Цитолитична вагиноза

• 395
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, прекрасни!
От известно време имам някакъв дискомфорт. Сама си го определих, като цитолитична вагиноза, защото минах няколко доктора, различни изследвания - всичко чисто, само с лактобацили над нормата. Всеки един доктор ми изписва различен интимен гел с по-високо ph и нищо друго конкретно. Като цяло съм спряла приема на орални пробиотици от два месеца, лекувам се със сода (само измивания от време на време и три вагинални душове за месец) и докато отшуми, преди цикъл отново започва дискомфортът, след това по време на цикъл няма нищо и след цикъл пак започвам с измиванията със сода.
Моля ако някой е минал през това, да ми каже какви вагинални глобули или билки или каквото и да му е помогнало, да ми сподели.
Усмихнат ден на всички! 😊

# 1
Пробвай един курс със Силвържин плюс. Имала съм добър успех при ЦВ.

# 2
Благодаря ти за отговора!
Има ли значение по кое време на цикъла да го започна и колко дена се поставя?

# 3
Те са 10. Няма значение по кое време на цикъла, просто да не си в цикъл.

P.S. Сексуално активна ли си? Имаш ли постоянен партньор? Защото, честно казано, за такива проблеми понякога секс без презерватив, но с човек, за който знаеш, че няма някакви други инфекции, много оправя тези състояния. Спермата е леко алкална и също до някаква степен редуцира прекомерния растеж на лактобацили.

# 4
Омъжена съм и в момента си бебеправим в почивка между инвитро процедури. Мъжът ми е абсолютно чист.
Вчера и днес пак се чувствам добре, все едно, че нищо няма, но утре ще си взема Силвержин плюс, да си изкарам един курс, докато не ми е дошло и ще се надявам да не се появява повече този дискомфорт. Решила съм и да си прегледам и естрогена, че Март месец горе-долу когато започна това парене бях и на Естрофем...
Имам си едно на ум, че може и да е от някой хормон.

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 20:49 от M.Z.

# 5
Напълно възможно е да е хормонално.
Успех с всичко - и с ЦВ и с бебеправенето.

# 6
Много ти благодаря, Мила! 🤗

# 7
Интимна пяна Гинексид също ще помогне, защото съдържа хлорхексидин (макар и в минимално количество). Иска се редовна употреба обаче.
Внимавай да не преминеш към редуцирани лактобацили , сега се считай за щастливка, много жени тук се борят да завъдят лактобацили, а не успяват Simple Smile
Но да, дискомфортно е - ще се регулира постепенно. Не е здравословен проблем, който трябва да те притеснява.

Общи условия

Активация на акаунт