АС и други романтични К-драми - тема 14

• 21 643
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Снощи отметнах 5 серии от спортния The Winning Try (Мы творим чудеса).
Харесва ми и трудно се отлепих от компа, просто защото все пак трябва и да поспя Joy.
Сюжетът се развива в училище за спортни таланти, но няма изразен фокус върху нормалните за възрастта любовни трепети. Нито пък върху аналогични между учители. Няма типична романтика. Повече е съсредоточен върху борбите между възрастните и израстването и съзряването на младите, покрай видяното в тези борби. Освен 3-4 страшно сладки млади актьори в отбора на ръгбистите, т.е. накуп няколко "Ча Юн-У" Stuck Out Tongue Winking Eye, в които няма как да не се загледаш, останалото не блести с красота, а с изява на обичайно характерни герои. Има способна и талантлива ученичка с явно беден произход и без обществено влияние на семейството ѝ, но пък майката е властен характер (това само на база телефонни  комуникации). Има си нейна конкуренция - разглезена и неособено способна щерка на власт имащ в образованието татко, пълен кретен. Но фокус върху младежките лирични взаимоотношения почти няма. Те някак само допълват цялостната картина в училището. Има некадърни и алчни треньори и заместник-директор, които плетат кошниците си грубо погазвайки мечтите и чувствата на младежите. Има и добра и подкрепяща, но твърде плахо отстояваща справедливи позиции директорка. Треньорът в центъра на събитията е гонен от болест и демони от миналото си, а бившата му любима - помощник-треньорка в същото училище е твърде обидена за това, което тя смята, че се е случило в миналото, за да вижда обективно. Освен това е газена и тъпкана, по корейски брутално, от "началниците" си в училището и едва се справя със собственото си оцеляване. Интригите се въртят като в офисен сериал, но без да са самоцел, а просто побутват сериала нататък. На преден план са единоборствата на характери и израстването на група младежи, търсещи мястото си в живота.
Пускам ви една песен от ОСТ-а му, който целият много ми харесва.

Тук плейлиста с ОСТ-а - https://www.youtube.com/playlist?list=PL2Jxuyl0NcIj4Ei7zb3apaKS5AmP7LYny

# 496
# 497
Профи, симпатично сериалче беше The Winning Try. Бях писала за него, но може да е било и в другата тема. Имаше забавни, комични, затрогващи и драматични моменти. Имаше грешки, имаше поуки, имаше съперничество, имаше и дружба. Създадоха се нови приятелства, подновиха се стари такива. Хубав финал.

# 498
2в1 гледах нещо друго, когато пуснаха сериала и въпреки добрите отзиви нямаше как да го гледам тогава.

Финалът си го оставих за днес. Hug
Ама само него. Другото го изгледах нощес. Сценаристите ме изненадаха приятно с това, че не познах двете млади момичета какви са и кой как стои зад гърба им. Всъщност и двете излязоха страшно стабилни, борбени и предпочитащи да разчитат единствено на собствените си усилия и талант за да постигнат успех. Да допълня, че ролите им са по-скоро второстепенни, за мое съжаление. Знаете, обичам да виждам младежката любов по сериали Wink. А в очите на някои от възрастните, да кажем, имаше ледено стъкълце. Някои го разтопиха, други не. Чакам да видя на финала кой колко ще е надмогнал егото си и е осъзнал грешките си, или пък не е.

# 499
  • Варненска клюкарка
Аз изгледах и 6-та серия на Омъжи се за мен. Хареса ми как бившия започна да получава от собственото си лекарство, сценаристите ме изненадаха на финала на серията как главния не направи сцена на главната заряди лъжата и, а без дума да каже пое от ръцете и нещастно потрошения и бивш. Сякаш усещам и някава заигравка със заглавието на английски "Мarry me" и името на главната - Ме Ри. Рейтингът има много лек спад и последно е бил 7,1% Дано не се забатачат много в предстоящите разкрития, или с изнудването  от страна на бившия което съм сигурна че ще последва, когато разбере за апартамента. Само на мен ли главния някак леко ми прилича на една по-млада версия на Ю Йон Сок?

