АС и други романтични К-драми - тема 14

• 21 657
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
  • Русе
https://www.facebook.com/reel/1482251732987094
Някой искаше да чуе как пее И Че-Мин...случайно ми мина пред очите. Simple Smile

# 451
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Белл, в грешка си със символиката с розовата китка на Сокчовия ревер. Отдавна я разчепкаха, оригинален аксесоар към костюма му е, т.е. нито е свързана с кампанията, нито е нещо, за което той се е сетил.

Уин, съмнявам се, че в това видео чуваме истинският глас на И Че-Мин.

# 452
  • Варненска клюкарка
Профче, то пък така си е направо странно щом една стилистка вззела та уцелила най правилния момент да го облече с правилните дрехи, та се оказал единстве с розовата китка на ревера, дето му е комплект със сакото.

Някй искал да види пеещ ли Че Мин ли? Ето тук го има на английски и на пианото.
https://www.youtube.com/shorts/wrZ85Y1j-ng

Не знаех че пее тази песен която много харесвам, ама изпълнителят  който автоматично  ми се изписва  Шортс пише ДоЙонг. Освен и двамата да я пеят, често се случва и някой певец и актьорът от серияла да имат свои варианти на песен от ОСТ  в който участва съответния атьор
https://www.youtube.com/shorts/yKF_S6f9PMI

При вас има ли някава промяна в изгледа на форума на екрана? При мен стана някак по тесен и шрифта леко се смали- лека е раликата, ама ми е дразнещо като се променя това  с което съм свикнала.

# 453
Редактирано.
------------------------------------
При мен не забелязвам разлика. Освен това по принцип го гледам увеличено на 120% (два пъти Ctrl и +).

Днес нямах време да преглеждам нета. Мисля след малко да видя кой от наглежданите ми сериали има пуснати нови преведени епизоди и да се потопя в тях.

------------------------------------
Роце, прочетох те оттатък Hug. Ти си забелязала рамьона с К-поп ловците на демони, но до тях на снимката ти е този с Джин от BTS. Laughing
Благодаря за обърнатото внимание на оттичането на повърхностните води на Чеджу. Да видиш после и на континента как е! Hands V

Изгледах и третия епизод на To The Moon. Много скучноват върви и си признавам, че често ме приспива. Засега Ким Йонг Де е далеч от центъра на сюжета, т.е. мярка се рядко на екрана. Трите главни героини са три неудачници, които не успяват да вземат живота си в ръце. Но пък се опитват да гонят Михаля. Въпреки тук-там комичните моменти, не успявам да се разсмея. Не ми харесва и озвучката. Женският глас леко фъфли и не успявам да ѝ разбера понякога какво точно е казала. Т.е. ставам изгубена в превода, а в сериала често вместо с действие, събитията се поднасят чрез монолози на героините. Все пак се надявам да стане поне малко по-интересно в следващите епизоди.

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 03:04 от profi_1

# 454
  • Варненска клюкарка
Проф, то и аз вдгнах на 120% иначе рязката промяна в изгледа от вчера е дразнеща, веднага гледах да си понаглася доколкото мога предишния вид. От вчера вечерта Мамата ми се сви някак към средата на екрана без нищо да съм пипала в настройките.

Все се каня да питам, някой тледа ли сериала на Джуно, той всъщност започна ли т.е. пуснах ли го на НФ? Тематика за МВФ не ме привлича, но ми излизат негови кадри с главната и дори от кратките видеа се вижда че добре си взаимодействат. Ако някой гледа, моля да сподели впечатления.

От W Korea са премахнали всички видеа от Информираността за рака на гърдата, не знам как става, но са изчезнали и видеа от профилите на потребители в интернет които са си правили свои клипове  както всичко се размножава в интернет и влизайки в частни профили под друга форма тези видеа заживява собствен живот. За официалните разбирам, но как спират народното творчество и кога успяха да ровят по профили не разбирам. Аз бях си заделила да прегледам едно което беше натрупало доста коментари от корейци, но като цъкнах линка преди няколко часа вече го нямаше.. Корейци коментираха отдолу че както в Корея при скандал не се засягат само основния проблем, а тръгва ескалация по веригата, вероятно това списание скоро няма да може да снима и интервюира нито една звезда от актуалните имена, със сигурност имена от първа и втора лига няма да може, но това ще доведе прблем на корейското издание с лиценза от американското...Коментираха че  списанието/собствениците на лиценза няма да се отърват с това, а вероятно големите брандове ще си искат парите за реклами и внесените дарения. Засега от W Корея  освен че премахват видеа, няма никакъв коментар.

