Отговори
# 735
Здравейте! Stop Страхотно е, че всички сте толкова добре осведомени за такива важни въпроси! smile3501

Препрочетох доста от нещата, но не всичко,  понеже материала е много дълъг. Затова реших да попитам нещо основно, което със сигурност сте го коментирали и за което се извинявам.
Този ЧПВ само по полов път ли се предава???
Значи ли, че ако си с постоянен партньор и той е само с теб,  не можеш да се заразиш с рак на шийката на матката? Или това са си ракови клетки, които при удобен случай атакуват мястото?

И това, че майка ми е на 50 г и  при операция на миома и махнаха всичко (матка, яйчници)- има ли вероятност да се разболее от каквото и да е на това място? И трябва ли да си прави изследвания за ракови клетки?
ПРОСТЕТЕ ЗА НЕВЕЖЕСТВОТО! Praynig
бЛАГОДАРЯ!

# 736
Здравейте,

Като бременна в пети месец правих PAP тест, беше трета степен. Казаха ми след раждането да се изследвам пак и след седмица ще ходя.
Сега ще изчета всичко писано тук, ще ми е много полезно.
Искам да питам дали някоя от вас вече е пробвала лекарството Карагинан, за което се говори тук http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1149892. Как се прилага, тези 100 дози за колко време стигат, доколко е ефективно?

# 737
Здравейте,

исках да ви питам какво мислите за Д-р Ралчева и може ли да и се има доверие. Имам предвид дали е добър специалист? Преди 1 месец правих контролна цитонамазка в МЦ Лора - просто там практикува лекарката при която си ходя от доста време. PAP теста показа трета d степен. Естествено се притесних и реших да отида да се консултирам и с друг лекар. Приятелка на майка ми ходи при Ралчева от години и горещо ми я препоръча. Отидох, но честно да ви кажа направо съм потресена. За колпоскопията, цитонамазката и прегледа ми взе някъде около 70 лв. Имаше ужасно много жени и ни караше направо като на конвейр, отделяше не повече от 10 мин на всяка. Като ми взе цитото трябваше сама да го занеса до лабораторията / стръкалцето върху един лист/, която е доста далече от кабинета и. Резултата излиза след максимум 30 мин./това последното ми се струва направо невероятно, защото предните пъти където и да съм правила цито резултата е ставал за 2-3 дни/Резултата беше втора група, и Ралчева ми каза
чак след 1 година да отида за следващото контролно цито. Та затова ми се искаше да разбера и вашето мнение. А и още нещо, имах и някакво течение и исках да ми направи и микробиология, но след колпоскопията тя каза че всичко е толкова добре и без възпаления, че била сигурна, че дори  и цитото ще е ок.

Извинявайте стана ужасно дълго.
Благодаря ви предварително за изразенотот мнение.

# 738
защо си мисля, че цитонамазката става за няколко дни newsm78

# 739
  • С най- страхотния човек
  Моята излезе за 7 дни

# 740
и на мен винаги са ми ставали за една седмица Thinking

# 741
моята я взеха на 7.01,изследвана е на 10.01.,така пише като дата от хистолога.
а резултата пристига при гинеколога след още 3 дни,което си прави седмица.
мисля ,че е възможно да се установи групата,в рамките на 30 минути при условие ,че се вземе веднага под наблюдение.по-скоро многото проби за изследване забавят резултата.а не самото изследване.

# 742
Зависи кой ,къде и кога я изпраща.

# 743
Привет, цитонамазката може да излезе за няколко часа. Това е със сигурност. Моята излезе за 3 часа след като си занесох сама матеряла. Стига да има кой да я погледне след обработката, която става за около 30 - 40 минути. Аз изчаках да дойде хистолога и ми казаха веднага резултата. Ако мога с нещо да съм полезна пишете ми и на личния. Успех!

# 744
Момиета,пише се матерИАл.

# 745
 и така аз не разбрах дали трябва да търся консултация и с друг лекар или да съм спокойна че цитото ми е 2-ра група. Confused
ивето123 ти сигурна ли си, че резултата който ми дадоха в лабораторията на онкологията е възможен за 30-40 минути. Между другото всички резултати  там стават за толкова време. Дали да не отида да се консултирам и с Д-р Мария  Попова????

# 746
и така аз не разбрах дали трябва да търся консултация и с друг лекар или да съм спокойна че цитото ми е 2-ра група. Confused
ивето123 ти сигурна ли си, че резултата който ми дадоха в лабораторията на онкологията е възможен за 30-40 минути. Между другото всички резултати  там стават за толкова време. Дали да не отида да се консултирам и с Д-р Мария  Попова????
Имаш ли други оплаквания,гледаха ли те на колпскоп?Защо те притеснява ПАП 2?

# 747
http://news.plovdiv24.com/37628.html - Цяла седмица безплатно консултират жени за рак (Пловдив)
малко късно, ама има още няколко дена до края на седмицата

# 748
Момичета ,дали сте много информация по темата,но аз искам директно да попитам:
може ли да се доверим на преглед с колпоскоп,без да е направена цитонамазка?

# 749
Момичета ,дали сте много информация по темата,но аз искам директно да попитам:
може ли да се доверим на преглед с колпоскоп,без да е направена цитонамазка?

Прегледът с колкоскоп в никакъв случай не може да замени цитонамазката. Naughty
Моята лекарка ми каза днес, че след като резултатите от цитонамазката излязат може ми направи колпоскопско изследване, ако има отклонения от нормалните показатели.
В никакъв случай не подценявай цитонамазката.

Успех!

Общи условия

Активация на акаунт