Отговори
# 1 365
  • София-България, Израел - където си поискам
iveto,безкрайно много ти благодаря за информацията и за подкрепата!Стискайте палци!

Стискам ти палци ! fingerscrossed fingerscrossed

# 1 366
  • София
Момичета, завърнах се!
Конизацията ми беше в сряда /11.06/. Много се притеснявах, но не е толкова страшно след акто мине. Сега чакам да видя какъв ще е резултата.
Правиха ме със спинална упойка и всичко чувах, но не беше страшно.

# 1 367
А защо самобръсначка??

# 1 368
  • София
Dnes занесох във вирусологията материал взет с биопсия за типизация. Но в кабинета нещо лекарката се забави при взимането и после се оказа, че дъщеря ми има конци.Понеже пробата била от две места  - та външната част е шита.Сега я дърпа и леко наболва. Та винаги ли се шие,поне аз сега разбирам това,не съм знаела...

# 1 369
Dnes занесох във вирусологията материал взет с биопсия за типизация. Но в кабинета нещо лекарката се забави при взимането и после се оказа, че дъщеря ми има конци.Понеже пробата била от две места  - та външната част е шита.Сега я дърпа и леко наболва. Та винаги ли се шие,поне аз сега разбирам това,не съм знаела...

мм, имаш предвид биопсия ПРЕДИ конизация? Ако да - не се шие. Те просто откъсват едно малко парченце от атипичния участък. При мен дори не кървя, за болка да не говорим - не разбрах кога се случи и също взеха от 2 места проба.

Не искам да те плаша с този пост, но съм леко учудена.

СмехоранаHug Сега ти пожелавам хубави резултати и всичко да е наред вече.

Lil4o, ако не си епилирана или избръсната, ще те накарат да го направиш. Най-добре си направете предварително бразилска кола маска (или бръснач повсеместно), за да не мрънкат сестри и доктори.

# 1 370
  • София
Не е преди конизация,а за определяне-типизация  и затова носихме материал в транспортна среда във вирусологията.Ама и аз как се изразявам,сигурно неточно,но и на мен не ми е ясно....И след биопсията , направи лекарката шев на едното място от което е взела парченце,а от другото дето е понавътре не е шито.
Взех да се притеснявам,защо след взимане на материал се шие? Дали така се прави или сме попаднали на лекар......??

# 1 371
Не е преди конизация,а за определяне-типизация...

Да де, и аз май не се изразих правилно.  Embarassed
Исках да кажа, че биопсията не е СЛЕД оперативна намеса, а просто като част от рутинна проверка един вид.
И моята беше преди оперативна намеса - т.е. за типизация и определяне на ЦИН.
Продължавам да мисля, че шиенето не е нормално. Не знам... newsm78 Може би като са откъснали парченцето и е станала раничка или парчнцето е било по-голямо...  Thinking

Не може ли да се консултираш по телефона с някой друг гинеколог, да ти каже случва ли се това понякога...

# 1 372
  • София
Значи е станала белята .....освен да чакаме да падне конеца и да се надяваме че всичко е наред...... Тази лекарка ми я препоръчаха и освен,че е високо платена,явно има и други методи при нея.
Някой дали я е посещавал-д-р Божкова от Виа Медика?

# 1 373
Значи е станала белята .....

Ааааа, това не е сигурно. Може всичко да си е наред.  newsm78

# 1 374
От всичко,което прочетох само не разбрах CIN 3 еднозначно ли е на Карцином ин ситу? И като имаш  CIN 3 това значи ли ,че вече имаш рак в начален стадий?

# 1 375
Iskam da popitam,nqkoi znae li dali moje da se imynizira 4ovek s waksinata sre6ty Papilloma virus,pri polojenie 4e ima e zarezen ve4e s nego?Molq vi ako nqkoi znae da pi6e,blagodarq predvaritelno

# 1 376
  • София
Iskam da popitam,nqkoi znae li dali moje da se imynizira 4ovek s waksinata sre6ty Papilloma virus,pri polojenie 4e ima e zarezen ve4e s nego?Molq vi ako nqkoi znae da pi6e,blagodarq predvaritelno
Ако имаш вирус не можеш да се ваксинираш. Няма смисъл! Това е све едно да си болен от грип и да се ваксинираш след като вече си болен.

# 1 377
От всичко,което прочетох само не разбрах CIN 3 еднозначно ли е на Карцином ин ситу? И като имаш  CIN 3 това значи ли ,че вече имаш рак в начален стадий?

milnik1968, вече го говорихме това.
Не е еднозначно. CIS е в група 3, но не значи, че ако си ЦИН 3 имаш CIS. Ако имаш, би трябвало да е написано на епикризата или какъвто документ са ти дали. Ако не е написано - значи нямаш.

milnik1968, аз имах. Два ПАП теста и една биопсия (преди конизацията) - резултатите: два пъти ПАП 4А и ЦИН 3 карцинома ин ситу от биопсията.

Карцинома ин ситу винаги се асоциира с ЦИН 3. Но не е задължително да го имаш.

ЦИН III - Тежка дисплазия. Наблюдават се промени в долните две трети на епителния слой. В тази група влиза и т. нар. Карцинома ин ситу (лат., Carcinoma in situ, CIS). Поведението му все още не е злокачествено, базалната мембрана на епителния слой на шийката на матката не е засегната. Цитологичното изследване обикновено е било с резултат ПАП IV A или V. Тенденциите са спонтанни ремисии са около 20-30%. В повечето случаи се предприема оперативна намеса, резекция на засегнатия участък.

# 1 378

snegyrochka, моля пиши на кирилица!
Смехорана ти е отговорила много точно.

http://hpvguard.com
Кой трябва да се ваксинира ?
Silgard е предназначена за момичета и млади жени на възраст между 9 и 26 години . Това е възрастта, в която започват първите сексуални контакти. Рискът от заразяване с вируса тогава е най-висок.

Изхожда се от там, че ако не си имала сексуални контакти, вероятността на имаш HPV клони към нула. Преди ваксинация се прави HPV-тест и типизация, за да се разбере дали пациентката е заразена вече.

Тук можеш да намериш списък на всички здравни заведения, където можеш да се ваксинираш, както и телефони, на които можеш да получиш по-подробна и компетентна информация.

# 1 379
cubbit,много ти благодаря!Извинявай,ако се повтарям,но ти знаеш колко е притеснен човек в такъв момент.Все си мисля,че лекарите нещо не ми казват.

Общи условия

Активация на акаунт