С големи съкращения, спестявам от подробностите с имена на гости, скандалното парти, алкохола, скритата реклама и т.н :

На 18 октомври разделът, посветен на кампанията „Love Your W 2025“, напълно изчезна от официалния уебсайт на W Korea. Освен това много свързани публикации в социалните медии бяха маркирани като „редактирани“, което показва, че изданието е осведомено за мащаба на негативната реакция.
След скандалното парти с неподходяща музика и видеоклипове, от което потърпевши са  предимно присътващите на място, следва и друг връх на цинизма, касаещ цялото общество - след събитието W Korea публикува реклама за сешоар с хаштага #LoveYourW, което предизвика ново възмущение в обществото – потребителите бяха възмутени, че това може да се възприеме като подигравка с пациенти, загубили косата си поради химиотерапия.
Въпреки критиките, организаторите запазиха мълчание, без да предлагат нито извинения, нито обяснения. Междувременно скандалът се разпространи и върху въпроса за даренията.
W Korea по-рано твърдеше, че в продължение на 20 години кампанията е събрала и дарила 11 милиарда вона за благотворителност. На 17 октомври обаче членката на Националното събрание Лий Су-джин от Комисията по здравеопазване и благосъстояние публикува данни, показващи, че действителната сума на даренията е била само приблизително 3 милиарда вона. Освен това беше разкрито, че от 2017 до 2023 г. изобщо не са регистрирани дарения, което предизвика шок в общността.

Допълнителни съмнения възникнаха, когато беше разкрито, че главният редактор на W Korea, Лий Хе-джу, е и член на борда на Корейската фондация за здраве на гърдите, която получава тези дарения. Това повдигна въпроси за потенциален конфликт на интереси и липса на прозрачност в структурата за набиране на средства.

И нещо което много ми хареса, освен цялата история която ще преразкажа много накратко по-долу 2 те снимки са страхотна идея как да се съобщи новината на роднините - поръчвате си шапки с надпис  Мама и Татко,  снимате се със снимката от ехографа и  я пращате на бъдещите баба и дядо Heart Тези двамата не знам дали са направили така, но определено са се въздържали да пуснат тези снимки в профилите си в мрежата, докогато са били актуални, правят го чак сега.
Поредните известни за които се е спекулирало имат ли връзка, нямат ли, а те  оказва се че докато обществото се чуди са си родили бебе Joy Знам че равни нямат в опзването на личния си живот, ама все пак тези доста далеч са стигнали... Joy

Тя модел, той актьор, не съм ги чувала досега.  Уилям Чан и Хе Су.

През 2023 е имало някакви слухове, но после е излязла информация че са се разделили, миналата есен се е коментирало че са забелязани на почивка в Япония, но пак от информационна агенция ЕЖК. Те самите никога не са потвърждавали и не са отричали нищо, пълно мълчание, все едно не става дума за тях. Тази година през лятото тя спряла да се снима като модел, в мрежите се коментирало че може би се е отказала от професията и вчера излязоха тези снимки, както и още няколко с бременния корем и двамата с вече роденото бебе Two Hearts Знае се че свтба не е имало, такава шумотевица едва ли щяха да опазят от обществото, но за брак не се споменава дали все пак са успели да подпишат.

дори и с такива фкти на някои им е трудно да повярват
https://www.youtube.com/shorts/CNAXx3kMBMA

Скрит текст:

Горното ме подсети как този март малко преди скандала със Звездю случайно беше разкрит развода на двойка актьори, не запомних имената им. Пишеше че са се снимали като втора двойка в сериал преди 7-8 години. Тогава са забелязали че имат доста добра химия и дори се шегували че те трябвало да бъдат в главните роли а умрелите гавни. Сериалът едва изкретал до финала и нищо повече, не са ги спрягали за двойка,  а те 3 години след партньорството взели че се оженили, за което никой не разбрал, усетили ги чак при развода и то заради актуалните слухове за прясно разведения че има връзка с някаква актриса. На някой случайно му беше направило впечатрление от месечните сводки от съда .Като избухналия скандал със Звездю  подробностите за тяхната история секнаха.

