Завиване на бебето през различните сезони

• 994
  • 11
  •   1
Отговори
Как завивате бебетата си?
Моето е родено през зимата и още в болницата го завиваха като пашкул + одеяло върху него. Така и продължихме, опитно установих, че завиването като в пашкул я успокоява. Беше твърде малка, за да се движи до толкова, че да се озове под одеялото, пък и то не е било чак до брадичката. Като започна да се движи повече, се е случвало един-два пъти, но тя си го маха с ръце и крака. А откакто не прибирам ръцете до тялото и е с едно тънко одеялце, й се поразвали съня.
Сега чак прочетох (мнение във форума), че трябвало да се ползват само чувалчета. Затова реших да обменя опит с повече майки.

# 1
  • София
Честно казано, не съм се водила по какво трябва, но още с първите 2 дъщери открих удобството на чувалчета, а за зимата - т.нар. испански одеяла. С всички деца съм ползвала тях.

# 2
Никога не се водя по мнението на другите. Четях ги,докато бях бременна ,но само толкова.
Моето бебе в болницата беше с олекотена завивка и така си остана.
Никога не сме имали проблем,когато беше на 10 дни,само си избутваше одеалото до нивото на лактите и ръцете винаги бяха отвън.
Сега го завиваме само с тънка пеленка или чаршаф,които винаги се бутат в другия край на кошарата.

# 3
  • София
Да, с чувал е най-безопасно. Четох ти менията. Simple Smile

# 4
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
И от мен глас за чувалите. Имах по 2 зимни и 2 летни. Накой дори бяха с едни тик-так копченца за да поемат няколко размера.
Синът ми се върти и до днес като пумпал докато спи и, ако можех да разчитам, че ще съблече чувала като става до тоалетна, още щях да го слагам в чувал. На почти 7 е Grinning
За дъщерята, понеже беше и още е с много крехка имунна система и боледува страшно много ми беше важно да е завита адекватно, за да мога и аз да спя спокойно. И така спеше с една тънка пижамка и спално чувалче без ръкави. Беше перфектно.

# 5
Синът ми е роден март месец, като бебе го преобличах по няколко пъти на нощ при това спеше само по боди, но и не съм го гледала на климатик. През зимата температурата беше около 21° в стаята, леглото му до прозореца и спеше по боди и с тънко одеялце. Изобщо не мога да си представя да е бил повит, стегнат, че и с одеяло отгоре му, щях да го убия от претопляне.

# 6
Дъщеря ми не пожела нито повиване, нито чувалчета, пищеше яко и си беше с одеялце. Синът ми спеше с чувалче до 6 месец и после изведнъж и той разви "непоносимост".

# 7
Не съм ползвала чували и завивки, цяла пижама и толкова. Завивките се изритаха, чували не искаше .. Зимата поларена, пролет/есен памучна, лятото с някоя пелена най-много и отдолу боди...

# 8
  • София/Севлиево
Моят в началото беше с чувалчета,после с едни подплатени ромпъри,от тази зима е със завивка и е постоянно отвит.Подариха ми чувалче с крачета за 3-5 години, миналото лято не го искаше,сега обаче пожела да спи с него.Но ММ като го видя и ми вдигна луд скандал как съм можела да напъхам детето в това нещо и да го огранича да се движи.Никакви доводи за спането с чувалче не го убедиха и сега малкия спи с един двоен чаршаф и вътре една огромна хавлия докато чакам да му пристигне лятната олекотена завивка, която поръчах да му ушият, защото точно неговият размер завивки никъде не открих на бг пазар(100 на 150-такава зимна ми подари сестра ми от Англия и по нея поръчвах спалните комплекти,че и нормален за единично легло идва голям за неговото легло, което е 70 на 170)...

# 9
След изписването го завивах с дебело одеало+ дълги дрешки и чорапки.Това си беше достатъчно,защото пускахме и парното(зимно бебче).През лятото с къси дрешки и леко одеалце.Като почна вече да се движи по-активно,постоянно се отвиваше и реших да му взема чували и да много практични.Топлината не излиза и няма как да не е завит.Имаше един чувал,на който можеше да сваля ципа,но цитъп беше развален.На други не е успявал.
В момента тук не е още толкова топло и му слагам все още чували.

# 10
Аз съм наясно, че чувалчетата са най-безопасни, но при мен не стана с чувалче. Завивам си я с чаршафчето. Вече е на 11++ де, повечето време се отвива. Когато беше по-малка просто подпъхвах чаршафчето между матрака и кошарата от двете страни, да не може много да го мята и не съм имала проблем.

# 11
Зимата спи с тънка пижама в чувал, лятото по боди/тениска и тънка пелена или чаршаф. В момента още не е толкова топло нощем и спи с пижама с дълги ръкави и крачоли, но не го завивам. Спим на отворена врата и му мятам чаршаф, само ако ми стане студено.

Общи условия

Активация на акаунт