Февруарски бебчета 2026г

• 28 347
  • 800
  •   1
Отговори
# 195
  • 🌊
11+ съм, в събота правя 12. Гледах различни календари и реших да си направя ранната в 12 седмица, другата сегашното ми АГ посъветва да е в 16-та, ще видя какво ще каже новият лекар. Така или иначе там където ме посъветваха отиваш петък сутрин да чакаш и да се надяваш за час за предстоящата седмица.
Пренаталният е от 10 седмица, спрях се на Ниптифай. БХС за сега се ориентирах към безплатния в Св.Марина (не съм от София).

# 196
И аз сега записах пренатален. Ще съм в 11+3, спрях се на VISION. Надявам се всичко да е наред. БХС ми се пада точно в 14гс. Моята АГ е и специалист по фетална, каза ми да си запиша тогава, нея я няма преди това, но каза че няма да е късно. Аз обаче няма да чакам дотогава и ще си направя пренатално я по-рано. Недай си Боже ако има нещо, не знам след това дали вече няма да е късно.

# 197
  • София
Днес бях на контролен и бебчо вече отговоря на 10+2 седмица, върви малко по-бързо, но това е добре. Толкова много мърда, че трудно може да се хване за хубава снимка Simple Smile АГ-то каза, че всичко е наред и сега следващата стъпка е феталната, която ще направя точно в 12-а седмица. Генетичният тест ще направя седмица по-рано, много се чудих кой, но реално няма никакви разлики между различните тестове, за да взема решение.

Sunnygirl, къде ще правиш БХС? Малко се обърках къде, кога се ходи. Смятам на 11 август да се запиша на женска консултация и тогава ще ми вземат кръв, та с нея да направя и БХС.

# 198
Днес бях на контролен и бебчо вече отговоря на 10+2 седмица, върви малко по-бързо, но това е добре. Толкова много мърда, че трудно може да се хване за хубава снимка Simple Smile АГ-то каза, че всичко е наред и сега следващата стъпка е феталната, която ще направя точно в 12-а седмица. Генетичният тест ще направя седмица по-рано, много се чудих кой, но реално няма никакви разлики между различните тестове, за да взема решение.

Sunnygirl, къде ще правиш БХС? Малко се обърках къде, кога се ходи. Смятам на 11 август да се запиша на женска консултация и тогава ще ми вземат кръв, та с нея да направя и БХС.

Запазих си vision future health в МЦ Афродита, в София. Ще съм 11+3. БХС ще ми е на 22.08 тогава ще съм в 14гс

# 199
Здравейте момичета,
Чета ви, но не смеех да пиша, докато не се чуе сърчице (вчера на прегледа се чу) пуснах 1-2 сълзи  Simple Smile
По календар съм в 9 с + 4 дни, но на прегледа излезе 10 седм(АГ каза, ще върви 2 дни напред). На първия преглед края на юни, мислейки на глас АГ спомена 21.02.26 като термин. На 11.08 ми записа час за ЖК. Коментирахме вчера пренатален тест(каза ми, че в случая отпада нужда от БХС). Днес трябва да звънна да запазя час и за ФМ (мисля в Плевен в Св. Марина). За пренаталния тест в моя град няма голям избор и като гледам цените е нещо страшно и не разбирам разликата от 600 и от 1300 лв (някой се препокриват като изследвания). По-скоро може би клоня към Synevo, но ще го дообмисля.
Да попитам, някоя от вас приема ли Л-тироксин? Забравих да го спомена на моето АГ и мисля днес да пиша, чета че е важно, но все се забравя по нещо от напрежение при прегледите. Това е за сега от мен, желая на всички леко бременеене и много усмивки Simple Smile

# 200
  • София

Sunshine, добре дошла и ти желая много пухкав финал. Моят термин е 20.02, но имам чувството, че ще е по-рано. Аз пия  Л-тироксин от 4 месеца и АГ-то каза никакво спиране.