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 18:30 от Беллора

# 455
  • пустинен пъпеш
Бел,аз гледам сериала с Джуно,в Нетфликс излязоха 3 еп.,днес се очаква 4-ти.

# 456
  • Варненска клюкарка
Бел,аз гледам сериала с Джуно,в Нетфликс излязоха 3 еп.,днес се очаква 4-ти.
И как ти се вижда?

# 457
  • пустинен пъпеш
За момента съм закачена на въдичката,току-що изгледах и 4 еп.,но засега сериите са ми малко  натоварващи заради изобразяваните моменти ,свързани с национална ,а и с фамилна криза.(в сериалите най-често търся настроение,атмосфера,музика,багри ,водещи до желателно ненапрягащо съпреживяване на случващото се на екрана,неслучайно предимно и това отразявам в мненията си).А Джуно си е все така чаровен и някак се загатва за оптимистично продължение.

# 458
Белл, поднесоха извинения от W Korea и в изявлението си признават, че събитието, проведено на 15 октомври, е било неподходящо по отношение на планирането и изпълнението си, предвид целта на кампанията. Приемат критиките и се извиняват на всички. Казват още, че ще продължат да подкрепят кампанията, като преразгледат целия процес на планиране и провеждане на събитието си с по-голямо внимание.
Фенски видеа има, не мисля че са трити. Ето ти един акаунт с десетина поне от това събитие. https://www.tiktok.com/@dykimdobby_21?refer=embed Има и със Сокчо.
Лично аз харесах, че от това видео мога да видя на една маса един срещу друг седящи Джей Хоуп (BTS) и Теянг (BigBang), на съседната един срещу друг ВИ и Пако, на следващата е Минчо, но жената срещу него не ми е позната.

Да почват вече с раздаванията на разни награди, че да има нещо по-актуално.

От сериала "Омъжи се за мен", на Чонг Со Мин (Съседския) и Че У Шик изгледах и третия епизод и мога да кажа, че героинята на Со Мин е ужасно дразнеща. Или сценаристите са такива. Питам се каква е вероятността всичките решения, които ги вземаш в живота си, да са грешни? И да вършиш глупост след глупост без грам здрав разум в главата. Чувствам обида за интелекта ми като същество от женски пол, че са създали героиня, т.е. друго същество от женски пол, която да е същинска овца, или патица, изберете си вие. Не е като да не сме гледали големи бели птици главни женски образи, ама тая е направо неадекватна. Върши неща, които никое здравомислещо същество не би тръгнало да прави. Не за друго, ами инстинктът за самосъхранение би сработил. На тази ѝ е сбъркан.

# 459
  • пак на Рив Гош
Роце, прочетох те оттатък Hug. Ти си забелязала рамьона с К-поп ловците на демони, но до тях на снимката ти е този с Джин от BTS. Laughing
Благодаря за обърнатото внимание на оттичането на повърхностните води на Чеджу. Да видиш после и на континента как е! Hands V
😂
Ейййй, знаех си, че ми е познат от някъде 😂😂😂
В Edya Coffee нямах проблем да разпозная У Сокчо, ама там той те посреща още от вратата, а вътре е на поне 3-4 постера, без да забравяме и картонената му фигура почти в естествен размер 😆

# 460
Поставям ви бойна задача - да разпознаете спътниците на ВИ (с оранжевата шапка) в това бягане.

Видеото - https://x.com/i/status/1979964417493119422

В нета предположенията са -

Докато някои публикуваха, че тича с Wooga Squad, други твърдяха, че това са Сонг Канг, Ким Йънг Де и Джехьон от NCT.
За незапознатите ще допълня, че ВИ и Джунгкук в един скорошен лайв поканиха ARMY да тичат с тях покрай река Хан. Бяха много смешни, когато поставяха и коментираха условията за съвместно бягане, особено "не бягайте по-бързо от нас". Joy

Оставям ви и едно ръководство за начинаещи в к-попа. Stuck Out Tongue Winking Eye
https://fvision.eu/bg/2020/08/24/k-pop-what-we-need-to-know/

# 461
Оставям ви и едно ръководство за начинаещи в к-попа. Stuck Out Tongue Winking Eye
https://fvision.eu/bg/2020/08/24/k-pop-what-we-need-to-know/
Проф, от къде го изкопа това? До някъде съм съгласна с нея. Има обаче и още какво да научи и най-важното от всякъде личи, че е Aeris т.с фен на ЕХО /EXO-L/. Но като цяло е дала доста сбито обяснение за К-попа, което е по-важното.Не че човек може да обхване всичко в К-попа, който се мени не за дни, а за часове Smiley