Прихнах на глас как се снимат сцени с езда в близък план, особено докато "преминават" покрай дървета 😂🤣
https://youtube.com/shorts/iNQc8cNZfFk?si=YSN6RQsSrrANVPln

Сокчо показва пъп
https://www.youtube.com/shorts/7JRR2aplmDM

Напоследък коментират ужасното му отслабване, че е започнало през юни, малко след стартирането на  снимките за сериала с АйЮ. Имаше сравнения със скорошния му вид на онова злополучно парти на W преди 2 седмици с  клечките мърдащи в крачолите на панталона му и видът му с тесния панталон на наградите Баксанг, където краката му си изглеждат съвсем нормални. Коментират също и скорошно изказване на АйЮ, че е качила килограми, по собствените и думи нещо, което не и се било случвало от години. Корейците пишат че това е класическа картинка че нещо не им е наред и на двамата - как мъжете отслабват, ако  нещо ги мъчи и обратното, как жените ако не са щастливи, или каквото там не им е точно, започват да хапват повече и съответно им се отразява на фигурата. Напомнят изказването и че прояла сладко по думите и "покрай снимките" Дано няма някакъв конфликт между тях, почти нищо не се чува за сериала им.

Роун днес постъпва в армията и вече се показа с новата си прическа

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 18:16 от Беллора

# 500
Редактирано!
----------------------------------------
The Winning Try (Мы творим чудеса) 2025 - изгледан. Тук с озвучката на Animaunt.
За Белл, ако прояви интерес, сериите в контакта - https://vkvideo.ru/?q=%D0%9C%D1%8B%20%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0 … %D0%B0%20AniMaunt)
Много свеж и приятен сериал, който с по нещичко напомня на поне няколко от харесваните от нас сериали - Феята на щангите, Истинска красота, може би и малко от Наследниците, сигурно и на други младежки, които в момента пропускам.
Аз много го харесах и го слагам в "кутията" с тези с възможната повторка. Достави ми истинско удоволствие и някой ден бих се разведрила отново с него.

-----------------------------------------------
Без Ча Юн-У, който е в армията, се състоя VIP премиерата на филма с негово участие „First Ride“. Ако си мислите, че не се е намерил верен приятел, който да компенсира тази липса, грешите Laughing.
Джунгкук се появи на червения килим, носещ плюшен вариант на Ча в реален размер, предизвиквайки истинско веселие сред присъстващите. Joy
https://twitter.com/i/status/1982766273244332496

https://x.com/i/status/1982768098684879097
Ето ситуацията през погледа на Диспатч -

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 20:26 от profi_1

# 501
Профи, можеш да пробваш и Racket Boys. Подобен като усещане е. Топъл, човешки сериал.

А, ако си навита за още нещо на спортна тематика ще дам няколко заглавия, пък може и да си харесаш нещо от тях.
Hot Stove League (2019-2020)
Dr. Champ (2010)
Dream (2009)
Taereung National Village (2005)
Love All Play (2022)

Тези са японски, но наистина си струват.
Buzzer Beat (2009)
Pride (2004)
Engine (2005)
Tumbling (2010)
Regatta (2006)

Уточнявам само, че в почти всичките, независимо че има някакъв спорт, водещото са човешките взаимоотношения и израстването на героите дали като спортисти, или просто като по-добри хора.

# 502
Редактирано.
-----------------------------------
Благодаря 2в1, ама сега ми е ред на текущите сериали. Болничните ми също свършват, така че ще премина в режим на търсене на време за сериали, а не на сериали за запълване на свободно време.
И един ситно изписан лист със заглавия имам, които до момента все не съм успявала да изгледам ... Joy Някои от корейските ти предложения може би ще влязат в него. Японските ще ги пропусна. Не харесвам звученето на езика, също както не харесвам и звученето на китайския.

-------------------------------------
Нищо не пишете и се налага да редактирам.
Вчера на изискана церемония се взеха Kim Ga Eun (Кингленд, Картофения) и Yoon Sun Woo (деветият принц от АС). Сред присъстващите са били колегите от актьорския състав на Кингленд Джуно, Юна, Ким Дже-Уон, Го Уон-Хи, Ан Се-Ха, колежката от Картофения Ии Сун-Бин, още Мун Джи-Ху, Ким Ги-Ри и т.н.
В нета има много снимки, но предпочетох да ви донеса само една - на главното действащо лице Joy и видео от церемонията.

https://twitter.com/i/status/1982445964813287838
Котката на булката със сигурност не е участвала, но не знам дали се е включило и другото ѝ куче. На трите животинки могат да се видят снимки в инстаграма ѝ.

