Февруарски бебчета 2026г

• 28 374
  • 800
  •   1
Отговори
# 210
На мен ми откриха две “кисти” зад матката (най-вероятно задържан фоликул и жълто тяло) и тогава ми изписаха Утрогестана. Казаха ми, че понякога се получава така и би трябвало след първи триместър да се махнат и надявам се да спра прогестеона 🤞🏼

# 211
Момичета, в голяма чуденка съм и цял ден чета тук във форума, във Фейсбук и не мога да взема решение.... Този Пренатален тест къде да го направя. Бях се насочила съм лаборатории Synevo i Veracity теста им. Днес чета доста коментари за Варна и тест в Св.Марина. Чудя се и в Геника защо е такава разликата в цената на няколкото видя тестове... 

Последната снимка е от Synevo,  средната от Св.Марина - Варна и най-горната е от Геника

# 212
  • София
На мен в Геника първо ми объркаха резултатите преди няколко години (при изследване след аборта), след това ми дадоха резултатите на друга жена. Знам, че се случват такива неща и в други лаборатории, но на тях не бих им се доверила за нищо.
Иначе изобщо не виждам разлика между тестовете. Всички ми се струват еднакви. 

# 213
Здравейте и от мен. Моя термин е за 02 февруари първа бременност ми е и се чудя кое по напред да си изследвам. Страшно много се притеснявам да не би нещо да не ми е в норма и да не знам. Попринцип  от малка си следя Тсх понеже в семейството имаме проблеми с него. Когато разбрах че съм бремена си пуснах тсх това беше към 5 г.с. И беше 3.080 знам че това е леко завишено за тази седмица, но гинеколога и личния лекар ми казаха, че не е толкова високо и няма проблем и не ми изписаха нищо. днес си пуснах кръвни като съм вече в края на 12 седмица и видях че е 3.35 като референтните стойности са до 4.2. По цял ден чета в интернет и се притеснявам, че е завишено и да не съм навредила на плода. Ще звънна на лекаря понеделник за да не го притеснявам сега почивните дни. Изследвах си и FT4 то си ми е наред в нормата.

# 214
Здравейте и от мен. Моя термин е за 02 февруари първа бременност ми е и се чудя кое по напред да си изследвам. Страшно много се притеснявам да не би нещо да не ми е в норма и да не знам. Попринцип  от малка си следя Тсх понеже в семейството имаме проблеми с него. Когато разбрах че съм бремена си пуснах тсх това беше към 5 г.с. И беше 3.080 знам че това е леко завишено за тази седмица, но гинеколога и личния лекар ми казаха, че не е толкова високо и няма проблем и не ми изписаха нищо. днес си пуснах кръвни като съм вече в края на 12 седмица и видях че е 3.35 като референтните стойности са до 4.2. По цял ден чета в интернет и се притеснявам, че е завишено и да не съм навредила на плода. Ще звънна на лекаря понеделник за да не го притеснявам сега почивните дни. Изследвах си и FT4 то си ми е наред в нормата.

На твое място бих направила повторна консултация с ендокринолог, който се занимава с бременни. ТСХ към 3 си е завишено, а под влияние на бременността ще се вдига още.
Аз също пуснах щитовидни хормони към 4 г.с, тъй като майка ми е с Хашимото и ми изписаха 25 мкг левотироксин при ТСХ 1.66 и фт4 0.93 (нормално, но в ниската референтна стойност). Обясниха ми, че в началото бебето е напълно зависимо от нашите хормони и е важно фт4 да не е ниско.

# 215
Здравейте и от мен. Моя термин е за 02 февруари първа бременност ми е и се чудя кое по напред да си изследвам. Страшно много се притеснявам да не би нещо да не ми е в норма и да не знам. Попринцип  от малка си следя Тсх понеже в семейството имаме проблеми с него. Когато разбрах че съм бремена си пуснах тсх това беше към 5 г.с. И беше 3.080 знам че това е леко завишено за тази седмица, но гинеколога и личния лекар ми казаха, че не е толкова високо и няма проблем и не ми изписаха нищо. днес си пуснах кръвни като съм вече в края на 12 седмица и видях че е 3.35 като референтните стойности са до 4.2. По цял ден чета в интернет и се притеснявам, че е завишено и да не съм навредила на плода. Ще звънна на лекаря понеделник за да не го притеснявам сега почивните дни. Изследвах си и FT4 то си ми е наред в нормата.

