Февруарски бебчета 2026г

• 28 406
  • 800
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте бъдещи мамчета 😊 имам въпрос къде смятате или вече сте направили скрининга и ранната морфология в Пловдив.

# 286
Yellow_girl тъкмо изгледах филмчето "Очаквай неочакваното" и  определено ми хареса. И ситуациите са разказани реално, както е в живия живот.

# 287
Sunshine, коя лаборатория избра за пренаталния?

Yellow_girl тъкмо изгледах филмчето "Очаквай неочакваното" и  определено ми хареса. И ситуациите са разказани реално, както е в живия живот.

# 288
Sunshine, коя лаборатория избра за пренаталния?

Чудех се между УМБАЛ Варна ( в групата за пренатални доста доволни момичета има) и лаборатория Synevo, втората ще е. Днес звънях и на двете места, само от понеделник до вторник или сряда вземат кръв за Пренатален,а В градът където ще правя ФМ има Synevo, и затова там се спрях. Исках да е след ФМ, но може би ще е преди.

Yellow_girl тъкмо изгледах филмчето "Очаквай неочакваното" и  определено ми хареса. И ситуациите са разказани реално, както е в живия живот.

# 289
И аз ги гледах на Синево, но АГ в препоръките си почти не ни даде право на избор. Обаче така или иначе клоних към Niptify. Моята идея беше прегледа за ФМ, пренаталния и биохимичния скрининг да се проведат от 10 до 12 г.с., за да, ако се наложи, не изпусна времето за хорионбиопсия. Надявам се, да не опирам до последното.

# 290
Аз като се обадих за час за ФМ, питаха за последна дата на цикъла и ми определиха те дата (живот и здраве ще съм в 12 седм и 3 дни). АГ когато говорихме за Пренатален бях в 9 седм и 4 дни и вика даже сега още в петък (аз бях понеделник при нея) може да си пуснеш пренаталния , дори екип от cellgenetics  са в града. Очевидно даде зор, за да вземе може би бонус, по календар нямах 10 седмица а 9 и 5 дни.

# 291
Пуснала съм го в понеделник, чакам резултати Simple Smile.

Аз като се обадих за час за ФМ, питаха за последна дата на цикъла и ми определиха те дата (живот и здраве ще съм в 12 седм и 3 дни). АГ когато говорихме за Пренатален бях в 9 седм и 4 дни и вика даже сега още в петък (аз бях понеделник при нея) може да си пуснеш пренаталния , дори екип от cellgenetics  са в града. Очевидно даде зор, за да вземе може би бонус, по календар нямах 10 седмица а 9 и 5 дни.

# 292
Момичета, вашите АГ да са ви давали информация какви храни НЕ трябва да консумирате или е хубаво да ограничите ?

Правихте ли тест за прееклампсия?

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 20:51 от Sunshine..@

# 293
  • София
Моето АГ нищо не ми е казала, но по принцип са забранени/не се препоръчват
Суши/сурови риби
Сурови/рохки яйца
Меки сирена
Всякакви млечни, не минали през обработка - тоест от разни баби, лели
Алкохол
Някъде съм чела и за луканка, шунка и други такива салами.

# 294
Здравейте, сладки февруарски мамчета!
От два дни ми тече кръв от носа — обикновено спира сравнително бързо, но преди малко беше малко по-обилно и продължи по-дълго. Чудя се дали това е нещо притеснително? Някой друг има ли такъв опит?

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 13:19 от Bellybloom2026

# 295
Момичета, тези от вас, които вече са след 11-12 седмица, имали ли сте намаляване на симптомите? По- малко гадене примерно и такива? Питам понеже се притесних, защото напрежението в гърдите намаля напоследък(разбирайте плътност и болка), а имам един мисед преди 6 месеца и както можете да се досетите притеснението е малко завишено. Макар, че след 4 дни започвам ЖК още утре ще запиша час за УЗ да видим дали всичко е наред, но все пак ако имате някакво наблюдение и вие. Благодаря ви предварително! 💖

# 296
Гърдите ми бяха подути и болезнени не повече от 2-3 седмици. След това си останаха просто уголемени с потъмнели ареоли и чувствителни зърна. В 14-та седмица съм и гадене все още си имам, но то никога не е било много силно, повръщала съм има няма 5 пъти. Още го има и отвращението от храни, които до преди това обичах (например яйца), но въпреки всичко се насилвам да ги ям, защото не мога да карам само на солетки, бисквитки и оризовки 😅 като цяло само това ми бяха и симптомите като изключим замаяността при рязко ставане, но желязото ми е 3 пъти под минималната референтна стойност, така че е обяснимо.

# 297
  • София
И при мен вече го няма това напрежение в гърдите /11 + 2/ Дори през няколко часа проверявам дали не е изчезнало напълно /не е 😀/. Умората много намаля, но аз спрях Прогестерона и това явно е причината.
Тази седмица съм на ФМ и да дам кръв за пренаталния.

# 298
И аз сега съм е 11 седм. Поне от седмица забелязвам също по-малко напрежение в гърдите и аз все побутвам да видя имат ли чувствителност (когато излизам и съм със спортен сутиен, който ги притиска и после голяма лекота изпитвам като го махна и тогава усещам като ме болят). Гаденето ми спря. Успявам да се наспивам и ставам в 6 дори, и без следобеден сън. Пишеше някъде, че намаляват симптомите? Тялото свиква с хормоните и промените, така че е нормално, спокойно ❤️

# 299
И аз  съм така,  о по време на прехода жълто тяло-плацента т.е. до момента в която плацентата се оформи и поеме самостоятелно цялата хормонална роля, хормоните малко се дисбалансират.

Общи условия

Активация на акаунт