В това време на друг континент ВИ се включи в Vogue World: Hollywood след като преди месеци лично Ана Уинтур го покани. Колко го ценят личи и от сайта на Вог, където му е отредено централно място в колажа с присъстващите - https://www.vogue.com/slideshow/vogue-world-hollywood-2025-celeb … -arrivals-fashion
На самото шоу ВИ бе седнал между Дакота Джонсън и Синтия Ериво - https://www.instagram.com/reel/DQTUzOKjEeV/

ВИ и Дакота се познават добре покрай нейната 8-годишна връзка с фронтмена на Колдплей Крис Мартин, който е истински приятел на момчетата от BTS.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 09:31 от profi_1

# 503
В момента гледам Typhoon Boss и Tokyo Holiday, че нещо много започнаха да ме дразнят с измишльотините и китайския балет в китайските, които гледам в момента.
Малко история на корейския жътвар.

# 504
  • Русе

Аз докато се наканя да споделя радостната новина за сватбата, Профи ме изпревари...с цял ден! Grinning Затова споделям само красивата булка! Ех, само 10 години им трябваше да се решат! Thinking
Дани, и аз като теб се чувствам преситена от фентъзи-то, уся и още не знам какво! Гледа ми се костюмно, но реално, историческо и...да кажа "Уау! Най-после!" Мечтая...мечтая...мечтите са безплатни.

# 505
  • Варненска клюкарка
Смях се с глас на идеята зо плюшения Ча Joy Как пък не го пуснаха за един ден, станаха вече повече от 3 месеца.

Мислех че премиерата е определена за 29.10. Проф , ако ти попадне фимът с превод на български или рускиу метни линка и насам. Днес прочето кратко интервю на Ча за героя му, разбирам по обръщенията му към колегите че е най-младия от всички. Говореше че отдавна не бил обличал учиническа унифорвма и му трябвало известно време да се впише в образа.
Имам чувството че на корейските актьори много често им се случва дори на значително по-зряла възраст да носят ученически униформи, може да им се наложи да е само за някоя ретроспеция, но някои дори на 40 като Джунг Ки го правят без проблем, а Ча в сравнение с него си е още бебе и като гледах трейлъра си изглеждаше точно като ученик. В сцената от трейлъра бяха му се накачулили няколко десетина годишни обожателки, корейците много ги бива да изобразяват такива неща сладко и смешно без грам да изглеждат вулгарно Joy

Хубава е булката. Доста време са чакали, но хубаво че все пак са се взели. Пролетта ми попана историята на някакви други знаменитости които бяха заедно от много време и упорито се  бяха борили за бебе -чудото се беше случило след не знам колко опита инвитро чак на 19-тата година. не разбрах на колко години са, или от колко бяха  женени, но постоянството им ми се видя направо героизъм. беше си история почти като от корейски сериал

# 506
Редактирано.
-------------------------------------
Попаднах на съвсем прясна, чудесно илюстрована статия в наша медия - https://impressio.dir.bg/kaleydoskop/koreya-ot-chudoto-na-reka-h … stveniya-intelekt
Роце, струва ми се, че пропускаш някои интересни събития провеждащи се в момента в района Wink Laughing

Снощи изгледах 11 епизод на To The Moon. Бих казала, че ми беше малко тегав, нещо трудно ми задържа вниманието. Предполагам е успокояване на темпото преди да избухнат с бързи развития във финалния епизод. Стана ми единствено много любопитно Лошка къде я стяга чепикът. Защото явно не за първи път подмолно руши живота и кариерата на колежка. Накрая може изобщо да решат това да не го разкриват.   Thinking

Белл, естествено, че ще примъкна линк, ако попадна на превод на филма на Ча.

-------------------------------------------
После ще допиша с още нещо.
https://www.youtube.com/shorts/2aqi4kR00Uc

Дописвам.
Макетът в реален размер на Ча Юну е реално участващ във филма реквизит, в действителност доста тежък. Така че Куки е изненадал целия екип на продукцията, когато без никакъв проблем е грабнал и разнасял куклата на подиума. Обикновено това е правено от поне двама души.