# 201
Момичета кога отминава тази умора не зная.. с първата бременност нямаше нищо такова. Едва извеждам малкия сутрин, спя с него обеден сън, вечер заспивам с него в 21ч., половин човек направо..

# 202
berezinna3 Това не е толкова лошо, аз пък страдам от инсомния, събуждам се в 4.30 ч. и също цял ден
съм уморена заради недоспиването.

Аз също съм на левотироксин 25 мкрграма още от началото на бременността, показателите  вече се нормализираха, но ще съм на терапия до края. Приемем го сутрин задължително 4 часа преди кафето, за да може да се усвои хормона.

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 09:18 от Alfafa

# 203
  • София
berezinna, и аз съм по същия начин. Не съм изпитвала такава умора, като парцал съм. Започнах Утрогестан и не бях човек - все едно ме е блъснал влак, после още един влак и накрая ме е прегазил ТИР.  От вчера го смених и вече мога да стана от леглото. Надявам се, че след 11-12 седмица ще се почувстваме по-добре, защото не помня да съм лежала толкова без да съм болна.

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 11:39 от Yellow_girl

# 204
Yellow_girl много благодаря! Дай Боже!
Аз първите седмици не можех да се позная, всеки ден сън следобяд, сутрин до 7:30-8ч... Но ставам между 3 и 4 пъти до тоалетна нощем (явно от сега загрявам за нощните ставания с бебчето) 😁
Аз също съм на утрогестан, но вагинално и ми понася добре.
Л-тироксина го пия може би около 5 год.вече в същата доза, на 18 юни (когато си пусках кръвни ТСХ си беше 2.8 ).

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 15:06 от Sunshine..@

# 205
Аз първите седмици не можех да се позная, всеки ден сън следобяд, сутрин до 7:30-8ч... Но ставам между 3 и 4 пъти до тоалетна нощем (явно от сега загрявам за нощните ставания с бебчето) 😁
Л-тироксина го пия може би около 5 год.вече в същата доза, на 18 юни (когато си пусках кръвни ТСХ си беше 2.Sunglasses.

Момичета защо ви изписват Утрогестан? За какво е той? Любопитна съм, извинете ме 🫶

# 206

Прогестерон, за задържане на плода може би, моето АГ каза: все пак трябва да износиш това бебе до край.
Л-тироксина го пия може би около 5 год.вече в същата доза, на 18 юни (когато си пусках кръвни ТСХ си беше 2.Sunglasses.

Момичета защо ви изписват Утрогестан? За какво е той? Любопитна съм, извинете ме 🫶

# 207
  • София
Аз съм след инвитро и съм си на голяма доза Прогестерон - инжекции плюс хапчета/глобули. Вчера на прегледа питах докога и отговорът беше - до 12 седмица, ако всичко е наред. Поне инжекциите ми са до тази неделя, смених Утрогестана хапчета с друг вид глобули и съм доста по-добре.
Знам, че го дават и при зацапване при нормална бременност.

# 208
А имате ли някакви симптоми за изписване на прогестерон?
Много бързо минава времето, вече съм в 12+2г.с., чак ми е странно. Имате ли някакви оформени коремчета?

# 209
Моите симптоми за изписване на Утрогестан бяха кървене от 7г.с. като преди това от началото на бременността имах болки ниско долу като че ли всеки момент ще ми дойде, които впоследствие се разбра, че не са нормални и не бива да се търпят, затова пия и но шпа и магнезий. На преглед се установи хематом и отлепване на гестационния сак. Първоначално започнах с Утрогестан 2х2, но кървенето си продължи все едно не приемам нищо и ми го увеличиха на 3х2 като продължавам и досега, въпреки че съм в 12+5г.с. След като спря кървенето продължи кафеникаво зацапване, като две последователни седмици имах еднократно във всяка седмица изтичане на гъсто кафяво течение от влагалището, най-вероятно последната кръв от хематома.
Само да допълня, че прогестерона ми беше в перфектни стойности, но АГ каза, че явно не са достатъчни за поддържане на бременността.

Общи условия

Активация на акаунт