Съседите ми заплашват с подписка, защото котките ми мяукат – търся съвет

• 1 579
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
Напиши кой е твоят град и ще се опитаме да помогнем с информация за безплатна кастрация. Аз имам инфо за Стара Загора.
И да, надявам се да тролиш. Иначе... горките котета. На терасата при над 30°.

# 16
  • София
Има в цялата страна.
И не е нужно да ги пуснеш на пътя.
Вземи пари от близък, даже съседите може да се съгласят да ти заемат, понеже е за тяхното спокойствие и заведи животните на ветеринар.
Или потърси отговорни хора, които да ги гледат и да не ги мъчат като теб.
Когато не можеш да се грижиш качествено, не мъчи животните!

Понеже е забранено да се пускат линкове, напиши в Гугъл "Безплатни кастрации на бездомни и дворни котки." Отвори съответния сайт и в търсачката провери най-близкото до теб място. По градове излиза информацията, показва клиники, фондации, кампании и т.н.

# 17
Получи над 10 съвета и пак питаш какво да правиш? Скъпо било? Аз ако искам нещо и то ми е скъпо, то не го правя. Безумна тема.

# 18

Сега заспа много ги тормозя....
Няма да му помогнат съседите те искат да съм ги махала щом чак подписи и заплахи...
За Троян става на въпрос

# 19
Пиши в някоя от групите за котки, че търсиш помощ да ги кастрираш.

# 20
  • София
https://www.bg-mamma.com/?action=profile;u=728439;sa=showPosts;a=all;start=330
Помня, че с другия ти профил имаше същата драма преди година. Тогава съфорумки предложиха да платят кастрацията директно на клиниката и ти изчезна. Пари на ръка ли искаш?
Скрит текст:

Сега заспа много ги тормозя....
Няма да му помогнат съседите те искат да съм ги махала щом чак подписи и заплахи...
За Троян става на въпрос

# 21
Животните искат доста консумативи. Храна, тоалетна, лекар, и т.н., но нямаш 100 лв. За кастрация. Малко странно. Отделно, ако човек няма средства за отглеждане на животни, не ги взима или поне си взима 1, а не 2. Наистина според мен ги измъчваш. Аз бих направила подписка, защото не бих искала да ми мялкат по цял ден. Не е нужно да ги хвърляш, но можеш да ги подариш или поне едната.

# 22
  • София
Да, тормозиш ги, щом не ги кастрираш и оставяш да се мъчат, заради природните си инстинкти
Явно наистина или трошиш, или просиш пари.
Ако си сериозна, потърси съдействие от Общинския приют в твоя град, от Българо-Германското сдружение за животните или пиши в групата във ФБ (Котките на Троян).
Ловеч ти е близо. Те вчера обявиха кастрационна кампания. Цялата информация е в групата Ловешки лапички. Има хора, които може да ти съдействат и с превоз, защото го правят в много случаи.

# 23
  • Варна
Тормозиш ги. Хормоните им бушуват, ти нямаш възможност да се погрижиш.
Съжалявам да го кажа.
Щом терасата е варианта за постоянно, по-добре ги пусни.
Жал ми е за котките, жал ми е за съседите също.
Спри да заплашваш, че ги пускаш навън.
Просто ги пусни, може да имат по-голям късмет.

# 24
Направо си мъчите и котките на терасата и съседите от блока.
Вместо да си купувате ашваганда и да мислите за  мъжа зодия Риби, разходете се до най-близката вет.аптека - 1 кутия 30 таблетки струва 7-8 лева. Дава се по 1/2 таблетка на ден на 1 котка 8 поредни дни.
Ако в аптеката продават на бройка за двете котки ти трябват общо 8 таблетки, което е около 2 лева.
Сега ако и 2 лева кажеш, че нямаш, язък ти за претенциите.

# 25
  • Варна
Но таблетките са временно решение.
Не добро.
Котките не са цвете в саксия.

# 26
Значи, относно тези хапчета знам че са вредни защото предизвикват болести и т.н и в Гугъл ми излезе само Ноновулин. За него пише пък че е за мъжки.
Изобщо колко ще е траен този ефект?

# 27
Но таблетките са временно решение.
Не добро.
Котките не са цвете в саксия.

Абсолютно съм съгласна. За сега това е решението обаче.
Кастрациите на женски котки са около 70 лева, но може да се потърси съдействие от фондация, програма към някоя община. Не са пари, които не могат да бъдат заделени за няколко месеца.

Значи, относно тези хапчета знам че са вредни защото предизвикват болести и т.н и в Гугъл ми излезе само Ноновулин. За него пише пък че е за мъжки.

Има си мъжки, има и за женски котки. Вредни са като се дават постоянно, ако се дадат еднократно няма да навреди. През това време ще мислиш за трайно решение.
Намери аптека, най-добре с клиника, ще ти обяснят всичко.
Наистина за 2-3 лева в момента можеш да си решиш всички проблеми.

# 28
Ти като си болна, ходиш ли на лекар или си предписваш сама лекарствата?!?!?!?!
Не смяташ ли, че е редно да посетиш ветеринар, щом ще даваш лекарства на животинките, а очакваш някой да ти отговори и да ти намери цялата информация във форум. Моля, спри да пишеш и да се излагаш и отиди на ветеринар и ги кастрирай. Ако не, пусни ги за осиновяване, за да намерят стопанин, който да се грижи по-добре за тях. Абсурдно е да ги държиш на терасата, дори и да не е през целия ден. Защо не ги държиш вътре на по-хладно, дори когато те няма. Не помисли ли, че гледането на животинка е ангажимент, който струва пари?

# 29
  • на село
Ако съм на твоите съседи, ще се обадя на защита на животните да ти ги вземат. Тези котки не трябва да остават при теб. Нали ще скочат през терасата, имаш ли представа какви неща ги кара да правят нагонът? Остави дето мяукането тормози съседите ти.
Като нямаш пари да ги обгрижваш, защо си ги взела?

Общи условия

Активация на акаунт