На Мис Инкогнито изгледах вече и 10 епизод.
Мечтателите са почнали да превеждат Омъжи се за мен -
https://playtube.tv/watch/%D1%89%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D0%B6 … t/mIxmLQKp3BoXS3K

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 10:45 от profi_1

# 507
Признавам това не го очаквах  в Ms. Incognito, много неочаквано, става доста интересно. 
“Shin’s Project” завърши както се и очакваше. Беше интересно, и май ще има втори сезон, но да видим.

https://www.facebook.com/groups/6626236890731516/permalink/25255419244053332

# 508
  • Варненска клюкарка
Тази песен е кавър на нещо друго, но заради текста под нея да питам може ли да е от някой ОСТ, пишат че стилът и е такъв. Ако някой я е чувал в драма, моля за помощ.

Не разбирам и дума, но гласовете на дуета са страхотни, все едно разказват легенда Two Hearts

Корейците пак са на път да направят от мухата слон, този път на прицел е драмата "Омъжи се за мен" заради една сцена показана в шеста серия. Става въпрос за сюжет с непозволени снимки. Камъкът който дано не преобърне каруцата е второстепенния герой, който твърде романтично прекратил непозволено снимане на гърдите на героиня от втория план. Оплакването е отнесено от зрител до съответната агенция/комисия която се занимава с тези престъпления в Корея. Оказва се че тези навици на корейците са били доста разпространени доскоро, законът е много строг към такива дейсвия, а останолото довършва обществото докато сочи с пръст  извършителите. Зрителят който е наочил вниманието на други зрители към сцената е образувал засега малка вълна, ама като започнат знаем че не са решили, не са направили от мухата слон, този път не за реален проблем, а  за сметка на сериал.
 Сега са кисели че въпреки призивите телевизията не се е извинила за сцената представена в романтична светлина, както е била определена. Това което гледах аз е как героят понатупа извършителя, премахна кадрите -  романтика в това не видях, може би трябваше да вдигне врява пред всички присъстващи и да повика полиция предавайки им предмета с доказателствата, ама кой щеше да гледа сериала, все пак това е романтична драма, а не документален филм. Аз помня подобна сцена от Истиска красота, където главната стана обект на опит за снимане под полата и, но втората в историята погна да гони извършителя по улицата и му метна отдалеч една раница, не съм срещала информация за хейт по ИК и телевизията свързани със сцената в автобуса.
Впрочем колегата кореец на синът ми беше му казал че от няколко години заради това че сънародниците му завират телефони под полите на жените, в Корея е забранено да се продават телефони които нямат звукова сигнализация в момента на снимането.
Със смесени чувства ме оставят много често тези корейци и тука пак- хем им се възхищавам за гражданската позиция,  хем се дразня че прекалено се вторачват в някои неща дето фактически са само в техния мозък, хем ми се доревава че по нашите телевизии вървят предавания и риалита  с простаци  избирани с конкурс за ниво  на простащина и как на никой не му пука, камо ли да се мръдне да се жалва някъде, пък и какво ако го направи....

ПП Не разбрах какъв е проблемът с ЕХО и защо Бекхьон е заплашен да остане извън групата.

# 509
Дани, имах някакви съмнения, защото старецът много бързо и нелогично се гръмна. Засега остава неясна и точната роля на младата прислужница, която наръгаха. Явно поддържа връзка с някого и изпълнява задачите му. Подозирам, че ще се окаже точно старецът.

Белл, ропотът е, че натупването и изтриването на снимките хем измествали фокуса върху съмнителен героизъм, снимащият в крайна сметка е ненаказан, а жертвата не била получила справедливост. Поредното яко бъркане на сериал и реал в главите им.

За ЕХО Дани сигурно може да е по-запозната, но от 2023 трима, Бекхьон, Чен и Шумин се съдят с агенцията, стояща зад група. Засега губят делата, не са подновили договорите си и обявените предстоящи активности на групата са само с останалите 6 члена. А Бек си направи собствена агенция и индивидуалните му изяви си минават през нея.

Общи условия

Активация на акаунт