Отговори
# 690
  • София
Благодаря ти, просто ми се искаше да разбера може би да има рак, при положение, че няма изменения...

# 691
<Сигурно има всички отговори които ме интересуват в темата ама пак ще си попитам, че май не ми е ясно, извинете ме за това.

Мозайка на шийката на матката еднакво ли е с раничка на щийката на матката? Само от Човешкия папилома вирус ли се причинява или може да има и други причини? Ако е по други причини пак ли е с опасност да се развие рак?

Преди около 5 години един гинеколог в БГ ми откри мозаийка. До колото си спомням резултатите бяха нормални. Точно заминавах за чужбина и той просто ми каза, да се следя. Обясни ми, че много малък процент от жените с ранички развиват рак и че просто е важно да правя прегледи. Така и направих. От тогава съм се изследвала 3 пъти. 2 пъти преди да родя и 1 след (оказа се, че тук било задължително след раждане). Гинекологът ми тук ми каза, че първите 3 години ще проверява всяка година и ако няма отклонения (както и беше)  после вече на всеки 3 години. Обясни ми че след 3  години клетките на шийката се сменяли мозайката просто изчезвала. Вярно ли е това. Според него излиза, че ако до няколко години клетките не мутират, все едно никога не е било.
Сега обаче като гледам рекламата в която казват че 1000 жени годишно се разболяват от този вирус и 500 от тях умират, ме обзема сериозно безпокойство. Моята мозайка от този вирус ли е предизвикана? Моят лекар ли не беше прав, че само малък процент развиват рак? Правя ли достатъчно за да се следя?
Това ме торммози. Ще съм благодарна ако ми изясните малко нещата, защото май се обърках.>

Самоцитирам се, но гледам, че никой не ми е отговорил.

# 692
Не съм чувала досега за такава мозайка и затова не мога да ти кажа дали е същото. Това, което те притеснява все пак е една реклама, не им се връзвай толкова.

# 693
  • С най- страхотния човек
Палачинке,защо не се поразровиш в гугала да видиш там дали няма такава информация.И аз не съм чувала за мозайка на шииката на матката,даже си нямам и на идея какво преставлява,но смятам и аз малко да се поразровя в гугала.

# 694
  • София
Аз мисля, че става дума за нещо което прилича на мозайка, например не като раничка а множество миниатюрни такива, които се виждат с просто око. И да - според мен се причинява пак от ЧПВ, поне досега не съм прочела нещо различно.
Това за 3-те години ми се връзва като информация, затова до 2 години в БГ следят конизациите и лекарите твърдят, че ако няма рецидив до 2 години шанса да се възобнови дисплазията е минимален.

# 695
Да, като пуснах на Гугъл, пак от БГ мамма бяха повечето препратки  Simple Smile До колкото ми изглежда и на мен мозайката е пак раничка, но някой гинеколози така я наричат, звучи като да е малка раничка или раничка в ранна фаза или някак си така си го обяснявам. Но... чета, че според момичета е хубаво да се изгори така или иначе, дори и да няма нищо тревожно. Как ще коментирате, че лекарите ми препоръчват просто да се наблюдавам?

# 696
  • Бургас
И на мен ми стана интересно за мозайката - на колпоскопския преглед и на мен ми казаха ,че се вижда мозайка и ми назначиха мазане на тези участъци със Солкодерм и доктора  каза,че очаква с това проблема да се реши.Спомена за ЧПВ,но на мен досега в изследвания не ми е излизало   newsm78.Раничката ми е горена с ток,но има малък участък около отвора ,където не е обгорено - мисля,че там и в канала ти видяха тези мозайки.

# 697
Привет и от мен момичета, върнах се от София, където доц. Здравков ме прегледа отново с колпоскоп и видя мозайка, това е изменение - дисплазия. Може да има много причини, не само ЧПВ и да не е еурозио- раничка, а само изменение. Двете неща са различни както по причини така и по следствие на къде може да се развият. А кървенето за което ви писах е причинено от ниско дозираният хормонален препарат, който взимам. След конизациото ще го сменя. Стискайте ми палци, най-вероятно другата седмица ще съм в София. Чакам само да ми свърши цикъла. Лек ден и само хубави мисли , не се оставяите да ви обсебват лоши такива и заедно ще се преборим!

# 698
Привет и от мен момичета, върнах се от София, където доц. Здравков ме прегледа отново с колпоскоп и видя мозайка, това е изменение - дисплазия. Може да има много причини, не само ЧПВ и да не е еурозио- раничка, а само изменение. Двете неща са различни както по причини така и по следствие на къде може да се развият. А кървенето за което ви писах е причинено от ниско дозираният хормонален препарат, който взимам. След конизациото ще го сменя. Стискайте ми палци, най-вероятно другата седмица ще съм в София. Чакам само да ми свърши цикъла. Лек ден и само хубави мисли , не се оставяите да ви обсебват лоши такива и заедно ще се преборим!
Не се бой от конизацията.На мен ми правиха на 18.12.2007 год.Не е страшно нито пък болезнено.КЪСМЕТ.

# 699
Здравейте момичета и на мен утре ми предстои взимане на биопсия,офф дано не боли.Иначе и аз се оказа че имам раничка,която никой лекар досега не е видял и тя станала огромна.На 25 год.съм и не съм раждала,дано след биопсията всичко да е ОК.Но искам да посъветвам всички,че преди да пристъпят към лекуване на раничките трябва да сте напълно изчистено от бактерии,къбички и т.н.

# 700
И аз днес съм на проверка и трябва да си взема епикризата.Претиснявам се какъв ще е резултата отизследването на месото което е изрязано при операцията-незнам точно как се казва затова ви го обяснявам така.

# 701
Здравейте момичета, аз наскоро не съм писала в темата!

И аз бях 3Б след лазер терапия в Майчин Дом съм 1, много съм доволна рабзира се Whistling. Казаха ми да си правя контролна цитонамзака на 3 м....Надаявам се всичко да е добре.

teeboz, биопсията не боли, наистина....не се притеснявай, понеже не се усеща нищо. Hug

Лидия Иванова, пожелавам ти всичко да е добре и да нямаш притеснения!  bouquet

# 702
Момичета, как ви откриха раничките - при профилактичен преглед или имахте симптоми и това ви накара да се прегледате?
От няколко дни имам много странни и доста силни, режещи болки, в областта може би на матката, не са яйчници със сигурност, но немога да я локализирам.

# 703
на мен ми откриха на прегледа , нямах никакви болки преди това
доколкото знам когато имаш раничка ти тече слузест секрет

# 704
Здравейте момичета, аз наскоро не съм писала в темата!

И аз бях 3Б след лазер терапия в Майчин Дом съм 1, много съм доволна рабзира се Whistling. Казаха ми да си правя контролна цитонамзака на 3 м....Надаявам се всичко да е добре.

teeboz, биопсията не боли, наистина....не се притеснявай, понеже не се усеща нищо. Hug

Лидия Иванова, пожелавам ти всичко да е добре и да нямаш притеснения!  bouquet

Благодаря ти сега се върнах всичко е наред.Доцента каза че всичко  е ОК само кадето още не ми е зараснала както трябва раната но ще зарасне още 20 дни и ще е ОК

Общи условия

Активация на акаунт