс по БНТ - главно част от арии на нейната героиня. Наистина ли е 3 часа + …? Това беше единственото, което ме разколеба да си купя билети, но те играят до събота вкл.

Да тя изпълнява ролята на Козет страхотна и толкова фина красавица! ❤  Да три часа е плюс антракт. В някой дни видях,че менкат актьорите в главните роли, днеска ще е с други артисти.

Последна редакция: нд, 27 юли 2025, 17:28 от Диана Бишоп

# 571
Нещо друго да питам за Клетниците - обявен ли е предварително състава за определени дати…? Примерно за 1 и 2 август не намерих инфомация.

# 572
  • Галифрей
Не знам гледай сайта на софийска опера там би трябвало да  пише. Надявам се началото на август с Владо,Орлин и останалите ❤

# 573
  • София
Много ми е като времетраене и на мен, а в почивните дни имам други ангажименти и няма да успея. Много хубава инициатива иначе. И спектакълът сигурно е добър.

# 574
Да тя изпълнява ролята на Клозет страхотна и толкова фина красавица! ❤  Да три часа е плюс антракт. В някой дни видях,че менкат актьорите в главните роли, днеска ще е с други артисти.
[/quote]
Името на героинята е Козет.

# 575
А дали се вижда от задните редове или странично, или не си струва да рискувам с по-евтин билет?

Последна редакция: нд, 27 юли 2025, 16:43 от Flo Ann

# 576
  • Галифрей
Вижда се направили стъпала. Оркестъра е скрит в по средата на сцената. Няма как да е по късо времетраене все пак романът е дебел и трябва някак си да съберат най-важното.  Спектакъла е на световно ниво и пеят на български. Заслужава си. Надявам се да го поставят отново заради големият интерес.

# 577
Благодаря, купих!

# 578
Аз още не - не са посочили на кои дати кой състав играе другата седмица …

# 579
Аз също давам много положителен отзив за Клетниците. Беше истинско удоволствие за душата- музиката, играта, декорите и изпълненията бяха прекрасни наистина. Великолепни гласове имаме и си личеше колко пот и труд са вложили в това. През цялото време си мислех как издържат на тези жеги в костюмите си, колко трябва да е трудно да се абстрахираш от всичко и да дадеш максимума от себе си не само в играта на сцената, но и в пеенето да си безупречен. Страхотен спактакъл.
Аз бях в дясна трибуна по средата, виждаше се много добре, но в голяма част от времето главата ти е обърната на едната страна и това не беше много приятно, но при все, че беше много хубаво, го изтърпях. Да отбележа само, че и организацията на служителите от Операта също беше много добра, направи ми впечталение към края на антракта, подканваха хората да се връщат по местата си, за да не трябва да ги пускат само на горни места и да смущават актьорите и музикантите.

# 580
  • Галифрей
Да страхотни са 🤗❤ Радвам се че ви е харесало.
Ето ги красавци 😘

# 581
  • София
Аз още не - не са посочили на кои дати кой състав играе другата седмица …
Кой състав предпочиташ? Не бях обърнала внимание, че са 2, макар че обикновено е така. Мен по-скоро ме притеснява ако купя за утре, че воже да завали и да го преместят вътре, а ми се искаше да го гледам на открито.

# 582
# 583
Аз не мисля, че имат вариант за игра в Операта ( може и да греша), и при дъжд не знам как ще реагират. Снощи им се размина като по поръчка. По принцип, като гледах нямат 1 и 2 състав, а се въртят само някои от главните роли … Нямо даден състав за тази седмица по дати, а за миналата имаше. Аз се целя за петък или събота, но още умувам.

# 584
  • Галифрей
Владо викаше,че уж до 2.08 няма да вали 😂 Тогава като гледали прогназата, тя винаги се мени.
Днеска няма да вали аз гледам синоптика 20 % вероятност няма, като е 30% нагоре вече ще си вали,   но утре ще следобяд ще вали.  Предполагам че  в такива моменти трябва да опънат някакво покривало върху цялата сцена.  И хората да са с дъждобран. Трудно биха бързо побрали тези декори в Операта,

Общи условия

Активация на акаунт