Созопол 2025/2026 г. – мнения, впечатления и препоръки

• 21 269
  • 312
  •   1
Отговори
# 180
Това е най-хубаво - човек да намери неговото си.
Аз така съм намерила своето пък на плажа при Каваците. Обичам да ходя на познато място. Еднообразието ме успокоява.
Тази година ми се струва, че има съвсем видим отлив на туристи. Всички са в Гърция. Още по-доволна съм от този факт.

# 181
  • София
И ние сме в Созопол в момента, според мен 95% от туристите са българи. Тук -там чувам чужда реч. Няма го този поток от чужди туристи, който съм виждала преди малко повече от десетина години.

# 182
Точно на мястото при първата снимка не е имало и предната година особено много хора. Разходи се в южна посока след каво и ще видиш че е пълно.

# 183
Коя първа снимка? Пред Смокиня ли? Възможно е. Нямам много наблюдения там. Нощуваме в хотел отзад, но предпочитаме Каваци.
 И да е една идея по-малко народ не е минус за мен поне.

За себе си съм установила мястото, но още не съм се определила със сезона. Септември ми е хубаво и спокойно, но закованите с дъски заведения са ми депресиращи.

# 184
Да, пътеката при жълтото и дървеното:-)

# 185
Посетихме го за първи път с две малки деца на 1,6 години и на 6 години. Имам прекрасни впечатления, има много приятни места за хапване, забавление за децата. Имахме проблем с паркирането преди да разберем за платения паркинг. В старата част с бебешка количка не е окей. Подходящ е само централния плаж, ако искате да стигнете с количка до там. Бяхме на тихо и спокойно място с басейн.

# 186
  • София
Има ли някой мнение как са цените на Рибари тази година? В Порто Елеа ни се сториха доста нормални, но ми се иска да седнем и в Рибари.

# 187
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
И аз обичам еднообразието, специално с цел почивка.
Иначе бих искала да може да обикаляме с познавателна цел за по месец на различни места - и по морето, и по България (и с цялото си нахалство - още един месец и извън България Grinning ). Прекрасни места има по света и у нас Heart Като открия гърнето с жълтици ще се похваля и тръгвам Grinning
Еднообразието в този смисъл - ходене на едно и също място години наред на мен обаче ми носи и тъга - стават някои необратими промени...
Ще дам пример - на улицата, която тръгва след Веселата нагоре, в посока към Стария град - мисля, че е "Ропотамо", до преди три години имаше едно магазинче за хранителни стоки, леко соц такова.
Вътре до късно работеше един човек на средна възраст - на пръв поглед леко смръщен, все си гледаше футбол на едно малко телевизорче, но винаги ми даваше и две-три круши или праскови допълнително в торбичката с другите плодове. Побърборвахме си...
Лятото на 2022 от там си купувах най-медените нектарини (а аз нектарини трудно харесвам).
2023 - магазинчето е вече местенце, на което правят палачинки.
На вратата - некролог.
Та така...
Да ти е светло на душата, чичо Недялко Heart

Иначе септември е нашето време за море, камо ли пък Созопол с Аполония Heart Вярно е, че се случва да има и лоши дни, но се преживяват. След 6-ти позатихва и малко и мен ме натъжава, по-скоро защото все повече усещам как времето лети за всички и за всичко.

ПП За всички години до сега само веднъж - може би 2010 беше - ни е хванал летния вирус, предполагам, че е точно защото ходим по това време.

# 188
  • София
Има ли някой мнение как са цените на Рибари тази година? В Порто Елеа ни се сториха доста нормални, но ми се иска да седнем и в Рибари.

На мен ми е любопитно и дали още имат от дребните черноморски скариди, които само там съм яла...

# 189
  • Бургас
За съжаление самата атмосфера на Созопол, вече не е от преди 10-15 години... Няма я тази атмосфера на изкуствата, на културата, на творчеството ....
Вече започва да следва стъпките на ранния Слънчак. Дискотеки, заведения, капанчета, развлечение,....
А и с това строителство, което се очертава в близките години...ще стане точно като Слънчев бряг!

# 190
За съжаление самата атмосфера на Созопол, вече не е от преди 10-15 години... Няма я тази атмосфера на изкуствата, на културата, на творчеството ....
Вече започва да следва стъпките на ранния Слънчак. Дискотеки, заведения, капанчета, развлечение,....
А и с това строителство, което се очертава в близките години...ще стане точно като Слънчев бряг!

И в стария град ли е така? Преди почивахме само там. В новия изобщо не ходехме.

# 191
  • Бургас
В стария град лично не съм успяла да стигна, но от местни чувам, как всичко е само магазинчета и капанчета.
Мога да разпитам за подробности.

# 192
  • София
Стария град си е същия, има си културата ( почти ежедневно) има си неговите си хора, вълшебни места.

Аз го напускам само за да ходя на плажът от снимката по- горе и обратно.
Вечер притихва и е вълшебно ❤

# 193
  • Deutschland
За съжаление с мъжа ми няма да можем да си вземем отпуски това лято. Първото лято от години, в което няма да видим морето. Ще се радвам да пускате снимки и да разказвате.

# 194
  • Бургас
Фрау, стана ми много криво след поста ти...
Дано все пак намерите, дори и 2 дни да са...!
За теб!

Общи условия

Активация на акаунт