Проблемът е в мен, не мога да се доверя на лекарите. Имам чувството, че или ме мамят или са несериозни. Просто много съм си патила от лекари в България.
Сега ще си видя и новите резултати в понеделник с решението за лечение от друг лекар(др Начевя от ВМА) и да видим какво ще каже. Иначе тя и на мен ми каза, че това със скалпела е за много по-напреднала фаза.
Ами всъщност лекарят ми каза, че иска да ми изтърже раничката със скалпел...
По принцип моята гинеколожка винаги е била внимателна, правила ми е всички нужни изследвания и съм много доволна от нея, но ми изписа лечение със специални свещички, които се приготвят в аптеката и обгарят раничката.Слагат се 20 дни. И понеже никъде другаде не съм чувала за такъв метод и вече и аз не знам дали да вярвам в тези свещички.Не знам какво да правя.Не съм си ги поръчала..
Проблемът е, че всеки лекат казва различно.До сега на две сходни мнения не съм попаднала!
Мерси за вниманието

Lil4о, сигурна ли си, че става дума за конизация със скалпел? Има различни хирургични техники (скалпел, лазер, електрическа примка), с помощта на които да се извърши конизация. В днешно време се предпочита електрическа примка (LLETZ = Large Loop Excision of the Transformation Zone или LEEP = Loop Electrical Excision Procedure), защото така се отстранява по-малко тъкан, отколкото при класическа операция със скалпел.
Проблемът с доверието в лекаря за мен е един от основните фактори за оздравителния процес. Всичко е на подсъзнателно ниво и дори и да си мислим, че няма значение - не е така. Намери си лекар, който ти вдъхва доверие. Това понякога е трудно, изпитвала съм го на гърба си. Но ако имаш чувството, че вниманието на лекаря е някъде другаде и не е заинтересован - бягай от него.