Отговори
# 675
не съм много наясно да си призная честно newsm78 предполагам за ракови клетки и т.н. Цитонамазката след това на 3 и 6-ят месец ми беше 2 група и ми казаха че всичко е ок.

# 676
защо при втора група са ви правили конизация?
не се ли прави при трета?

# 677
  • С най- страхотния човек
Не зная при коя група се прави конизация,но моите рани са от раждането-преди 8 години.Три пъти са ми обгаряни и цял месец ходих по 2 пъти в седмицата да ме маже с лекарство и пак не ми минаха.Сигурно он съображение за сигурност НЕЗНАМ.Каза ми ,че шииката на матката е най-мръсния орган и там се получава най -лошия рак.Каза,че раните ако не се лекуват след време може да се получи най-страшното

# 678
и на мен ми каза по -добре да се изреже за да няма проблеми

# 679
  • С най- страхотния човек
Затова се реших на операцията предпочетох да не рискувам да чакам да стане по лошо.А аз си знаех и усещах че имам рана затова не се усъмних,защото 2 пъти ме е обгаряла Генчева и от нея знам за раните и той потвърди.Каза,че трябва да се маже около 8 пъти а мен ме маза 10

# 680
кажете ми,може ли само при рутинен преглед да се предцени ,че имам нужда от конизация?
освен да е видял нещо много сериозно.ще се побъркам от притеснение Tired

значи имам рак,така ли?

Не се притеснявай толкова. Пробвай и при друг лекар и си направи необходимите изследвания. На мен ми правиха конизация през май. При първия ми преглед в София с колпоскоп каза че най вероятно ще се наложи конизация, но ще ми потвърди като види резултата от биопсията. А лекарката ми тук в Бургас още като ме погледна с просто око и ме прати в София. Е Слава Богу не беше рак. Сега съм с ПАП 2 и всичко е наред дано все да е така. Пожелавам го на всички ви!       

А и аз съм изненадана че при ПАП 2 е правена конизация  newsm78

# 681
след час съм при друг лекар.ще ме преглежда с колпоскоп,предполагам ,че по добре ще види за какво става въпрос Tired

# 682
           Стискам палци! Дано всичко да е наред!   bouquet

# 683
  • София
момичета, обръщам се към вас, защото знам, че имате представа от такива неща.
помагайте.
днес бях на рутинен преглед, попитах 28 пъти дали вижда нещо доктора ( раничка, изменения), каза че съм супер, няма нищо и т.н., минах и на ехограф - и там е перфектно.
но... не си бях правила намазка от 4 години ( последния път беше пап1), и той ме подтикна да ми вземе, взе ми и микробиология.
обаче аз откачам, тресе ме страшен страх, направо не мога да държа цигарата си..., умирам от страх да нямам рак, да не покаже намазката пап 3 или 4 или да не дава Господ 5 Praynig Cry Cry Cry, ще откача, просто не знам какво ми става, но фобията ми се връща с пълна сила...
моля ви да ми кажете, възможно ли е да има рак без да има изменения и ранички, уф, знам че е тъпо, но това ще ме умори, просто нямам нерви да чакам утре в 12ч на обяд ( помолих да ми я разгледат още утре).
моля ви, дайте мнение, че направо рева и не знам какво искам да направя, сега съжалявам, че си направих намазка, по - добре да го бях оставила за друг път, когато някак ще съм по-  спокойна... Confused

# 684
Бубс, гарантирам ти, че цитонамазката ти ще бъде най-много PAP II Grinning

# 685
  • София
Мислиш ли... Hug Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig, ау не знам кали ще ви се стори ненормално, но ми треперят краката и ми е лошо, кръвното ми е 160-145, обливат ме топли и студени вълни и краката са ми в иглички...
благодаря ти Стеф за добрите думи  bouquet, дано, дано.... Praynig

# 686
  • София
Буболина   #Crazy
Леле момиче спокойно бе мила, ти нямаш проблем а се тръшкаш!
Пази си нервите! А ако проимаш проблеми какво ще правиш?
Май не те успокоявам но не знам какво да ти напиша!
Стискам палци!

# 687
  • София
Май наистина се тръшкам, вече не знам, но ми е зле, викнах и мъжът ми да стои при детето, защото ще се побъркам, не ми се говори с никой, плача... той е бесен, и на лекари и на цитонамазки, 100 пъти ме попита като знам, че така ще реагирам, защо ходя въобще...

# 688
Здравейте момичета!Честита Нова година!Бъдете много здрави,щастливи и дано мечтите ви станат реалност! PeaceСкоро не бях влизала в темата,но искам да ви споделя нещо което взе да ме притеснява.Скоро оперираха майка ми от рак на шийката,не несъм ви писала,че и аз имах сериозен проблем.През2005 пролетта получих някаво възпаление,но ме боляха бъбреци.Отидох при уролог,който установи песъчинки в единя бъбрек и възпаление.От там ме прати на гениколог-взе ми цитонамазка и резлтата беше 3та А група.Тогава не бях запозната точно какво значи това.Изписаха ми Флажил и Ципрофлоксацин.След 10дни правих втора цитонамазка - 2ра група.След още 4м направих още една контролна и тя показа същият резултат.От тогава се усокоих и не съм ходила на гинеколог.Но от 2-3 месеца преди цикъла 2-3 дни получавам слабо кафеникаво течение и чак тогава ми идва.Незнам това нормално ли е?

# 689
  • София
Буболина, спокойно.  Hug
Не си мисли лоши неща. Все пак д-рът ти е казал, че не вижда раничка, изменения и т.н. Едва ли би те излъгал. А, не е прав мъжът ти, да не ходиш един вид на д-ри, като знаеш, че ще се притесниш. Просто си прави по-често цито, а не 1 път на 4 г.  Wink  Hug
Астрид, иди на лекар за всеки случай.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт