Хайде на театър - 16

• 29 635
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Владо викаше,че уж до 2.08 няма да вали 😂 Тогава като гледали прогназата, тя винаги се мени.
Днеска няма да вали аз гледам синоптика 20 % вероятност няма, като е 30% нагоре вече ще си вали,   но утре ще следобяд ще вали.  Предполагам че  в такива моменти трябва да опънат някакво покривало върху цялата сцена.  И хората да са с дъждобран. Трудно биха бързо побрали тези декори в Операта,
Тези толкова познават че няма до къде за това време , синоптиците ни са малко неточни  . Аз имах късмет с концерт на които бях в събота , само че не познаха че ще има захлаждане . Беше като в пещ . Но това е за друга тема . То си е рисковано не само за театрални постановки но и за други събития когато трябва да са навън . Но както и да е . Септември месец ще гледам " Чамкория " и се надявам да ми хареса . Имате ли добри отзиви за постановката или не си заслужава?

# 586
  • София
Еее, не си ли чела отзиви преди за нея. Simple Smile Коментарите са почти само положителни. Страхотен моноспектакъл.

# 587
  • Галифрей
Ще ти хареса 1000% . Това е постановка на Явор Гърдев той  е гений.
Аз исках да гледам Това не го казвай с Захари и Теди. Дано има дати за есента.

# 588
Еее, не си ли чела отзиви преди за нея. Simple Smile Коментарите са почти само положителни. Страхотен моноспектакъл.
Ми може ама съм забравила.  😆😆😆 . Мерси все пак . 😊 Мерси и на теб Ди.  😘

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 20:08 от Жасмина 94

# 589
Аз съм сигурно една от малкото с резерви към "Чамкория".

# 590
  • Галифрей

# 591
# 592
  • София
Браво на Софийската опера - много хубав мюзикъл Клетниците. Всички са талантливи, но Епонин беше страхотна, хареса ми повече и от Козет.

# 593
Много магическо беше "Клетниците"! Гласове, актьорска игра, сценография - всичко беше разкошно! Мисля, че има 2 състава и май имахме късмет да сме с Влади Михайлов и Орлин Павлов. Ако някой е гледал с другия състав, може да сподели. Заслужава си определено! Носете си връхна дреха и ако закъснееш, май пускат чак в антракта.
 Единствено не са удобни тея седалки (но се издържа), а и след спектакъла не свети нито една улична лампа, за сметка на това те изкъпват пръскачките за трева.

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 13:37 от anmasu

# 594
  • София
Включвам се малко късно. Закрих сезона  с три поредни вечери в  Народния театър. Гледах три различни постановки, които доказаха, че неслучайно Народния театър е наричан „първата ни сцена". И заради годината си на създаване, и заради мащабността и разнообразието на представления.
Първо гледах "Розенкранц и Гилденстерн са мъртви". Бяхме на първи балкон и от там много добре се виждаше как сцената се променя. Част от нея се отдалечаваше, спускаше се, въртеше се, страхотна беше сценографията. Вече освен актьорите започнах да обръщам внимание и кой е сценограф, кой прави костюмите. А и светлинният дизайн създаваше усещане за величественост на сцената. Много ми харесаха Ненчо Костов и Пламен Димов, страхотно играха. Александра Василева беше неузнаваема, раздаваше се на сцената. Заслужава си да се гледа постановката заради мащабността, сценографията и посланията.
На следващия ден гледах „Фиеста“. Това е движенчески спектакъл, който се  играе в пространството пред първи балкон (сцена Музите). Не мога да опише с думи това, което гледах и емоциите, които предизвика, но горещо препоръчвам спектакъла. Цял час актьорите не спряха да танцуват и да се движат, като успяха да пресъздадат динамиката на една вечеря, която приключва с разюздана фиеста, или по-скоро не можеше да приключи, защото животът е един безкраен празник.
Розенкранц (Пламен Димов) също участваше, а неговият приятел Гилденстерн (Ненчо Костов) го гледаше от горния етаж. А може би беше там и заради прекрасната Елена Иванова. Всички актьори са много талантливи, а аз не можех да откъсна очи от Снежина Петрова, защото тя изпъкваше над останалите с нейния вроден аристократизъм.
Последното представление, което гледах, беше „Хеда Габлер“. Залата беше пълна, което още повече засилваше усещането за мащабност. Невероятно визуално приключение е тази постановка. Гледаш едновремено и сцената, и различни локации в София, смесица между театър и филм е. Писано е много в темата, така че няма и аз да описвам спектакъла. Дъщеря ми много хареса Радина Кърджилова и начина, по който пресъздаде образа на Хеда Габлер. Показа ми пиесата, играна в други държави и там Хеда Габлер изглеждаше като домакиня, с рокличка и панделка в косата. В интерпретацията на Тимофей Пастухов според нас е акцентирано на проблемите на жените творци и как се справят, когато са подтискани и недооценени.
Бях много неприятно изненадана обаче, когато в неделя свърши представлението и установих, че още се вият хора пред Народния театър. Десетина човека потропваха хорце на прекалено силна според мен музика. И след хорото започна някакво гръцко сиртаки. Не разбирам смисъла и какво се демонстрира с тази показност. В 22:10 още продължаваха и не видях да има полиция или някой да се опитва да спре музиката. Което е странно, защото на София Самър Фест много стриктно се следи наредбата, която забранява силна музика след 22:00 ч. Явно в неделя общината почива и не следи за спазването на правилата, които тя е наложила.

