Февруарски бебчета 2026г

• 28 462
  • 800
  •   1
Отговори
# 270
Момичета, имам въпрос.
Предполагам на всички гърдите ви са се уголемили и са болезнени. Забелязвате ли наличие на мастни образования или топчици/бучици в гърдата след порастването ? Те са следствие от хормоните де, но преди година направих мастопатия на едната гърда от хормони и сега имам пак леко такова образование, още в началото споменах на АГ, отговори, че дори било добре, защото значи всичко се развива нормално ( но образованията или самото порастване на гърдите не конкретизира).

# 271
Хелп!
Момичета имам следния проблем. Предполагам, че е рефлукс. Винаги след като хапна нещо ми става кисело в устата, храната ми се качва на гърлото и съм готова да я повърна.. винаги след абсолютно всяко хранене. Усещам все едно хранопровода ми е празен и какво ли не не се опитвах да пия за да ме облекчи и не става..
с миналата бременност много повръщах но не съм и яла изобщо тогава. Ама това е ужасно неприятно.. на някоя случвало ли се е някога и как се лекува.
Обмислям вече да отида на гастроентеролог да ми изпише нещо да пия. Пих сама гавискон и гастротус от тях още повече ми се гади

# 272
  • София
Sunshine, нямам такива неща и ми се струва малко странно, но не съм лекар и не мога да кажа.

Sunnyside, опитай да дъвчеш Талцид. Аз имам страхотни проблеми със стомаха и в някои случаи той ми помага, в други пия половин чаена лъжичка сода за хляб с чаша вода. На мен Гавискон изобщо не ми помогна, че и ми се гади от него.

# 273
Момичета усещате ли някакви спазми в яйчниците . Понеже аз от време на време усещам ту от едната страна ту от другата лека болка, не пия нош па понеже не е силна болката а много лека. Примерно като сядам или ставам , понякога дори и просто като си стоя. Лекаря ми каза уж че е нормално но все ги мисля. А и понякога като се изкашлям по рязко и ме срязват.

# 274
Момичета усещате ли някакви спазми в яйчниците . Понеже аз от време на време усещам ту от едната страна ту от другата лека болка, не пия нош па понеже не е силна болката а много лека. Примерно като сядам или ставам , понякога дори и просто като си стоя. Лекаря ми каза уж че е нормално но все ги мисля. А и понякога като се изкашлям по рязко и ме срязват.

Казват, че е от растежа и разширяването на матката и аз на моменти имам

# 275
Привет, на всички бъдещи мами! Simple Smile

Току що си направих регистрация в БГ мама и се присъединих към февруарски бебчета 2026.

Бих искала да попитам, има ли мами от Варна? Simple Smile

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 16:41 от Виктория Попова

# 276
Моите гърди винаги са имали нещо като мастни топченца около зърната, които растат с растежа на гърдите, като цяло гърдите и ареолите са ми странни откакто забременях.
Аз също имам кисел вкус в устата, дори и след като е минало известно време след храна. Даже точно днес ми направи впечатление как имам доста слюнка и ми е кисело в устата. А ако хапна повече веднага започвам да имам чувството, че храната се връща и някак си ми тежи в гърлото и хранопровода.
Колкото до болките в яйчниците, моето АГ каза, че това са round ligaments pain,връзките на матката се разтягат. Днес след ставане от седнало положение ме пробождаше десния яйчник на няколко пъти.

# 277
Има Simple Smile

Привет, на всички бъдещи мами! Simple Smile

Току що си направих регистрация в БГ мама и се присъединих към февруарски бебчета 2026.