# 462
Чичко Гугъл понякога изплюва невероятни неща, когато го питаш съвсем друго. Joy
Аз още не съм го прочела, че трябваше да тръгвам за работа и бързах да си пусна поста. Да поработя малко и после ще си направя кафе пауза с к-поп ограмотяване. Wink

Да си кажа и моето предположение за бягащите с ВИ. Този вдясно от него на мен ми прилича на Пакито, а този вляво има стойката на Пако. Но пък от снимката в кафенето личи, че не е Пако. За ориентир, ВИ е висок 179 см.

П.П. Да кажа, че виждате сред колко народ се "разтъпкват" и само направилата видеото разпозна ВИ. В ежедневието, когато не очакваш да се сблъскаш със селебрити, най-често изобщо не го забелязваш.

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 09:44 от profi_1

# 463
  • Варненска клюкарка
Проф, когато писах вчерашното мнение сутринта към 9 и нещо все още нямаше извинение от W Korea. Сложила съм цитат писах че е със съкращения от по-дълга статия, но все пак изреченията за свалянето на офцициалните видеа и премахването на други свързани с тях е останало в текста. В Шортс премахнатите преди няколко часа  изглеждат така - за миг, част от секундат екранът на телефона просветва и се вижда съдържание, но после се появява тнадпис на черен екран.

Моя шортс в момента е някаква каша от такива видеа и виждам че са затрити десетки, вчера, онзи ден буквално всяко трето беше черен екран. Днес пишат че някои потребители са получили съобщение с молба да  премахнат нясои видеоклипове с такива кадри. Без натиск, само молба,завършваща с благодарност.

Да те питам твоите момчета хейтят ли ги заради танците и пеенето на онова парти?  

Направо се шокирах, но У Сокчо го изравняват със земята пял, пил, тацувал, бил излязъл на лов.... Вече писах че му подаоха бележка която да прочете пред камерата и го накараха да изпее няколко фрази от Хепи бърт дей, във видеата с музикалното оформление на вечеринката не е пял. Танците му - само клатеше глава в такт и пляскаше, той си е голямо дРъво по отношение на танците и не се и опитва даже. За алкохола вече писах че нарочно му бутаха чаши направо в ръцете, след като отпиваше една глъдка ги оставяше някъде... Описах и как беше седнал до бутилките с шампанското, вероятно не се усети, че го използват да си рекламират скъпия елитен алкохол. На повечето видеа е с чаша вода с лимон, но на хейтърите изобщо не им пука, нали е чаша... Капката която преля чашата е това че се е снимал с Чанг Уон Йонг от IVE. В коментарите под няколко видеа го наричат любител на месото (плътта) под такива кадри питат "ходихте ли вече в някоя месарница в хотела (разбирайте хотелска стая) и в тоя дух описателни пошлсти които ме е срам да повторя.. Да кажа че и Ли Че Мин също се снима с нея, ама там настроението под снимката беше съвсем друго поздравяваха ги, хубава двойка, да се взимал с Чанг Уон Йонг и да не се излагал повече с неговатаофициана. Джуно също се снима с нея, но там оправданието че след 40 дни двамата ще са водещи с нея на нградите ААА....Пък на Сокчо за една снимка му приписаха всякакви грехове, по черен от Звездолин го изкараха, щото девойката с 13 години по-млада от него -  горкото  дете само на 21. А те се  познават - беше му взела кратко интервю на миналогодишните ААА, той пък и поднесе награда на Сеулските  музикални награди това лятот, какво трябваше да направи на партито, да я напъди ли? Че то около него имаше цяла група момичета, в това число и 3 от нейните колежки от групата. Що не се бил махнал след снимката, а той старателно избягваше онези дами по дантелените гащи и с едната на която също беше поднасял награда лятото само си биха едни поклони, то с тях май като цяло и други избягваха да се снимат, та затова си  позираха основно една с друга. В момента сякаш върви кампания срещу Усокчо с такова впечатление оставам, а той е виновен колкото и другите че е бил на злополучното парти. Вече му се отразява зле на репутацията - до преди партито почтимесец беше водещ в двата кръга на гласуванията за награда за популярност на ААА 2025, награди на  най-популярното корейско лайв стайл издание, които тази година ще се проведат в Тайван на голям покрит стадион, при това водеше с много голяма преднина пред следващия, а след ззапочването на третия кръг точно на 15.10. денят на злополучното парти, от следващия ден 16.10 вечерта резултатът му слезе на второ място в гласуванията от как нетизени обидени от "поведението му" призовават да се оттегли фенската подкрепа за него. Късно снощи резултатът му вече отиваше към третото място. Някаква лудост нетизенска, направо не вярвам какви глупости правят - дори срещу Джей Пак и ужасната му песен няма такова нещо както е в момета срещу Сокчо Flushed
А въпросната млада айдълка Чанг Уон Йонг е сигуно най харесваната чисто физически корейка, абонирана е за първото място в класациите за най популярни айдълки, рекламно лице  на  най-много големи международни компании, повече дори от договорите за елитни марки на Ча и Сокчо взети заедно. И нея и Сокчо  ги наричат празноглави, за нея се люшкат в двете крайности, от уличница до малко невинно момиче, него от любител на плътта, до алкохолик, глупак, манипулатор и т.н.  И всичко заради ена снимка на която просто позират двамата държейки чаши с шампанско.
https://www.youtube.com/shorts/yJS3aQt9Oeg