# 595
  • София
Успях да взема и аз билет за "Клетниците" за събота. Дано всичко е наред и да успея и да отида. 😂
 Колко са ни различни възприятията иначе. Аз въобще не харесах сценографията на "Розенкранц и Гилденстерн са мъртви". Абсолютно нищо особено не беше в моите очи.
За "Фиеста" също писах, та се карах даже със съфорумка как така не ми било харесало. 😂
Иначе много съдържателен и подробен коментар Sugar, включвай се по-често. Simple Smile
Само за Хеда ни съвпадат мненията. 😃

# 596
Някак не ми се струва честно към актьорския състав на Клетниците, защото направиха рекламата с Вл М и Орлин П. главно за привличане на публика, а всички други ( без Бениамин и горните) са си професионални певци на Операта - Росен Ненчев с изяви с Карерас… Но рекламата е голяма работа: и аз чаках за последния ден, заради обявяването на състава. А Епонин и Козет също се сменят …

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 10:44 от saffron

# 597
  • София
А той обявен ли е? Аз просто реших да е събота, защото в петък имам друг ангажимент, а през седмицата ще съм на ръба на изтощението. Grinning

# 598
Да, вчера ги публикуваха … с тези от рекламата сме! Вл М има и РД тогава. Ще закриваме с автърпарти 😀

# 599
Може да сте прав/а, но аз не знам за рекламата на спектакъла - бях на него, защото имам близка, която участва. По нейни думи: "имахме късмет със състава", аз самата не знам нищо за другия състав и не искам да обезценявам труда на хората. Не знам дали и "сценография" е правилната дума, защото не съм на "ти" с терминологията, но съм много впечатлена от движението на певците по сцената, от бързата смяна на костюмите, от височините, на които се катерят, вървят, скачат, пеят и се движат спокойно. Много чисто се чуваше, така че и озвучаването на открито ми се стори много добро. А нощна София само допълва магията! Много ще е интересно някой да сподели впечатления и от другия състав. Също се подгответе, че ако вали, може да се удължи мюзикълът или дори да бъде сменена датата, но не съм сигурна за второто.
Някак не ми се струва честно към актьорския състав на Клетниците, защото направиха рекламата с Вл М и Орлин П. главно за привличане на публика, а всички други ( без Бениямин) са си професионални певци на Операта - Росен Ненчев с изяви с Карерас… Но рекламата е голяма работа: и аз чаках за последния ден, заради обявяването на състава. А Епонин и Козет също се сменят …

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 09:50 от anmasu

Общи условия

Активация на акаунт