Миналия ден се замислих, че АГ ме пита какво пия и аз не се сетих да спомена за Л-тироксина(пия го от поне 5 год 25 мг всяка сутрин) на 19 юни(на 5-6 ден закъснение бях) си пусках профилактични изследвания и ТСХ беше 2.8, с ФТ 4 - 15 и нещо беше. (но за това се сетих преди 3 дни) мислех да пиша на АГ да питам, но не знам защо реших, че до 11 август,когато вече ще ме записки към ЖК и ще й искам да го пуснем и да видим как да му стойностите не е далеко във времето и не би трябвало за няма и 2 месеца толкова да се завиши. Мислех вчера да отида да си пусна сама изследване за ТСХ и ФТ 4, отказах се, но след прочетеното май да взема да отида в Понеделник 🫤

# 216
Моето TSH=3.3 и репродуктивен специалист ме изпрати веднага към  ендокринолог, консултацията беше абсурдна. Каза, че според него не съм за терапия, но предвид че репродуктивен специалист ме е насочил, за да не носи той отговорност в случай на аборт ще се презастрахова и ми изписа левотироксин 25мкрграма. Продължавам да ги пия, понеже TSH не е много високо, FT4 (14.3) беше в норма също, но на долна граница и това за мен може да е достатъчно, но за мен и бебето със сигурност не е.

[[/b][/b]

# 217
  • София
Преди опити за забременяване и бременност ендокринолозите съветват ТСХ да е около и под 2, независимо, че референтните стойности са до 4.
Преди да забременея пусках тест и ТСХ ми беше 2.9. Тогава ендокриноложката каза да започна да пия малко Л-тирокс, така в деня на трансфера беше 2.  Като правим схема с АГ-то как да спирам лекарствата за ин витро, тя винаги казва - Л-тироксът го пиеш без никакво спиране.
Направи си още една консултация, вяжно е ТСХ да е в норма за бременните.

# 218
Преди опити за забременяване и бременност ендокринолозите съветват ТСХ да е около и под 2, независимо, че референтните стойности са до 4.
Преди да забременея пусках тест и ТСХ ми беше 2.9. Тогава ендокриноложката каза да започна да пия малко Л-тирокс, така в деня на трансфера беше 2.  Като правим схема с АГ-то как да спирам лекарствата за ин витро, тя винаги казва - Л-тироксът го пиеш без никакво спиране.

А каква е нормата за бременни? Аз преди това забременяване имам 2 опита ин витро (като започнах да търся проблема къде е ТСХ беше 4.21.. изписаха ми 25 мг Л-Тироксин и ембриолога беше казал, че идеалните стойности са 2 до 2.5 за забременяване. Затова реших, че 2.8 не е толкова висока стойност. А на ФТ4 какви са стойностите за бременни? Трябва да разгледам в интернет. Благодаря за споделеното
P.S от чуденка попитай chatGPT и също потвърди, че са ми леко високи стойностите и да пусна отново да видим как са в момента (все пак са минали 5 седмици от предишния резултат). Между другото на 30 юни си носих изследванията при личния лекар (имах и ПКК и ТСХ и тези, които са профилактични общо взето) нищо не каза за някоя конкретна стойност (колко е видяла всичко или е обърнала внимание или не е проблем тази стойност е друг въпрос) та с две думи понеделник ще пусна отново

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 11:06 от Sunshine..@

# 219
Референтните стойности варират в зависимост от мерната единица с която работят различните лаборатории. Например. FT4 12-24 pmol/L или 0.7-1.48 pg/dL. 25 милиграма (mg) левотироксин не съществува като стандартна доза, нито е безопасна, сигурно имаш предвид микрограма.