Бих искала да попитам, има ли мами от Варна? Simple Smile

# 278
Моите гърди винаги са имали нещо като мастни топченца около зърната, които растат с растежа на гърдите, като цяло гърдите и ареолите са ми странни откакто забременях.
Аз също имам кисел вкус в устата, дори и след като е минало известно време след храна. Даже точно днес ми направи впечатление как имам доста слюнка и ми е кисело в устата. А ако хапна повече веднага започвам да имам чувството, че храната се връща и някак си ми тежи в гърлото и хранопровода.
Колкото до болките в яйчниците, моето АГ каза, че това са round ligaments pain,връзките на матката се разтягат. Днес след ставане от седнало положение ме пробождаше десния яйчник на няколко пъти.

Да обилното слюноотделяне също е признак от бременността.
Може би трябва да ядем по-често и по по-малко храна, за да не се получава такъв ефект

# 279
Хелп!
Момичета имам следния проблем. Предполагам, че е рефлукс. Винаги след като хапна нещо ми става кисело в устата, храната ми се качва на гърлото и съм готова да я повърна.. винаги след абсолютно всяко хранене. Усещам все едно хранопровода ми е празен и какво ли не не се опитвах да пия за да ме облекчи и не става..
с миналата бременност много повръщах но не съм и яла изобщо тогава. Ама това е ужасно неприятно.. на някоя случвало ли се е някога и как се лекува.
Обмислям вече да отида на гастроентеролог да ми изпише нещо да пия. Пих сама гавискон и гастротус от тях още повече ми се гади

И на мен ми се гади, но все още не съм започнала с лекарства. Пия газирана вода с резен лимон и обикновено ми минава. Знам, че чай от шипка също помага – купих си, но явно не е толкова зле, щом не ми се занимава да го приготвям. Понякога обаче гаденето е толкова силно, че наистина не се търпи.

# 280
Внимавайте с чая от шипка, понеже запича, а доста бременни се оплакват от запек по време на бременност.

# 281
Внимавайте с чая от шипка, понеже запича, а доста бременни се оплакват от запек по време на бременност.

Обикновено не действа запичащо, но при хора с по-чувствителна храносмилателна система може да се усети лека промяна, особено при честа употреба и в по-концентриран вид. При мен досега не е имало проблем с изхождането, но както споменах — още не съм стигнала до него, така че е възможно да се появи и някакъв нов ефект!

# 282
  • София
Момичета, вчера по Star life (който го има) от 22 ч. даваха един симпатичен филм за 5 бременни двойки, всяка с различна история - "Очаквай неочакваното." Ако харесвате такива забавни и не толкова забавни истории, го препоръчвам. Разтоварващо за лятото.

Иначе аз почти по цял ден имам някакви леки, не толкова леки бодежи в яйчниците. Ако кихна или съм лежала по корем и рязко стана, си ме боли, но вече изобщо не му обръщам внимание.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 11:23 от Yellow_girl

# 283
Здравейте! От известно време ви следя, плахо се включвам с термин 28 февруари.
Не смеех да се включа преди прегледа в 9 гс, който мина вчера и бебето е добре 🤍 ин витро бременност е, първа за мен (39г) и доста ме беше страх да не му се случи нещо като започна да намалям лекарствата.
Но вече се поуспокоих, другата седмица пускам кръвни за нипт и се надявам всичко да е наред и там.
Аз също съм доста подута, живея на газирана вода и салати със сирене.. нищо друго не ми се яде 😅 доста изразен корем имам въпреки малката седмица, но го отдавам на хормоните.

Надявам се с всички ни нещата да са наред! Ще ми е интересно заедно да минем през следващите месеци 🌞

# 284
С радост се включвам в темата с термин края на февруари. Тази бременност е естествено забременяване. Имам син на почти 2 години, който беше с инвитро.  За момента още не смея да се зарадвам,  понеже имам 4 загуби в края на 2ри месец от естествено забременяване заради нк клетки,  та сега това си е цяло чудо за нас.
  Чакането на всеки следващ преглед си е изпитание и радост, когато видя малкото човече и ми пуснат да чуя тоновете на сърчицето му.
  Лека бременност на всички!

Общи условия

Активация на акаунт