Отговори
# 855
Момичета направо съм в ужас!
Правиха ми две цитонамазки -пап2.Втората е по-подробна и пише-единични дегенеративно променени ектоцервиални клетки
Confused .Ходих при друг гинеколог със тези резултати, който много се притесни поради това описание и ми направи още една цитонамазка, която ще дадеса анализ при както се казва нейн човек.
Но тя беше видимо притеснена, а сега и аз като гледам информация за този HPV,за който каза,че може да е най-вероятно Sad .
Sad И само ми повтаряше ама много си мъничко, много си мъничко  Sad . Cry

# 856
Спокойно, още не са ти излезли резултатите. То с обикновенно око не се вижда дали има промени в клетките  Whistling, какво толкова се е запритеснила тази твоя гинеколожка. А и няма ли примерно колпоскоп да те види, защо само цитонамазки, вече трета поред ти правят. Пожелавам ти всичко да ти е ок и само да те е шашнала? А колко малко си всъщност  Mr. Green

# 857
На 21 съм.
Трета ми направи, защото първите две са ми при друг гинеколог дето хич не ми обърна внимание и също не са подробни Sad.Притесняваме като чета тука обясненията направо полудявам.
Пък имам болки т.е. по-скоро изтръпвания Cry
Благодаря за пожеланията!
Просто ме е страх да не е нещо твърде лошо ....

# 858
Ее да мъничко си   Simple Smile. Не се шашкай предварително, пиши после какво е станало. А и дори СЛУЧАЙНО да ти се наложи конизация нито боли, нито е нещо много страшно.
А за ровенето из интернето - то и аз даже като чета в темата някой път се притеснявам и полудявам, въпреки че съм минала през къде къде повече работи от повечето които пишат, така че един съвет - стига си чела  засега Wink. Спокойно изчакай за резултата   bouquet

# 859
Аз се притеснявам, защото незнам какви могат да бъдат последициите!!!
Чета чета и никъде не пише Sad
Конизацията какво е ? Embarassed

# 860
  • София
BacuTy, конизацията е операция, при която се изрязва част от шийката на матката под формата на конус. Има и съвременен метод за това с т.нар. електрическа примка. Повече не знам.  Rolling Eyes

# 861
BacuTy, конизацията е операция, при която се изрязва част от шийката на матката под формата на конус. Има и съвременен метод за това с т.нар. електрическа примка. Повече не знам.  Rolling Eyes

bouquet
Мен не ме притесняват манипулациите ,а последиците от тях...

# 862
  • На края на света !
И на мен ми е време за профилактична цитонамазка ,ама като ви чета чак страх ме хваща да отида ,имам една горена раничка ,и бях втора група ,също преди половин година си правих микробиология и там всичко е ок ,но отвреме навреме все се появява някакво течение , Tired

# 863
И на мен ми е време за профилактична цитонамазка ,ама като ви чета чак страх ме хваща да отида ,имам една горена раничка ,и бях втора група ,също преди половин година си правих микробиология и там всичко е ок ,но отвреме навреме все се появява някакво течение , Tired
всичко ще е наред, важното е да се правят редовно цитонамазки и когато всичко се хване в началото се лекува лесно Hug

# 864

Аз се притеснявам, защото незнам какви могат да бъдат последициите!!!
Чета чета и никъде не пише Sad
Конизацията какво е ? Embarassed

Ми от конизация няма някакви особени последици. Всичко си е нормално. Просто махат там малко от шийката, май около 1-2см диаметър или което им се стори подозрително и това  е. То после си зараства мястото и всичко си е както преди. Така, че спокойно.

# 865
  • Пловдив

bouquet
Хей а кой каза,че изобщо ще стигаш до конизация,даже да имаш дисплазия ако е лека се лекува само с лекарства, я не се шашкай толкова имам позната която е била ще ви излъжа CIN I или II оправили са я с лекарства и вече толкова години всичко е ок. Дори в момента е бременна и чака бебе.
Така, че миличка не се шашкай предварително важното е да мислиш позитивно и ако има нещо да е хванато на време. Успех.

# 866

bouquet
Хей а кой каза,че изобщо ще стигаш до конизация,даже да имаш дисплазия ако е лека се лекува само с лекарства, я не се шашкай толкова имам позната която е била ще ви излъжа CIN I или II оправили са я с лекарства и вече толкова години всичко е ок. Дори в момента е бременна и чака бебе.
Така, че миличка не се шашкай предварително важното е да мислиш позитивно и ако има нещо да е хванато на време. Успех.
Ето това ме  естрах да не загубя Simple Smile макар да ми беше трудно да го зирека  Embarassed

# 867
  • София
Споко. BacuTy, имам лазер на шийката заради дисплазия 1-2 степен и сега съм бременна, както виждаш от лентичката ми.
Ходи при читав д-р, чети и дори да имаш проблем, ще го решиш.  Peace  Hug

# 868
  • Пловдив
Споко. BacuTy, имам лазер на шийката заради дисплазия 1-2 степен и сега съм бременна, както виждаш от лентичката ми.
Ходи при читав д-р, чети и дори да имаш проблем, ще го решиш.  Peace  Hug
Ей момиче не се шашкай толкова, аз пък съм с конизация и пак мога да имам деца даже съм чувала, че сега се хващало по лесно, така че не мисли най лошото. А има и момичета с конизация  вече родили и се радват на своите бебчета(съвсем не казвам, че ти ще стигнеш до конизация). newsm10
Пиши какво е станало.

# 869
Когато прочетеш нещо и си непросветен,има голяма вероятност да се уплашиш.
Благодаря на всички ви за добрите думи и ако така мога да го нарека малка доза утеха.

Общи условия

Активация на акаунт