Другите видеа направо ми е неудобно да сложа, езикът под тях е още по лош от горното. дори не са имали какво да сложат като компромат- само въпросната снимка и танцуващато айдълка някъде зад него, а другите 2 кадъра са стари от наградите от миналата година и от това лято за които споменах по-горе.....

Ето я айдълката  с други момци, не ми изглежда на 21. И нея са я снимали с един куп чаши отпред, което не означава че са нейни. И на различните снимки държи различно питие т.е. общо 4 различни питиета - с RM огледална чаша, на масата държи с чаша червено вино, със Сокчо шампанско, но нея за разлика от него не я пращат при алкохолиците. Просто организацията жестоко е злоупотребила с имиджа на присъстващите, тикайки им чаша след чаша, снимайки ги с много алкохол, пък върви обяснявай после че не пиеш, или го правиш защото като ти предложат тост не можеш да откажеш- последното една от особеностите на възпитанието на корейците по отношение на алкохола. По възрастния налива, като ти предлат пиене не откаваш, защото се смята за невъзпитано...
https://www.youtube.com/shorts/H1PCNsZ_xxI

Роце аз в сериала на Сузи и Убин чак останах изненадана като видях обект от веригата Edya Coffee без обичайния любим светъл образ по стени, витрини, картонен посрещач в цял ръст или отпечатанпо картонените чаши Joy

Проф, толкова лош физиономист съм, че такива сенчести фигури абсурд да разпозная. може би бих предположила по ръста че може да са на Сонг Канг и Ким Йонг Де, ама ще е несериозно...

# 464
Белл, моите момчета ги бяха награчили първи, след тях се прехвърлиха на останалите.
Спри да им се впечатляваш толкова на хейтърите. Понеже не следиш к-попа, както аз, не си свикнала на подобна безумщина. Но това е обичайното поведение на известна част от корейските фенове. Живеят с мисълта, че айдълите са им лична собственост и предявяват напълно откачени претенции към тях, далеч от всякаква реалност. Все едно са в паралелен свят. Изблиците им са тотално лишени не от здрав, а изобщо от разум. Както казваше Крисс, има нещо в млякото там. За съжаление май в последните години тази фенска част става все по-голяма и все по-малоумна. Хич не е случайно, че поредно събитие за раздаване на корейски награди ще е извън Корея.

Излязъл ли е и четвърти епизод на Омъжи се за мен, и някой изгледа ли го? Че май само аз го коментирам тук. Искам да знам дали продължават детинските изпълнения на главната. Знам, че инфантилизмът е на почит в Корея, ама на мен не ми е по вкуса. Колкото и да харесвам Со-Мин, като нищо ще се озове в изключително рядката при мен категория "недогледан сериал". Може евентуално само второстепенният герой - момчето за всичко на чеболската компания, подарила къщата, да го спаси. Той е интересен и ми е любопитно каква е неговата история.
Виж, героинята в Мис Инкогнито е съвсем друго нещо. Поведението ѝ напълно съответства на възрастта и живота, който е живяла. Няма нищо необмислено, няма нищо лигаво. Нормална жена, бореща се с живота.

Общи условия

Активация на акаунт