[
author=Sunshine..@ link=topic=1784201.msg50013193#msg50013193 date=1753514373]
Преди да забременея пусках тест и ТСХ ми беше 2.9. Тогава ендокриноложката каза да започна да пия малко Л-тирокс, така в деня на трансфера беше 2.  Като правим схема с АГ-то как да спирам лекарствата за ин витро, тя винаги казва - Л-тироксът го пиеш без никакво спиране.

А каква е нормата за бременни? Аз преди това забременяване имам 2 опита ин витро (като започнах да търся проблема къде е ТСХ беше 4.21.. изписаха ми 25 мг Л-Тироксин и ембриолога беше казал, че идеалните стойности са 2 до 2.5 за забременяване. Затова реших, че 2.8 не е толкова висока стойност. А на ФТ4 какви са стойностите за бременни? Трябва да разгледам в интернет. Благодаря за споделеното
[/quote]

# 220
Alfafa половин хапче от 50 мкг (да сега погледнах, че е микрограма) значи 25 мкг пия.

Ох.. много ме хвана яд, че забравих да спомена това на АГ, но изобщо не съм се сещала.. и тя не ме е питала... Сега взех да се притеснявам Sad едвам ще дочакам понеделник да пусна нови изследвания... Ужас

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 11:30 от Sunshine..@

# 221
Да, предположих Simple Smile При мен след 3 седмици прием TSH спадна на 1.65 със същата доза, но аз нямам индикация за автоимунен тиреоидизъм (антителата са ми много ниски).   

Alfafa половин хапче от 50 мкг (да сега погледнах, че е микрограма) значи 25 мкг пия

# 222
Преди да забременея пусках тест и ТСХ ми беше 2.9. Тогава ендокриноложката каза да започна да пия малко Л-тирокс, така в деня на трансфера беше 2.  Като правим схема с АГ-то как да спирам лекарствата за ин витро, тя винаги казва - Л-тироксът го пиеш без никакво спиране.

Аз преди да забременея моето тсх беше над нормата 4.428 при максимална норма 3.6 на изследванията. Гинеколога и личния лекар ми казаха че не ми пречи и не ми изписаха нищо за пиене  това изследване си го  пусках на 10 януари. Но след опити не се получаваше и реших да си пусна и женски хормони. Оказа се че пролактина ми е страшно висок двойно над нормата около 800 мисля че беше. И ми изписа хапчета достинекс и след 2 месеца долу горе бях бременна. Сега според вас трябва ли да си следя и пролактина възможно ли е пак да се покачи. Не съм си пускала изследвания за него само като разбрах че е висок

# 223
Да, предположих Simple Smile При мен след 3 седмици прием TSH спадна на 1.65 със същата доза, но аз нямам индикация за автоимунен тиреоидизъм (антителата са ми много ниски).   

Alfafa половин хапче от 50 мкг (да сега погледнах, че е микрограма) значи 25 мкг пия
Аз нямам автоимунен проблем, а хипертероидизъм или хипотероидизъм (така и незапомних кое от двете беше). Надявам се понеделник след изследванията веднага да ме насочат да променя дозата и да има бърз резултат, защото пише че до края на първия триместър е хубаво да се смъкне, важно е.

# 224
Не знам какъв ти е случая, но щом пиеш левотироксин си хипо- (намалена функция на щитовидната т.е. продуцира малко хормони)   Автоимунно се води при наличие на високи стойности на антителата анти- TPO и анти-TG, и при това положение се изписват медикаменти за цял живот или докато не настъпи ремисия (а рова е рядко срещано явление). Иначе най-ниската доза е твоята т.е. 25 микрограма.

Аз нямам автоимунен проблем, а хипертероидизъм или хипотероидизъм (така и незапомних кое от двете беше). Надявам се понеделник след изследванията веднага да ме насочат да променя дозата и да има бърз резултат, защото пише че до края на първия триместър е хубаво да се смъкне, важно е.

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 12:16 от Alfafa

Общи условия

Активация на акаунт